ZIDUL

 

 

ZIDUL

Coproducție Teatrul Masca și ARCUB

Premiera 25 februarie, 2015

Template afise

Template afise

 

Un spectacol realizat în tehnica statuilor vivante, este de fapt un tablou vivant, cu o poveste tulburătoare, cu o poveste cât o viață de om. Nemișcarea și Tăcerea sunt soluțiile pe care le-am ales pentru a prezenta acest fabulos balet. Pitagora spunea că: Liniștea este o undă care nu vibrează.

Muzica ei nu poate fi prinsă de urechea omului dar asta nu înseamnă că nu există și că nu ne influențează. Întreaga desfășurare a spectacolului poate fi asimilată unui balet perfect, în care niciun gest nu se face instinctiv, nestăpânit, nicio privire nu are libertatea întâmplării, în care mișcarea unuia însemna neapărat și mișcarea celuilalt, ca un răspuns, ca o întrebare nerostită. Sincronul, acest ideal imposibil de atins apare de câteva ori pentru a crea o emoție incandescentă. Zidul în interpretarea noastră este un adevărat balet subacvatic de o stranie frumusețe

Prinși în îmbrățisarea nemiloasă a Zidului, El și Ea își trăiesc viața cu gândul evadării și o încearca mereu, în fiecare clipă, în fiecare gând. Izbutesc de fiecare dată să facă niște pași și imediat victoria lor se transformă într-un eșec, Zidul cuprinzându-i din nou în încercarea lui nemiloasă de a-i transforma în cărămidă și mortar. Ce nu le poate lua Zidul este propria lor putere de a trăi, propria lor putere de a iubi, de a spera, de a gândi. Sunt și clipe în care unul dintre ei pare că cedează dar celălalt este mereu acolo pentru a-l salva, pentru a-l readuce la viață, la luptă. Un dans pasional ca o iubire printre astre reduce pentru câteva clipe Zidul la condiția lui firească, iar apariția unui firicel de viață transformă lupta eternă în cea mai frumoasă înfruntare căci dacă Zidul are tăria pietrei Omul are tăria permanenței sale pe Pământ. Se nasc noi generații care vor duce mai departe lupta către o posibilă și atât de dorită victorie. Plecarea unora înseamnă sosirea altora și tot așa până dincolo de sfârșitul lumii.

 

El- EugenFetescu

Ea –  Cristina Panait

 

Realizatori:

Regia și scenariul: Mihai Mălaimare
Scenografia și costume:  Remus Gabor
Muzica: Răzvan Diaconu

Coregrafia: Mirela Simniceanu

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate

Un proiect dezvoltat de Superior Media