ZIDUL

 

 

ZIDUL

Coproductie Teatrul Masca si ARCUB

Premiera 25 februarie, 2015

Template afise

Template afise

 

Un spectacol realizat in tehnica statuilor vivante, este de fapt un tablou vivant, cu o poveste tulburatoare, cu o poveste cat o viata de om. Nemiscarea si Tacerea sunt solutiile pe care le-am ales pentru a prezenta acest fabulos balet. Pitagora spunea ca Linistea este o unda care nu vibreaza.

Muzica ei nu poate fi prinsa de urechea omului dar asta nu inseamna ca nu exista si ca nu ne influenteaza. Intreaga desfasurare a spectacolului poate fi asimilata unui balet perfect, in care niciun gest nu se face instinctiv, nestapanit, nicio privire nu are libertatea intamplarii, in care miscarea unuia insemna neaparat si miscarea celuilalt, ca un raspuns, ca o intrebare nerostita. Sincronul, acest ideal imposibil de atins apare de cateva ori pentru a crea o emotie incandescenta. Zidul in interpretarea noastra este un adevarat balet subacvatic de o stranie frumusete

Prinsi in imbratisarea nemiloasa a Zidului, El si Ea isi traiesc viata cu gandul evadarii si o incearca mereu, in fiecare clipa, in fiecare gand. Izbutesc de fiecare data sa faca niste pasi si imediat victoria lor se transforma intr-un esec, Zidul cuprinzandu-i din nou in incercarea lui nemiloasa de a-i transforma in caramida si mortar. Ce nu le poate lua Zidul este propria lor putere de a trai, propria lor putere de a iubi, de a spera, de a gandi. Sunt si clipe in care unul dintre ei pare ca cedeaza dar celalalt este mereu acolo pentru a-l salva, pentru a-l readuce la viata, la lupta. Un dans pasional ca o iubire printre astre reduce pentru cateva clipe Zidul la conditia lui fireasca, iar aparitia unui firicel de viata transforma lupta eterna in cea mai frumoasa infruntare caci daca Zidul are taria pietrei Omul are taria permanentei sale pe Pamant. Se nasc noi generatii care vor duce mai departe lupta catre o posibila si atat de dorita victorie. Plecarea unora inseamna sosirea altora si tot asa pana dincolo de sfarsitul lumii.

 

El- EugenFetescu

Ea –  Cristina Panait

 

Realizatori

Regia si scenariul: Mihai Malaimare
Scenografia si costume:  Remus Gabor
Muzica: Razvan Diaconu

Coregrafia: Mirela Simniceanu

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate

Un proiect dezvoltat de Superior Media