Istoricul Teatrului Masca

 

– 24 mai, 1990 – Se semnează Hotărârea de Guvern pentru înființarea Teatrului MASCA, teatru de gest, pantomimă și expresie corporală, singura instituție teatrală cu acest profil din România.

– 1 iulie, 1990 – Începe să funcționeze Teatrul MASCA în subsolul unei clădiri din cartierul Aviatorilor, Str. Aleea Alexandru. Nu exista niciun fel de dotări. Se aduce de acasă tot ceea ce era necesar pentru începerea activității (mașini de scris, coli de hârtie, plicuri,s.a.). Se amenajează prin eforturi financiare proprii sala de repetiții, având 20 de metri pătrați. Se folosesc mașinile actorilor, se aduc costume vechi de la alte teatre, se aduce aparatura de sunet a prietenilor etc. Din cei care au început atunci, doar Mihai Mălaimare, actriţa Anamaria Pîslaru, actorul Sorin Dinculescu și regizoarea Anca Florea mai fac parte în prezent din trupă.

– 5 august, 1990 – Are loc prima reprezentaţie a teatrului, realizată într-un timp record de cei şase actori angajati la 1 iulie: Anamaria Pîslaru, Dalila Gall, Sorin Dinculescu, George Țoropoc, Florentin Duse, Tudorel Filimon și Mihai Mălaimare. Spectacolul este prezentat în aer liber la “Cafeneaua Muzeului Literaturii Române”.

– august, 1990 – Teatrul Masca susține primul turneu în ţară, la Costinești.

– 30 septembrie, 1990 – “CLOVNII” – Prima premieră a Teatrului MASCA are loc în sala amenajată de actorii trupei, din Str. Biserica Amzei, nr. 5-7. Printre colaboratori se afla Anda Călugăreanu și Mircea Constantinescu.

– 29 octombrie, 1990 – Are loc a doua premieră a noului teatru, cu spectacolul “MEDIEVALE“, regia și scenariul Anca Florea.

– decembrie, 1990 – Are loc primul turneu peste hotare al Teatrului MASCA, în 12 oraşe din Franţa, la Festivalul Itinerant al Clovnilor.

– martie-mai, 1991 – În această perioadă, Teatrul Masca produce spectacolele “OINA”, scenariul și regia Mihai Mălaimare și “MANTAUA”, regia și scenariul Mihai Mălaimare;

– iunie, 1991 – Masca susţine primele spectacole de stradă din România, jucate pe locul fostului Teatru Naţional, pe Calea Victoriei. Au loc trei reprezentaţii cu “CLOVNII” şi o paradă stradală.

– iulie, 1991 – Primele reprezentaţii jucate de un teatru în spitale (premieră în România postbelică) – Spitalul “Budimex”, Spitalul “Fundeni”.

– septembrie, 1991- Primul turneu în Egipt-Cairo, la Festivalul Internaţional de Teatru Experimental.

– septembrie, 1991 – Se deschide prima şcoală de Teatru Gestual din România, cu o durată de un an. Din cei 10 elevi de acum, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, trei vor fi cuceriţi definitiv de scenă, absolvind peste ani Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Cursurile sunt ţinute de actorii şi regizorii teatrului.

– octombrie, 1991 – Turneu în Tunisia la “Zilele Teatrului de la Carthagina”.

– noiembrie-decembrie, 1991 – Primele spectacole ale teatrului în Casele de copii din Bucureşti.

– martie, 1992 – Are loc premiera spectacolului “A MURIT MOARTEA, MĂI!“, inspirat de proza lui Ion Creangă, scenariul și regia Anca Florea;

– aprilie, 1992 – Directorul teatrului, actorul şi regizorul Mihai Mălaimare, este invitat să conferenţieze despre teatrul de gest, pantomimă şi expresie corporală în 10 oraşe americane.

– mai, 1992 – Masca pleacă în turneu în Ungaria, la Gyula şi Budapesta, cu spectacolul “A murit moartea, măi!”

– 1 iunie, 1992 – După doi ani de activitate, timp în care publicul abia se obişnuise cu noul teatru şi învăţase drumul spre acesta, în strada Biserica Amzei nr.5-7, Teatrul MASCA rămâne fără sediu, datorită unor grave erori judiciare şi a dezinteresului arătat de Ministerul Culturii. Toate acestea, în ciuda succeselor pe care teatrul le obţine în acest timp în ţară, dar mai ales în turneele peste hotare, unde face să se vorbească despre România şi cultura românească în termeni foarte elogioşi.

– septembrie, 1992 – În urma unor repetiţii desfăşurate în condiţii total improprii – numai nopţile, într-o sală de clasă a liceului “Sf. Sava” – la cel de-al doilea turneu în Egipt, la Cairo şi Alexandria, trupa este din nou încununată de un mare succes de critică şi de un alt premiu.

– septembrie, 1992 – Turneu în Slovacia la invitaţia personală a Ambasadorului acestei ţări la Bucureşti, un fidel spectator al companiei MASCA.

– septembrie-octombrie, 1992 – Lipsită de posibilitatea de a repeta, fără şansa de a putea susţine spectacole în faţa publicului pe care îl cucerise în cei doi ani de la înfiinţare, trupa teatrului ia hotărîrea de a organiza, în semn de protest faţă de indiferenţa autorităţilor – Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei, o stagiune în aer liber, de două săptămâni, în Piaţa Victoriei, vis-a-vis de Guvernul României.
În presa vremii apar articole despre acest protest inedit, iar manifestările de simpatie oferite de publicul bucureştean vor rămîne în memoria celor care au dormit în stradă şi au jucat impecabil, zi de zi, la orele 13.00, timp de 15 zile, spectacole în aer liber.

– noiembrie, 1992 – Teatrul MASCA obţine, prin Hotărîre de Guvern, în administrare clădirea din strada Biserica Amzei 5-7, Hotărâre care nu va fi pusă niciodată în aplicare datorită unor grave abuzuri ale justiţiei române.

– decembrie, 1992 – În ciuda acestor greutăţi pe care le întâmpină în România, trupa Teatrului MASCA este din nou invitată, pentru o lună, în Franţa cu un spectacol de clovni în colaborare cu o trupă similară din Franţa. Premiera “CORABIA CLOVNILOR” are loc la Strasbourg în faţa a peste 5000 de spectatori. Printre oraşele în care Teatrul MASCA a evoluat se numără şi celebrul Cannes, unde reprezentaţia a avut loc chiar în sala în care se decernează premiile celebrului festival de film.

– ianuarie-februarie, 1993 – Au loc o nouă serie de reprezentaţii oferite gratuit în Casele de copii, în spitale, în Aziluri de bătrâni. Teatrul MASCA participă la diferite evenimente – emisiuni de televiziune, târguri, expoziţii, lansări de produse – acţiuni care contribuie din plin la crearea unei imagini extrem de favorabile pentru Teatrul MASCA – un TEATRU ALTFEL.

– martie-octombrie, 1993 – Prima stagiune în aer liber a Teatrului MASCA – se prezintă spectacole în parcuri, pe maidane, pe stradă. Toate spectacolele sunt oferite gratuit publicului spectator. Numărul celor care participă la spectacolele trupei este impresionant, iar trupa îşi modifică treptat mijloacele de expresie pentru a putea face faţă confruntării cu publicul în locurile cele mai diverse. Spectacolele se adaptează la condiţia de teatru de stradă, jocul actorilor devine mai direct, ilustraţia muzicală capătă un loc de frunte în spectacole, la fel ca şi mişcarea scenică.

– mai, 1993 – Continuă seria turneelor peste hotare, de această dată în Turcia – la Istanbul, la Festivalul Internaţional de teatru, cu spectacolul “Mantaua”. Din nou succes de critică şi de public, după cum consemnează presa turcă.

– mai-octombrie, 1993 – Încep turneele în ţară, unde trupa este din ce în ce mai solicitată la diferite manifestări artistice în aer liber.

– septembrie, 1993 – O nouă prezenţă peste hotare a Teatrului MASCA, invitată să prezinte spectacole la Luxemburg pe scena Teatrului Naţional cu spectacolele: “Clovnii” şi “Medievale”

– noiembrie, 1993 – Teatrul MASCA pleacă într-un nou turneu, la Festivalul de Teatru Alternativ de la Leipzig – Germania cu spectacolul “A murit moartea, măi!”

– decembrie, 1993 – Un alt turneu de o lună în Franţa, unde de altfel va avea loc şi premiera spectacolului “VIS DE CLOVN“, repetat în România în hala unei fabrici din afara Bucureştiului.
De altfel toate premierele teatrului au loc peste hotare, deoarece în România nu se găseşte o sală de spectacole pentru acest teatru.

– ianuarie-martie, 1994 – Se susţin spectacole de binefacere în Bucureşti, repetiţiile pentru reprezentaţii având loc într-o hală a Întreprinderii Aeroteh.

– martie, 1994 – Teatrul MASCA se refugiază cu toate lucrurile într-o cabană de lemn, fără încălzire, fără grupuri sanitare, cu decorurile, costumele şi echipamentele de lumină şi sunet în doar două încăperi în care se află şi birourile. Locul unde a fost găzduit teatrul este Satul de copii “SOS Kinderdorf” – fondat şi administrat de o asociaţie din Austria.
Din nou se dovedeşte că Teatrul MASCA este mai apreciat de reprezentanţi din afara României, decât de cei care hotărăsc destinele teatrului românesc.

– aprilie, 1994 – Se pleacă într-un Turneu în Bulgaria şi Albania.

– mai-septembrie, 1994 – Are loc primul turneu al Teatrului MASCA în Bucureşti. Acesta a strâns 100 de reprezentaţii în aer liber, în cartierele mărginaşe ale Capitalei, cu spectacole din repertoriu, şi peste 30.000 de spectatori, dintre care mai mult de jumătate nu au văzut vreodată vreun spectacol de teatru!

– septembrie, 1994 – “ŞI A VENIT ÎNGERUL...”, spectacol după Gabriel Garcia Marquez, scenariul și regia Anca Florea. Repetiţiile s-au ţinut la Aeroteh iar premiera spectacolului a avut loc la Teatrul Bulandra – Grădina Icoanei.

– octombrie-decembrie, 1994 – Masca face un turneu prin Universităţi bucureştene cu noua premieră, oferind spectacolele în mod gratuit studenţilor.

– ianuarie-martie, 1995 – Turneu prin Universităţi bucureştene cu noua premieră, spectacole oferite gratuit studenţilor.

– martie-octombrie, 1995 – Stagiune în aer liber a Teatrului MASCA în cartierele mărginaşe ale Capitalei.

– 3 iulie, 1995 – Teatrul MASCA primeşte o nouă Hotărâre de Guvern pentru amenajarea unui teatru în Cinematograful “Pacea” din Militari, Bulevardul Uverturii 70-72 – un local dărăpănat, cu risc mare de prăbuşire la cutremur, o sală total improprie spectacolelor trupei MASCA, dar în sfârșit un sediu care este al teatrului. Deocamdată nu sînt fonduri pentru amenajare, iar Hotărîrea de Guvern rămîne deocamdată o simplă hârtie.

– octombrie, 1995 – Turneu la Skopje – Macedonia, la Festivalul Internaţional al Teatrelor Alternative.

– decembrie, 1995 – Teatrul MASCA este invitat de organizatorii Festivalului Culturii Româneşti în SUA să reprezinte România la prestigiosul Lincoln Center din New-York, Washington şi Philadelphia. Masca se angajează în acest turneu care consfiinţeşte valoarea artistică deosebită a trupei.

– 20-31 decembrie, 1995 – Întoarsă din turneu, trupa teatrului participă la spectacole ocazionate de Sărbătorile de iarnă, spectacole organizate în cele mai diverse locuri – spitale, aziluri, pe stradă, în halele fabricilor, în aeroporturi etc.

– ianuarie-martie, 1996 – Trupa teatrului, găzduită într-un hol al Teatrului Naţional, repetă o altă premieră.

– martie-august, 1996 – Un al doilea turneu al Teatrului MASCA în Bucureşti, care reuneşte un număr record de spectatori: 50.000. Din Berceni, în Drumul Taberei, din cartierul Tudor Vladimirescu în Militari, din Colentina în Pantelimon, din Floreasca în Titan, din Aviaţiei în Bucureştii Noi, din Ferentari în Balta Albă, din Dămăroaia în Olteniţei, din Pajura în 13 Septembrie – publicul întîmpină trupa cu bucurie şi participă cu drag la spectacolele oferite gratuit.

– 5 iulie, 1996 – Are loc premiera spectacolului “CONCERT DE PROMENADĂ“, în parcul Tineretului.

– august, 1996 – În sfârşit, dupa un an de zile de la emiterea Hotărârii de Guvern, aceasta este aplicată, iar trupa teatrului se mută, fericită şi optimistă, în clădirea nou primită: fără geamuri, fără lumină sau grupuri sanitare, fără căldură sau magazii pentru decoruri.

– septembrie, 1996 – Un nou turneu în Ungaria la Budapesta, de data aceasta, la Festivalul Internaţional de Teatru de Imagine.

– octombrie 1996 – O altă invitaţie în Slovacia – Bratislava, la Festivalul Internaţional de Teatru Alternativ.

– decembrie, 1996 – “POVESTE DE CRĂCIUN” – premieră, o serie de reprezentaţii în incinta cinematografului “Pacea” din cartierul Militari – noul sediu, cu publicul stând în picioare şi fără nici un fel de amenajări, cu o aşa-zisă căldură provenind de la o sobă pe motorină, împrumutată de directorul unei fabrici din Alexandria.

– ianuarie-februarie, 1997 – Masca organizeaza “Festivalul Nasurilor Roşii” – primul festival al unei comunităţi, organizat în România. În cadrul festivalului au loc 27 de reprezentaţii, în sala amenajată cu navete de plastic în loc de scaune, 27 de reprezentaţii în aer liber şi alte 10 manifestări stradale oferite de cele nouă trupe prezente în festival. A fost Primul Festival de Clovni din România, care s-a bucurat de un impresionant succes de public.

– aprilie, 1997 – O nouă prezenţă a Teatrului MASCA peste hotare, de această dată în Germania – la Aachen, în cadrul manifestării ” Zilele României” şi în Belgia – la Bruxelles – cu “A murit moartea,Mai!” şi “Concert de promenadă”.

– mai-iunie, 1997 – Masca joacă în sediul din Militari. Deşi în condiţii improprii, fără scaune, fără instalații tehnice, trupa are în sfârşit un loc unde poate oferi spectacole publicului său.

– septembrie, 1997 – După doi ani de la primirea sediului din Bulevardul Uverturii, 70-72 încep, în sfârşit, lucrările de consolidare şi de reamenajare a sediului.
Trupa teatrului se află din nou în stradă, având însă speranţa că lucrările se vor termina repede.

– octombrie-decembrie, 1997 – Timp de peste şase luni, până în martie 1998, trupa nu va mai beneficia de sală de repetiţii şi se va rezuma la a prezenta, doar, spectacole în diverse locuri.
Aceste permanente schimbări de sediu, lipsa unei săli de repetiţii, condiţiile grele de desfăşurare a spectacolelor, necesitatea de a repeta în permanenţă titlurile din repertoriu în spaţiile noi în care se joacă, determină, din păcate, schimbări dese în componenţa trupei. Nucleul celor care sunt de la început sau aproape de la începuturile teatrului rezistă: Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu, Mioara Ifrim, iar în jurul lor vin tineri care încearcă să se adapteze stilului teatrului, să-şi însuşească multiplele mijloace de expresie ale companiei
Tot în această perioadă încep să se înmulţească solicitările venite din ţară pentru prezenţa Teatrului MASCA la manifestări artistice de mare amploare, desfăşurate, bineînţeles, în aer liber.

– ianuarie-martie, 1998 – Spectacole în case de copii, în azile de bătrâni, în spitale.

– 9 mai, 1998 – Teatrul “Masca” este invitat de Delegaţia Comisiei Europene în România să participe la manifestările ocazionate de Ziua Europei. Are loc premiera spectacolului “CABARETUL NAŢIUNILOR“, în Piaţa Charles De Gaulle. Repetiţiile s-au desfăşurat într-o sală a Liceului Traian din Cartierul Tei.

– 5 iulie, 1998 – La Focșani are loc o nouă premieră a teatrului, un eveniment inedit in România: un spectacol în mişcare al Teatrului MASCA – “PARADA“. Spectacolul s-a repetat într-o grădină a unui orfelinat.

– iunie-septembrie, 1998 – Turnee în ţară cu spectacolele din repertoriu. Continuă de asemenea stagiunea bucureşteană în aer liber, desfăşurată tot în cartierele mărginaşe ale Capitalei.

– iunie, 1998 – La închiderea Festivalului “Luna Bucureştilor”, Mihai Mălaimare primeşte Premiul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru prezenţa excepţională în viaţa culturală a oraşului, alături de alte nouă personalităţi aparţinînd vieţii culturale.

– iunie, 1998 – Masca susține o nouă premieră – “CÂNTEC DE CLOVN“.

– iulie, 1998 – Apare volumul scris de Mihai Mălaimare “MAIDANE CU TEATRU” – o istorie sentimentală a Teatrului MASCA. Lansarea volumului este făcută la sediul UNITER.

– septembrie-octombrie, 1998 – Teatrul MASCA este găzduit într-un subsol al unei clădiri aparţinînd Clubului Revoluţionarilor. Aici au loc antrenamentele şi repetiţiile în vederea integrării în trupă a noilor actori.

– noiembrie-decembrie, 1998 – Teatrul MASCA este găzduit din nou într-o sală a Liceului “Traian” din Cartierul Tei, acolo unde va şi susţine pentru public programul de spectacole”Iarnă cu teatru în cartier”.

– ianuarie-mai, 1999 – Au loc diferite turnee în ţară, alte spectacole în cartierele bucureştene. Continuă repetițiile la spectacole – multe dintre ele refaceri – datorită faptului că, neavând un sediu și lucrând în condiții improprii, exista o fluctuație mare a actorilor, fapt ce determina reluarea din 3 în 3 luni a spectacolelor din repertoriu. Acest lucru are însă și un aspect pozitiv spectacolele fiind, din punct de vedere artistic, în cea mai bună stare, exact ca la premieră, nefiind marcate, așa cum se întâmpla, firesc, de trecerea timpului.

– mai, 1999 – Teatrul este invitat la Festivalul Ţărilor din Europa de Est, desfăşurat la Nancy – Franţa. Din nou succesul de critică şi de public este fulminant, trupa confirmîndu-şi încă o dată valoarea deosebită, prin spectacolele prezentate în aer liber.

– mai, 1999 – Are loc o noua premieră – “UN ALT CONCERT DE PROMENADĂ“.

– mai-iulie, 1999 – O nouă stagiune în aer liber în Bucureşti.

– iunie, 1999 – Inaugurarea în Cartierul Militari a unui parc pentru copii, ce va purta numele MASCA.

– august, 1999 – Teatrul MASCA deschide o nouă stagiune în aer liber în Parcul Herăstrău, iar publicul îi răsplăteşte pe actori cu o prezenţă numeroasă şi cu aplauze binemeritate.

– octombrie, 1999 – Premiera “DOMNUL DE POURCEAUGNAC” – după Moliere, o reîntoarcere la text, la un alt fel de text, după 10 ani de tăcere.

– 11-15 octombrie, 1999 – Teatrul MASCA este din nou invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de Imagine din Ungaria – la Budapesta, cu premiera “Domnul de Pourceauqnac”

– octombrie 1999-ianuarie 2000 – Se conturează un nou turneu în Universităţile din România în cadrul căruia vor fi oferite gratuit studenţilor reprezentaţii cu premiera “Domnul de Pourceaugnac”

– octombrie, 1999 – Trupa teatrului este găzduită temporar într-o sală de conferinţe aparţinînd Direcţiei de Cultură a Muncipiului Bucureşti. Din nou actorii aleargă între sediul cu birouri ce se află într-o baracă, magaziile de costume şi decoruri de la un orfelinat, sala de repetiţii şi spaţiile în care prezintă spectacole, toate aflate la distanţă mare unele de altele.

Continuă lucrările de amenajare şi consolidare la viitorul sediu al teatrului, situat la următoarea adresă: Cartierul Militari, Bulevardul Uverturii, 70-72, în staţia de autobuz “TEATRUL MASCA”.

– martie, 2000 – Perspectiva lansării unui nou sediu fiind foarte îndepărtată, trupa teatrului se mută în clădirea fostei case de cultură “Înfrățirea între popoare” cartierul Bucureștii Noi – spațiu primit în administrare. În sfârșit – credeam noi – un loc al nostru, cu scenă, cabine, magazii pentru decoruri și costume, birouri etc.
Primele 6 luni s-au dovedit, însă, un coșmar: în foyer-ul de jos fusese amenajată o discotecă și totul era vopsit în negru, sala de sus era transformată într-o sala de curs destinata unei universități populare, după ce inițial fusese sală de cinematograf!, cabine nu existau, birouri de asemenea. De fapt, tot ce fusese pus la dispoziție era o clădire părăsită, de care lumea își bătuse joc.

– 22 aprilie, 2000 – În Parcul Cișmigiu, Teatrul MASCA organizează pentru prima dată în România ZIUA PĂMÂNTULUI (EARTH DAY) – un proiect cultural dedicat unei lumi mai bune și mai curate. Programul a durat de dimineață până seara și a avut mai multe puncte de atracție: Concursul de desene pe tema “Pământul, prietenul meu” pentru elevii bucureșteni din clasele I-IV, concursul de eseuri pe aceeași temă pentru elevii din clasele V-VIII și spectacolul propriu-zis care prezenta mesajul românilor și al tuturor minorităților naționale pentru lumea întreagă-au fost prezenți artiști aparținând comunităților de ruși lipoveni, ucrainieni, polonezi, maghiari, turci, romi, greci, bulgari și interpreta de muzică populară Maria Dragomirou, Narcisa Suciu, formația “RO-Mania” aflată la început de drum atunci, precum și Pasărea “Colibri”. Împreună cu publicul nostru am trimis Parlamentului o Declaratie-Apel care avea următorul mesaj: “Faceți loc în proiectele poilitice, în planurile de dezvoltare ale societății românești și preocupării pentru asigurarea unui mediu natural și social prietenos!”

– 24 mai, 2000 – se împlinesc 1O ANI de la înființarea TEATRULUI MASCA. A fost sărbătorită alături de publicul bucureștean în Parcul Herăstrău. Au fost prezentate fragmente din spectacolele din repertoriu.

– 27 mai, 2000 – Are loc premiera, în Parcul Herăstrău a spectacolului “POVEȘTI DIN ROMÂNIA“, pregătit pentru participarea la “Expoziția Mondială” de la Hanovra.
– 27-28 mai, 2000 – Are loc a doua ediie a “Festivalul Nasurilor Roșii”, eveniment dedicat familiei, organizata de această dată în Parcul Herăstrău.

– 6 iunie, 2000 – Încurajați de succesul avut la public cu evenimentul din aprilie organizăm, tot în premieră pentru România, ZIUA MEDIULUI, editia I (ENVIRONEMENT DAY), zi aflată în calendarul manifestărilor ONU. Parcul Herăstrau a fost atunci neîncăpător pentru bucureștenii atrași de acest eveniment.
– 9 iunie, 2000 – Teatrul MASCA este invitat la Hanovra, Germania la “Expoziția Mondială”. Timp de două săptămâni, având câte 6 spectacole pe zi actorii teatrului animă pavilionul românesc, având ecouri extrem de favorabile în presă și la public.

– mai-septembrie, 2000 – Continuă, proiectul “Teatrul Masca în turneu în Bucuresti”, cu 100 de spectacole prezentate gratuit în parcurile bucureștene.

– septembrie, 2000 – Din nou la Hanovra! După succesul repurtat în vară, Teatrul MASCA se reîntoarce cu o altă serie de spectacole la “Expoziția Mondială” de la Hanovra, Germania.

– octombrie, 2000 – Are loc prima ediție a proiectului cultural-educativ dedicat copiiilor bucureșteni – “TÂRGUL DE JUCĂRII”, în Parcul Herăstrau. Copiii din Capitală s-au transformat în mici comercianți, punând la vânzare jucăriile vechi, în baza unui concept propus de Teatrul MASCA – ‚,Jocul de-a afacerea”. Actorii Teatrului Masca și invitații lor au animat această primă ediție.

– septembrie, 2000 – Teatrul Masca anunță într-o conferință de presă festivalul din decembrie: “Sfârșit de veac în Bucureșt”.

– octombrie-decembrie, 2000 – Încep reparațiile în toată clădirea și iarăși Masca nu are unde repeta, decat pe “furate” într-un hol plin de var. În plus, teatrul se afla în plină organizare a unui festival cu o durata de 3 săptămâni, cu spectacole în trei spații – sala mare, foyer și pe scena în aer liber și cu un Târg de Crăciun pe esplanada din fața teatrului.

– 6-27 decembrie, 2000 – Are loc deschiderea oficiala a festivalului “SFÂRȘIT DE VEAC ÎN BUCUREȘTI” care a reunit spectacole de teatru și balet, expoziții de artă plastică și fotografie, concerte de operă și colinde, recitaluri de muzică modernă și folk, lansări de carte – toate organizate special pentru acest eveniment. Din programul de atunci amintim doar câteva: “Al șaptelea înger”, autori Marian și Victoria Zidaru; “Mie îmi pasă!” – Recital de muzică și poezie Tudor Gheorghe; “Stelele baletului Românesc”, spectacol de balet clasic în coregrafia lui Ion Tugearu cu soliștii Operei Române; “Ucenicul Vrăjitor se întoarce!”, spectacol de gaguri muzicale cu Radu Gheorghe și Orchestra Teatrului de Operetã “Ion Dacian”; “Povestea merge mai departe”, spectacolul-concert cu Vama-Veche; “Satul Românesc la sfârșitul tuturor veacurilor”, expoziție de fotografie, autori Corina Stavila, Doru Ștefan, Mihai Mălaimare jr.; “Visul toboșarului”, operă rock; muzica Ovidiu Țăndărică Lipan, Dumitru Fărcaș – taragot, Nicolae Voiculeț- nai, Fanfara țărănească din “10 Prăjini”. Orchestrația George Natzis; “După datini,colindăm”, concert de colinde; Corala mixtă “Nicolae Lupu” a Patriarhiei Române, Dirijor: Părintele Constantin Drăgusin; “Human Zoo”, spectacol de dans contemporan romano-britanic, soliști Cosmin Manolache și Marie Gabrielle Rotie; “Jazz” cu Petrache Pechea; “O, ce veste minunată”, arii de Crăciun catolice și Colinde ortodoxe, soliști: soprana Silvia Voinea, mezzosoprana Lucia-Cicoară Drăgan și tenorul Florin Diaconescu – orgă, Mădălina Florescu; concerte Iris, Ethno, Ro-mania, Narcisa Suciu, Vița de Vie.

– ianuarie-februarie, 2001 – Teatrul MASCA reia programul “UN SUFLET DE COPIL” – o altă serie de spectacole în spitalele de copii, în casele de copii, în școlile pentru copii cu deficiențe auditive.

– 24 ianuarie, 2001 – Teatrul MASCA organizează “Ziua Unirii” în fața teatrului, pentru locuitorii cartierului Bucureștii Noi.

– februarie, 2001 – Teatrul MASCA organizează împreună cu Primăria Sectorului 1 “Festivalul Cartierului Bucureștii Noi” cu spectacole de teatru, de muzică și un Târg comercial – “Festivalul Peștelui și al Vinului”, în Parcul 2000, din fața Teatrului Masca din Bucureștii Noi.

– 4 martie, 2001 – Are loc a II-a ediție a evenimentului ”TÂRGUL DE JUCĂRII”, program cultural educativ ce le propune copiilor bucureșteni “Jocul de-a afacerea”. Evenimentul a avut loc în cartierul Bucureștii Noi.

– 27 martie-2 aprilie, 2001 – Teatrul MASCA este invitat la Festivalul de artă contemporană “Pleine Art”, organizat la Budapesta, Ungaria.Tot atunci se merge pentru a doua oară la Gyula, oraș de la granița cu Ungaria, unde Masca joacă diferite spectacole pentru comunitatea românească.

– 22 aprilie, 2001 – Teatrul MASCA revine în Grădina Cișmigiu organizând, pentru al doilea an, “ZIUA PĂMÂNTULUI”.

– 4 mai, 2001 – Are loc avanpremiera spectacolului “LA ROMÂNI” la Hamburg, Germania, Teatrul Masca fiind invitat la “Săptămâna culturală a țărilor candidate la integrarea europeană” – manifestare organizată de Primăria orașului Hamburg. Teatrul Masca joacă pe strada centrală a orașului, precum și în Piața Primăriei, având un deosebit succes la public.

– mai, 2001 – Are loc, în parcul Herăstrău, premiera spectacolului “LA ROMÂNI”, un spectacol în mișcare, inspirat de datinile populare românești.

– 17-25 mai, 2001 – Turneu în Franța, la Paris, cu spectacolele: “Domnul de Pourceaugnac” și “La Români”.

– 5 iunie, 2001 – Are loc a doua ediție a evenimentului “ZIUA MONDIALĂ A MEDIULUI” organizată în Parcul Herăstrău.

– 1 septembrie, 2001 – Teatrul Masca este unul din fondatorii “Festivalului Usturoiului”, în localitatea Copălău, județul Botoșani. Nici măcar furtuna puternică abătută asupra Copălăului nu a împrăștiat oamenii veniți să asiste la lansarea primului mare festival rural.

– 14 septembrie, 2001 – Are loc evenimentul “SFÂRȘIT DE VACANȚĂ ÎN HERĂSTRĂU”, un proiect cultural dedicat tinerilor spectatori, eveniment organizat în Parcul Herăstrău cu spectacole ale teatrului, ateliere de clovnerie, machiaj, mers pe catalige, jonglerie, concert susținut de copii Clubului din sectorul 6 și formația Ethno.

– 6 decembrie, 2001 – Are loc premiera spectacolului interactiv “BÂLCI PARIZIAN“.

– 6-12 decembrie, 2001 – Are loc festivalul “MOLIERE-N CARTIER”. Festivalul a reunit toate spectacolele Moliere montate pe scenele teatrelor din București și din țară și s-a dorit a fi un omagiu adus Franței – de altfel manifestarea s-a aflat sub egida Ambasadei Franței la București. Au fost și atunci trei secțiuni: în sala mare – spectacolele tradiționale; în aer liber – un spectacol al Teatrului Masca după “Georges Dandin”, realizat în colaborare cu o echipa de cascadori, spectacole ale studenților de la Academia de Teatru și Film, filme frantuzești, concerte de muzică de epocă, paradă de costume de epocă, recitaluri de poezii, un bâlci parizian – organizat de trupa Teatrului Masca în corturi și un Târg de Crăciun cu produse culinare specifice Franței; în foyer – mini spectacole, concerte de muzică de epocă- violoncel, demonstrații de scrimă, paradă de coafuri pariziene, balet etc.

– 14 decembrie, 2001 – Teatrul Masca joacă în premieră spectacolul “GEORGES DANDIN“, un muzical popular.

– 24 ianuarie, 2002- Teatrul MASCA organizează manifestările dedicate Zilei Unirii în campusul studențesc “Grozăvești”.

– 24 februarie, 2002- Participăm la Festivalul “Dragobetului”, organizat de Primăria Sectorului 4 în parcul Tineretului.

– 21-22 martie, 2002- MASCA organizează, alături de firma Knorr,”PRIMĂVARA BUCUREȘTEANĂ”, eveniment constând în două zile cu spectacole interactive de teatru în Parcul Herăstrău.

– mai-septembrie, 2002 – Începe derularea programului cultural “WEEK-END CU TEATRU ÎN PARCUL HERĂSTRĂU”. De atunci bucureștenii s-au obișnuit cu prezenta Teatrului Masca la intrarea Parcului Herăstrau dinspre Piața Charles de Gaulle.

– mai-septembrie, 2002 – Continuă derularea programului “MAIDANE CU TEATRU”, serie de spectacole în aer liber organizate în cartierele bucureștene.

– mai, 2002 – Are loc premiera spectacolului “GARDIENII VESELI“, în Parcul Herăstrău.

– mai, 2002 – Teatrul Masca pleaca în turneu în Danemarca – Copenhaga și Germania – Ulm, cu spectacolele: “La Români” şi “Gardienii Veseli”.

– iunie, 2002 – Are loc a III-a ediție a “Târgului de jucării”, desfășurata în Parcul Herăstrău.

– iunie, 2002 – Masca organizează a III-e ediție a evenimentului “ZIUA MEDIULUI” în cadrul căreia propune o premieră teatrală în România: teatru-expoziție, spectacolul “ORAȘUL, OAMENII ȘI MUNTELE“. S-a jucat timp de 4 ore în Parcul Herăstrău.

– 3 septembrie, 2002 – Are loc a II-a ediție a “Festivalului Usturoiului”, Copălău, Botoșani. Spectacolele de teatru, muzică, multi-media, dans s-au imbinat cu elemente surpriză așa cum a fost mitingul aviatic.

– octombrie, 2002 – Turneu Belgia, Bruxelles la Festivalul “Zilele comunității franceze” și la Louviere, la sărbătoarea “Zilele Orașului”.

– noiembrie, 2002 – Are loc o nouă premieră “CABARET EUROPEAN“, regia și scenariul Mihai Mălaimare

– 1-23, decembrie 2002 – Festivalul de sfârșit de an al Teatrului Masca a fost dedicat celor de vârsta a 3-a și s-a intitulat “IARNA BUNICILOR”. Fiecare seară a avut trei momente și a fost animată de actorii Teatrului Masca și de invitații: Irina Loghin, Ion Dolanescu, Florin Piersic, Ethno etc.: în foyer spectatorii s-au întîlnit cu artiști îndrăgiți, apoi s-a vizionat un spectacol al Teatrului Masca și o improvizație teatrală și muzicală alături de actori și invitați.

– ianuarie, 2003 – Are loc premiera spectacolului “PROSTIA OMENEASCĂ” regia și scenariul Mihai Mălaimare. Un spectacol fără cuvinte după povestea lui Ion Creangă, o reprezentație care a cucerit micii spectatori. Deși inițial fusese pregătită pentru interior, s-a jucat cu mare succes în aer liber.

– februarie, 2003 – MASCA susține un turneu la Iași și Botosani cu spectacolul “PROSTIA OMENEASCĂ”.

– 11 mai, 2003 – Are loc a IV-a ediție a “Târgului de jucării”, organizată tot în Parcul Herăstrău.

– 1 iunie, 2003 – MASCA participă la Festivalul stradal “Alandala Day” din Cluj. În cadrul acestui eveniment, trupa teatrului Masca susține patru spectacole într-o zi, demonstrând un înalt grad de performanță artistică.

– iunie-septembrie, 2003 – Ca în fiecare vară, Teatrul MASCA propune bucureștenilor “WEEK-END CU TEATRU ÎN PARCUL HERĂSTRĂU” și “MAIDANE CU TEATRU”, acesta din urmă într-o nouă formulă de micro-stagiuni de 4-5 zile într-un anumit spațiu.

– iunie, 2003 – Are loc o noua premieră outdoor “ACTORI REPETÂND“, spectacol-antrenament.

– 5 iunie, 2003 – Are loc a IV-a ediție a evenimentului “ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MEDIULUI” (ENVIRONEMENT DAY), manifestare inclusă în calendarul ONU. La spectacolul organizat în Herăstrău, în premieră pentru București a fost adus un balon cu aer cald care a făcut deliciul spectatorilor. Tot atunci a fost realizat cel de-al 5-lea număr al ziarului “EDIȚIE SPECIALĂ”.

– 29-30 iunie, 2003 – Teatrul Masca este unul din organizatorii celei de-a III-a ediții a “Festivalului Usturoiului”, Copălău, Botoșani. Peste 100.000 de oameni au împânzit dealurile Copălăului timp de 2 zile și au asistat la spectacolele de teatru, muzică și dans.

– 15 octombrie, 2003 – Are loc o nouă premieră, spectacolul de commedia dell’arte “FARSELE LUI ARLECCHINO“, în regia lui Mihai Serghei Tudor, și scenografia concepută de Clara Daranga. Un spectacol extrem de antrenant, pe tema clasică a păcălitorului păcălit, tratat în maniera commediei dell’arte – un gen teatral apreciat de public prin virtuozitatea actorilor, culoarea și muzicalitatea sa.

– 7 noiembrie, 2003 – Are loc primul spectacol de teatru într-o stație de metrou în cadrul proiectului “ORAȘUL DE SUB ORAȘ”, desfășurat cu sprijinul Primăriei Capitalei și Metrorex. Reprezentația a avut loc în stația Piața Unirii 1 și s-a bucurat de un foarte mare succes la public.

– noiembrie-decembrie, 2003 – Proiectul “ORAȘUL DE SUB ORAȘ” începe să capete contur: o serie de 18 reprezentații sustinute de Teatrul Masca în mai multe stații de metrou au fost primite cu mare interes de bucureșteni. S-a jucat în statiile: Unirii 1 și 2, Eroilor, Dristor, Titan, Sudului, Universitate, Armata Poporului.

– 20 decembrie, 2003 – Proiectul “Orașul de sub Oras” are loc în stația de metrou Apărătorii Patriei.

– ianuarie-decembrie, 2004 – Continuă, și se diversifică proiectul “ORAȘUL DE SUB ORAȘ” care se bucură de un succes enorm.

– 17 ianuarie, 2004 – Are loc, în cadrul proiectului “Orașul de sub oraș”, primul vernisaj al unei expoziții de artă contemporană în metroul bucureștean “ÎN-CHIP-UIRI SUBTERANE” în stațiade metrou Eroilor, autori: Lila Passima și Cosmin Manolache, doi tineri artiști contemporani care au fost tentați de o expoziție într-un spațiu non-convențional.

– 24 ianuarie, 2004 – Are loc, tot în cadrul proiectului “Orașul de sub oraș”, al doilea vernisaj de artă ambientalăce, expoziția “BLOCUL DE SUB NOI” realizată tot de Lila Passima și Cosmin Manolache. Evenimentul a avut loc în stația de metrou Universitate.

– 27 ianuarie, 2004 – Are loc premiera spectacolului “CE PĂRERE AVEȚI DESPRE DRAGOSTE?“, regia Cristian Rotaru. Spectacolul, deși cu cuvinte și prin acesta diferit de stilul propriu teatrului Masca, aduce ceva nou în peisajul teatral românesc, fiind un spectacol de teatru în dialog. Spectacolul a fost creat împreună cu spectatorii, textul nu era același pentru ca sala era mereu alta.

– ianuarie-decembrie, 2004 – Continuă proiectul de spectacole la metrou “ORAȘUL DE SUB ORAȘ”.

– 29 februarie, 2004 – În cadrul proiectului “ORAȘUL DE SUB ORAȘ” în stațiile de metrou Universitate, Eroilor și Unirii 1 au loc concerte de muzică simfonica, susținute de cvartetul “PASSION” (3 viori și 1 violoncel).

– ianuarie-aprilie, 2004 – Masca susține spectacole în sediul din Bucureștii Noi, în condiții total improprii.

– 27 aprilie, 2004 – Are loc premiera spectacolului “INTRUSA“, regia și scenariul Mihai Mălaimare

– mai, 2004 -Teatrului Masca organizează în cadrul proiectului “ORAȘUL DE SUB ORAȘ” un concert de muzică electronică cu compozitori austrieci. Eveniment susținut în cadrul programului “ZILELE VIENEI LA BUCUREȘTI”, inițiat de Primăria Municipiului București și Primăria Viena.

– mai, 2004 – În cadrul proiectului “ORAȘUL DE SUB ORAȘ” are loc expoziția “O ISTORIE A TEATRULUI MASCA” imprimată pe tricouri. Expoziția este realizată de Anca Florea pe manechinele realizate de Raluca Ghideanu, absolventă a Academiei de Artă, secția sculptură.

– mai, 2004 – Are loc a V-a ediție a “Târgului de jucării”, organizat în Parcul Herăstrău.

– 1 iunie, 2004 – Au loc spectacole în Herăstrău cu “PARADA CLOVNILOR” susținute pentru copiii bucureșteni, în cadrul proiectului “Vreau să fiu clovn”.

– 13 iunie, 2004 – Are loc a V-a ediție a “ZILEI MONDIALE A MEDIULUI” organizată tot în Parcul Herăstrău.

– iulie, 2004 – Se inițiază proiectul cultural “Mahalaua mea de vis”- Masca invită la teatru locuitorii cartierelor marginașe ale Bucureștilor.

– septembrie, 2004 – Teatrul Masca câștigă la Festivalul de teatru de la Plovdiv, Bulgaria – Premiul Special al Juriului pentru spectacolul “Intrusa”.

– octombrie, 2004 – Teatrul Masca câștigă la Festivalul de teatru de la Piatra Neamț – Marele premiu al festivalului pentru spectacolul „Intrusa”

– octombrie, 2004 – Teatrul Masca participă la festivalul “Povestea vorbei”, organizat de Teatrul Al.Davilla din Pitești.

– 11 decembrie, 2004 – Are loc premiera spectacolului outdoor “STATUILE“, un spectacol de living statues care s-a bucurat de un real succes de public.

– ianuarie, 2005 – Începe mutarea în noul sediu din cartierul Militari.

– 15-16 ianuarie, 2005 – Are loc premiera spectacolului outdoor “FIOR D’AMOR ÎN BUCUREȘCI“, scenariul și regia Mihai Mălaimare. Un spectacol de living statues pe muzica anilor ’30.

– 14 februarie, 2005 – Masca organizează, în cadrul proiectului “Orașul de sub Oraș”, “OLD VALENTINE’S DAY”-sărbătoarea îndrăgostiților (de vârsta a treia).

– aprilie, 2005 – Au loc primele repetiții în noul sediu, aflat încă în curs de amenajare.

– mai, 2005 – Teatrul Masca este invitat la Festivalului Internațional Teatru-Imagine din Târgu Mureș, cu spectacolul “Intrusa”.

– mai, 2005 – Are loc a VI-a ediție a “Târgului de jucării”, organizat în Parcul Herăstrău.

– iunie, 2005 – Are loc a VI-a ediție a “ZILEI MONDIALE A MEDIULUI” organizată în Parcul Herăstrău.

– mai-septembrie, 2005 – Întreaga vară, Teatrul Masca este prezent în parcurile bucureștene cu o serie de 100 de spectacole desfășurate în cadrul celor doua proiecte deja cunoscute publicului: “MAIDANE CU TEATRU” și “WEEKEND CU TEATRU ÎN HERĂSTRĂU”.

– 16-18, septembrie 2005 – Teatrul Masca este invitat de Complexul Muzeal Naţional “Moldova” din Iaşi, la “Festivalul Muzicii Mecanice”, cu spectacolul “Fior D”Amor în Bucureșci”

– 30 septembrie, 2005 – Are loc premiera spectacolului outdoor “FUGA DE BACH ÎN CARTIER“.

– 30 septembrie-2 octombrie, 2005 – Înainte de deschiderea sediului din Militari se organizează, pentru prima dată, FESTIVALUL MASCA în amifteatrul în aer liber și în curtea teatrului. Festivalul a cuprins o serie de reprezentații de teatru, muzică, dans, prezentări de moda, proiecții de film etc. În curte s-a amenajat un spatiu interactiv în care au avut loc spectacole de teatru “O zi din viața unui actor”, de muzică clasică “Ateneul de lângă blocul meu”, ateliere machiaj de teatru, confecționare peruci de teatru și de accesorii pentru costumele de scenă, expozitia fotografică a lui David Reu intitulată Cartierul meu, concert Irina Loghin și Fuego, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă și Trupa “Brambura”, comicii Nae Lazarescu și Vasile Muraru.

– 22 octombrie, 2005 – Participăm la Festivalul de teatru de la Piatra Neamț cu spectacolele “Oglinda” (avanpremiera) și “Fuga de Bach în cartier”.

– 30, octombrie 2005 – Are loc prima ediție a evenimentului “HALLOWEEN LA MASCA”.

– 2 noiembrie, 2005 – Odată cu premiera spectacolului “OGLINDA” are loc deschiderea oficială a sediului Teatrului Masca, din Cartierul Militari, Bulevardul Uverturii, după 15 ani în care Masca a avut sediul în subsolul unui partid (PDAR), în sala din Biserica Amzei nr.5, în sala de clasă și într-un pod al unui liceu bucureștean (Colegiul Sf.Sava, centru), într-o sală de festivități, a Liceului Traian, cartier Colentina, în sediul unei intreprinderi (AEROTEH) într-o magazie a unui orfelinat, când s-a repetat în livada satului (SOS Kinderdorf), într-un bar al unei asociații de revoluționari (“Asociatia 21-22”), în sediul Direcției de Cultură București din Piața Lahovary, într-un cinematograf (“Pacea”), în casa de cultură “Înfrățirea între popoare” din Bucureștii Noi.

– 11-12 noiembrie, 2005 – Are loc prima ediție a Festivalului de teatru European “Măști europene la…Masca”. Este invitat marele om de teatru polonez Josef Szajna. Are loc spectacolul “Debalage” și vernisajul expozitiei de afișe realizat de Szajna.

– noiembrie-decembrie, 2005 – Noi montări cu spectacolele din repertoriu (Intrusa, Prostia Omenească, Domnul de Porceaugnac, Farsele lui Arlecchino etc.).

– 27 noiembrie, 2005 – În cadrul Proiectului “Întâlnirile Teatrului Masca” are loc spectacolul “Stelele Operetei”

– octombrie-decembrie, 2005 – Continuă seria se spectacole susținute în stațiile de metrou din cadrul proiectului “Orașul de sub oraș”.

– 1 decembrie, 2005 – Spectacol organizat în amfiteatrul teatrului cu ocazia Zilei Naționale a României, prima editie.

– decembrie, 2005 – Are loc prima ediție a evenimentului “ÎMPODOBIREA BRADULUI”. Un proiect dedicat comunității din Militari. Pe scena amfiteatrului actorii și familiile din cartier au impodbit brazii de Crăciun și au cântat împreună colinde tradiționale.

– 17 decembrie, 2005 – Are loc prima ediție a evenimentului “CONCERT DE CRĂCIUN”, Concert susținut de maestrul Gheorghe Zamfir, cu participarea Orchestrei Teatrului de Operetă “Ion Dacian”.

– ianuarie, 2006 – Apariția primului număr al ziarului lunar MASCA.

– 29 ianuarie, 2006 – Începe proiectul cultural “ÎNTÂLNIRILE TEATRULUI MASCA” cu un spectacol dedicat tinerilor spectatori, prezentat de trupa Teatrului “Ion Creangă”.

– 14-24 februarie, 2006 – Teatrul Masca organizează un maraton al iubirii, cu ocazia zilelor Sf. Valentin şi Dragobete, un proiect complex care include spectacole, concerte de muzică, expoziţii etc. dedicate îndrăgostiţilor, proiect intitulat “De la Valentine’s la Dragobete” care a inclus printre altele și proiectul “LACĂTE DE DRAGOSTE”

– 25 februarie, 2006 – Masca joacă spectacolul “La Români”, în cadrul Zilelor de Dragobete, la Muzeul Satului

– februarie, 2006 – Paul Urmuzescu primește Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România pe anul 2005 pentru muzica de la spectacolul “Oglinda”.

– 5-6 martie, 2006 – În cadrul “Întâlnirilor Teatrului Masca”, are loc proiectul – Tanga Project – un workshop de teatru, cu focus pe dezvoltarea dramaturgiei româneşti contemporane, explorarea de noi mijloace şi tehnici de scris şi colaborarea directă dintre dramaturg şi regizor, pe principiile grupului dramAcum.

– 8 martie, 2006 – Are loc premiera spectacolului “FIOR D’AMOR ÎN BUCUREȘCI”, într-o nouă viziune, păstrând însă scenariul spectacolului inițial.

– mai-septembrie, 2006 – Continuă proiectele “Maidane cu teatru” și “Week-end cu teatru în Herăstrău”.

– 21 mai, 2006 – Are loc cea de-a VII-a ediție a “Târgului de jucării”

– 30 mai-2 iunie 2006 – Teatrul Masca prezintă în cadrul evenimentului “Zilele Orașului Craiova” și la “Festivalul de teatru” organizat de Teatrul “Elvira Godeanu din Targu-Jiu câte două spectacole.

– 3 iunie, 2006 – Are loc cea de-a VII-a ediție a “ZILEI MONDIALE A MEDIULUI” organizată în Parcul Herăstrău.

– 8-10 iunie, 2006 – Teatrul Masca participă la “Festivalul Internațional de teatru” de la Sfântu Gheorghe, cu spectacolul “Oglinda”.

– 7 iulie, 2006 – Teatrul Masca inaugurează seria repetițiilor cu public. Am început cu spectacolul “Cafeneaua”. Un proiect care a suscitat interesul publicului, doritor să pătrundă în tainele facerii și prefacerii unui spectacol.

– 12-17 septembrie, 2006 – Teatrul Masca participă pentru a treia oara la Festivalul Internațional de Teatru Experimental de la Cairo, Egipt, cu spectacolul “Intrusa”.

– 29-30 septembrie, 2006 – Are loce ca de-a doua ediție a FESTIVALUL MASCA. Participă Oana Sarbu, Mandinga, Andantino, Doru Tufiș, Gil Dobrica, Angela Similea, Teatrul “Constantin Tanase”, care a prezentat spectacolul “O seară la Tanase” și Teatrul “Alexandru Davila” din Pitești, cu spectacolul “În Pitești și-n toată țara, nu e iarna cum e vara”. Nu a lipsit nici muzica rromani, în interpretarea Laviniei Răducanu și a Orchestrei Teatrului Național din Constanța.

– 12 octombrie, 2006 – Are loc premiera spectacolului “CAFENEAUA”, scenariul și regia Mihai Mălaimare, compozitor Paul Urmuzescu, scenografia Sanda Mitache.

– 15 octombrie, 2006 – Se organizează primul eveniment în cadrul proiectului “Întâlnirile de aur”, cu Florin Piersic. Proiectul urmarește realizarea întâlnirii dintre public și actorii îndrăgiți ai teatrului românesc.

– 20 octombrie, 2006 – În cadrul proiectului orașul de sub oraș, în stația de metrou Universitate, are loc vernisajul expoziției de fotografii de teatru “CAFENEAUA”, autor: Livia Geabelea

– 29 octombrie, 2006 – Are loc a doua ediție a proiectului “Întâlnirile de aur”, invitat Ileana Stana Ionescu

– 30 octombrie 2006 – Are loc a doua ediție a evenimentului Halloween la Masca, un proiect dedicat tinerilor spectatori.

– 5 noiembrie, 2006 – Are loc a treia seară din “Intâlnirile de aur”, de data aceasta cu Rodica Popescu Bitănescu

– 10-12 noiembrie, 2006 – Are loc a doua ediție a Festivalului de teatru european, “Măști europene la…Masca”. Este invitat actorul Jango Edwards, fondatorul “Festivalului Nebunilor” de la Amsterdam, cu spectacolul “Clasic Duo”.

– 19 noiembrie, 2006 – Are loc a patra seară din “Întâlnirile de aur “, invitat Stela Popescu

– 18-19/25-26 noiembrie, 2006 – Masca organizează evenimentul “Salsa la metrou”. În cele două weekend-uri din zilele de 18-19 și 25-26 noiembrie, în stațiile de metrou Unirii I și Unirii II, Teatrul Masca va invitat să dansați salsa timp de o oră. Câteva dintre cele mai bune școli de salsa din București au încins atmosfera din cele două stații de metrou cu ritmurile specifice acestui dans latino.

– noiembrie, 2006 – Apare cartea primei ediții a Festivalului “Măști Europene la…Masca”

– 1 decembrie, 2006 – Are loc a doua ediție a evenimentului Ziua Națională a României, serbare populară organizată în amfiteatrului teatrului.

– 4 decembrie, 2006 – Are loc a doua ediție a evenimentului „Împodobirea bradului”

– decembrie, 2006 – Are loc a doua ediție a evenimentului “Concert de Crăciun”. Este invitat Corul Patriarhiei Române “Nicolae Lungu”.

– 19 ianuarie, 2007 – În cadrul proiectului “Teatre din România în turneu la Masca”, ediția II ,Teatrul Valah din Giurgiu susține spectacolul “Cealaltă moarte a Ioanei D’Arc”, de Ștefan Tanev.

– 20 ianuarie, 2007 – Are loc premiera spectacolului “Clovnii”.

– 4 februarie, 2007 – “Europa cheamă Marte” este prima întâlnire din proiectul “Întâlnirile UNESCO la Masca”, destinat tinerilor pasionaţi de cultură şi tehnologie. Participa Alexandru Mironov şi Cristi Roman.

– 15-16 februarie, 2007 – În cadrul proiectului “Întâlnirile Teatrului Masca” este prezentă compania “Le Sablier”, cu spectacolul “Gasparzii, copiii sălbatici ai Europei”

– februarie, 2007 – În cadrul proiectului “Orașul de sub oraș” are loc vernisajul de fotografie  realizată de Livia Geabelea: “Portrete de clovnii”.

– 23-24 februarie, 2007 – În cadrul proiectului cultural “Întâlnirile Teatrului Masca”, susține spectacole Tineretului din Piatra-Neamț.

– 14 februarie, 2007 – Are loc a doua ediție a proiectului “Lacăte de dragoste”

– 25 februarie, 2007 – Are loc premiera spectacolului ”O LOCOMOTIVĂ ȘI O GARĂ”.

– 4 martie, 2007 – Masca organizează, în cadrul proiectului „Orașul de sub oraș”, evenimentul “Meninele iau metroul” – constând într-o expoziție de costume prezentate de studenții UNA, inspirate din tabloul lui Diego Rodriguez Velasquez “Meninele”. Expoziția a avut loc în stația de metrou Unirii 2.

– 25 martie, 2007 – Are loc a cincea seară din “Întâlnirile de aur”,cu Tamara Buciuceanu

– 29-30 martie, 2007 – Teatrul Masca prezintă spectacolul “Cafeneaua” la Focsani la “Festivalul Teatrelor”.

– 30 martie, 2007 – Concert “Apolodor” – Ada Milea

– 15 aprilie, 2007 – În cadrul proiectului “Orașul de sub Oraș”, în stația de metrou Unirii 1, are loc un Atelier de pictură susținut de artista plastică Gina Baranovschi

– 29 aprilie, 2007 – “Întâlnirile de aur” ajunge la a șasea seară, avându-l ca invitat pe Virgil Ogășeanu

– 4-7 mai, 2007 – Teatrul Masca participă la evenimentul “Sampling Bucharest, Zilele Bucureștiului la Viena”.

– 8 mai, 2007 – Participăm la “Festivalul international al teatrelor de păpuși și marionete” de la Arad cu spectacolul “O Locomotivă și o gară”.

– 12 mai, 2007 – Are loc a VIII-a ediție a “Târgului de jucării”, organizat în Parcul Herăstrău.

– 14-15 mai, 2007 – Masca participă la Festivalul de Teatru “Fără Bariere”,Satu Mare

– 20 mai, 2007 – “Întâlnirile de aur” a șaptea ediție, cu Valentin Uritescu

– 24-28 mai, 2007 – A doua deplasare la Viena a Teatrului Masca la “Sampling Bucharest; Zilele Bucurestiului la Viena”.

– iunie, 2007 – Are loc a VIII-a ediție a evenimentului “Ziua mondială a mediului” organizat în Parcul Herastrau.

– 4-5 iunie, 2007 – Turneu la Târgu-Jiu cu spectacolele “Parada Clovnilor”, “Fior D”Amor în Bucureșci” și “Cafeneaua”.

– 27 iunie, 2007 – Turneu organizat de ICR la Festivalul Internaţional de Teatru al Regiunilor Europene de la Hradec Kralove, Cehia cu spectacolul “Intrusa”.

– 12-16 iunie, 2007 – Turneu în zona Roșia Montana, cu spectacolul “Prostia Omenească”.

– 1 iulie, 2007 – Teatrul Masca este invitat să susțină spectacole la Sibiu, cu ocazia evenimentului “Sibiu – Capitală Europeană”.

– 28-30, septembrie 2007 – Are loc a trei ediție a “ Festivalului Masca”.  Au participat Holograf, Ovidiu Lipan Țăndărică, Corina Chiriac, Ioan Gyuri Pascu, Loredana Groza, Anca Sigartau, Leonard Iosefini.

– 12 octombrie, 2007 – Deschiderea stagiunii cu o nouă premiera “GEMENII” în regia lui Michele Modesto Casarin, medaliat cu Leul de Aur la Bienala de la Venetia, scenografia – Lucia Lucchese și Sanda Mitache, măști – Stefano Perocco di Meduna.

– 21 octombrie, 2007 – În cadrul proiectului “Întâlnirile teatrului Masca”, se joacă spectacolul “Ivan Turbinca” al Teatrul din Botoșani.

– 20 octombrie, 3 si 4 noiembrie, 2007 – “Întâlniri” – continuă seria de evenimente din cadrul proiectului “Orașul de sub Oraș”: jazz cu Mircea Tiberian și mini recitaluri de dans contemporan în coregrafia Izabelei Moldovan în interpretarea studenților UNATC București.

– 7-8 noiembrie, 2007 – Are loc a treia ediție a Festivalului de teatru european, “Măști europene la…Masca”. Invitatul acestei eidiții a fost actrița britanică Nola Rae

– 10-11 noiembrie, 2007 – “Întâlniri” – continuă seria de evenimente din cadrul proiectului “Orașul de sub Oraș” cu concerte de muzică tradiționale europene susținut de formația Pontice

– 15 noiembrie, 2007 – Avanpremiera spectacolului “ACTORUL”, într-o nouă montare cu Mihai Mălaimare și Mircea Tiberian, în cadrul Festivalului Național de Teatru, spectacol susținut la Teatrul Național “I.L.Caragiale”.

– 23 noiembrie, 2007 – Are loc premiera spectacolului  “ACTORUL”.

– 1 decembrie, 2007 – Spectacol organizat în amfiteatrul teatrului cu ocazia Zilei Naționale a României, manifestare ajunsă la a III-a ediție.

– 9 decembrie, 2007 – Are loc a treia ediție a evenimentului „Împodobirea Bradului”. Un proiect dedicat comunității din Militari.

– 21- 22 decembrie, 2007 – Are loc a treia ediție a evenimentului „Concert de Crăciun”. Invitat Mircea Tiberian, Maria Răducanu și “Jazzy Company” cu spectacolul “De la colind la gospel, de la clasic la folk”

– 27-28 ianuarie, 2008 – „Underground în ritm de vioară”eveniment susținut de către Cvartetul Muschetarilor, în cadrul proiectului “Orașul de sub oraș”

– 29 ianuarie-5 februarie, 2008 – Teatrul Masca participă la Carnavalul de la Veneția, invitat de ICR.

– 14 ianuarie, 2008 – Proiectul “Lacătele Dragostei” ediția a II-a. Proiectul propune, tuturor celor care doresc, să îşi întărească dragostea mărturisită cu atributul eternităţii teatrului: să prindă in gardul Teatrului Masca două lacăte unite în toartă şi să arunce cheile.

– 14 aprilie, 2008 – Masca primește din partea UNITER, în cadrul Galei, Premiul Special pentru performanța în teatrul non-verbal: Mihai Mălaimare și Teatrul Masca.

– 18 aprilie, 2008 – Se deschide Blogul Teatrului Masca http://teatrulmasca.wordpress.com/

– 24 aprilie, 2008 – Are loc prima ediție a evenimentului “IEPURAȘUL LA MASCA”, proiect dedicat familiilor din Militari. Acestea sunt invitate la Masca să vopsească ouă de Paști împreună cu actorii Teatrului Masca.

– 8-11 mai, 2008 – În cadrul Festivalului Euroregiunilor Teatrul Masca joacă  spectacolul “Actorul” la Blagoevgrad în Bulgaria.

– 17 mai, 2008 – Turneu la Buzău cu spectacolul “La Români”

– 18-22 mai, 2008 – Masca participă la Festivalul Comediei Românești “FestCo” cuspectacolele: “La români” și “Gardienii veseli”, primind premiul pentru ingenioase momente artistice

– 24 mai, 2008 – În Pacul Herăstrău se organizează ZIUA TEATRULUI MASCA, sub genericul “Teatrul Masca la majorat”, eveniment aniversar la 18 ani de la înființare. În cadrul acestui eveniment are loc și premiera spectacolului “ACTORII”, realizat în colaborare cu Facultatea de Teatru a Universității Spiru Haret.

– 25 mai, 2008 – Are loc a IX-a ediție a “Târgului de jucării”, organizat în Parcul Herăstrău.

– 8 iunie, 2008 – Are loc a IX-a ediție a “Zilei Mondiale a mediului” organizată în Parcul Herăstrău.

– 14 iunie, 2008 – Masca joacă spectacolele “Gardienii veseli” și “Fior d’amor în Bucureșci” la Târgoviște, în cadrul Festivalului “Babel Fast, ediția a II-a”

– 22 iunie, 2008 – O nouă premieră outdoor “DOAMNA CU CĂȚELUL”, un alt spectacol în mișcare, jucat pe Bulevardul Magheru.

– 6 iulie, 2008 – Cu ocazia închiderii stagiunii de exterior se joacă toată ziua în amfiteatrl in aer liber al teatrului.

– 22 august, 2008 – Are loc o nouă premieră outdoor “MĂTURĂTOARELE”, în Parcul Herăstrău.

– 7-8 septembrie, 2008 – Teatrul Masca participă la Festivalul “Zile și nopți de teatru european la Brăila” cu spectacolele: “Fior d’amor în Bucureșci”, “Actorii”, “Măturătoarele” și “Doamna cu cățelul”

– 27-28 septembrie, 2008 – Are loc a patra ediție a Festivalului Masca

– 30 septembrie, 2008 – Teatrul Masca joacă spectacolul “La Români”, în cadrul evenimentului “Piazza di Romania”, organizat de ICR la Milano

– 9 octombrie, 2008 – Teatrul Masca participă cu spectacolul “Gemenii” la “Festivalul teatrelor dunărene” de la Giurgiu

– 10 octombrie, 2008 – Stagiunea indoor se deschide cu o nouă premieră “ÎNDRĂGOSTIȚII”, regia Michele Modesto Casarin, scenografia Lucia Lucchese, măști Stefano Perocco di Meduna. Are loc și un concert în aer liber al trupei “Arpeggione”

– 2 noiembrie, 2008 – “Are loc a treia ediție a evenimentului Holloween la Masca, un proiect de succes dedicat copiilor, invitatul acestei ediții a fost magicianul Robertino, cu un spectacol de magie și iluzionism.

– 4-8 noiembrie, 2008 – Are loc a patra ediție a  Festivalulul de teatru european, “Măști europene la…Masca”. Invitata acestei ediții a fost actrita Claire Heggen, cu spectacolul “Drumul”. Tot în cadrul festivalului a susținut și două workshop-uri.

– 4 noiembrie, 2008 – Apare cartea “Jango Edwards la Masca”.

– 21 noiembrie, 2008 – Are loc premiera spectacolului  “ACUL CUMETREI GURTON”, regia Mihai Mălaimare, muzica Razvan Diaconu, costume Unda Popp, decor Puiu Antemir.

– 22 noiembrie, 2008 – Are loc premiera spectacolului oudoor “COCKTAIL”, spectacolul a avut loc în stația de metrou Unirii 2.

– 28-30 noiembrie, 2008 – Teatrul Masca a prezentat spectacolul “La Români” de Ziua Romaniei, în Spania, la Alcala de Henares. Evenimentul a fost organizat de ICR

– 1 decembrie, 2008 – Spectacol organizat în stația Unirii 2 a metroului bucureștean cu ocazia Zilei Naționale a României,ediția a patra.

– 2 decembrie, 2008 – Turneu la Teatrul National din Praga organizat de ICR cu ocazia Zilei naționale a României, cu spectacolul “Actorul”.

– 7 decembrie, 2008 – Are loc a patra ediție a evenimentului „Impodobirea bradului”.  Un proiect dedicat comunității din Militari. \

– 13 decembrie, 2008 – La cea de-a patra ediție a evenimentului Concert de craciun l-am avut ca invitat pe Nicolae Furdui Iancu.

– 16 ianuarie, 2009 – Are loc premiera spectacolului “GHETTO BLASTER”. Un spectacol de Vava Ștefănescu, ilustrția muzicală Julien Trambouze, scenografia Damina Bulz. Într-o manieră de fals divertisment, spectacolul reia codurile societății actuale și radiografiază cliseele noii ordini sociale contemporane, în care, indiferent de poziția pe care o are, omul își revendica un loc, o voce, o imagine, condția valorii sale fiind vânzarea. Fiecare își are numărul sau spectacolul lui în viață.

– 24 ianuarie, 2009 – “Ziua Unirii”, cu ocazia acestei zile Teatrul Masca nu putea juca un spectacol mai nimerit decât La români. Spectacolul a avut loc în statia de metrou Unirii 1. Tot aici a avut loc și o paradă de costume de dorobanți.

– 28 februarie-1 martie, 2009 – “TÂRGUL MARȚIȘORULUI LA MASCA”. Cu aceasta ocazie, a avut loc un târg de mărțișoare în curtea teatrului iar publicul feminin al teatrului a avut acces gratuit la spectacol și a primit câte un mărțisor – a fost cadoul de primăvară dăruit de Teatrul Masca.

– 14 martie, 2009 – “Muzica tinerelor talente”. Proiectul a constat într-un concert de muzică clasică ce a avut loc în foyer, inainte de spectacol.

– 17 martie, 2009 – Lansarea jurnalului online de regizor, al domnului Mihai Mălaimare. Iată un fragment din prima postare: “Deschidem astăzi un blog special pentru munca la spectacolul “Slugă la doi stăpâni, după Goldoni. Va fi un jurnal de front, imagini, filmulețe ce pot da măsura muncii noastre pentru realizarea unui spectacol. Spectatorii nu știu această bucătărie, ei cred că lucrurile vin de la sine, practic doar noi putem vorbi, fără să ne rușinăm, de sudoarea care curge pe noi, de micile și inevitabilele esecuri, dar și despre bucuria imensă a fiecărui pas oricât de mărunt.

– 18 martie, 2009 – Lansarea fotojurnalului online privind întreaga activitate a Teatrului Masca, un alt mod de a încerca să fim cât mai aproape de publicul nostru. “Manifestul” acestui gest poate fi cuprins în câteva cuvinte: “Pentru că suntem și întotdeauna am fost un “teatru cu personalitate”, ne propunem aici să vă vorbim “altfel” despre noi, despre ceea ce se petrece zi de zi în comunitatea Teatrului Masca. Ne vom plimba în fiecare ungher, vom încerca să surprindem tot ceea ce se petrece pentru a vă transmite, prin intermediul imaginilor, pulsul unui teatru, de la casa de bilete până în sala de spectacol.”

– 26 martie, 2009 – Prima transmisie live pe internet – din dorința neîntreruptă de a susține o legătură solidă cu publicul său, Teatrul Masca face, pentru prima oară în România, o transmisie live pe internet a unui spectacol de teatru. De data aceasta a fost spectacolul Intrusa.

– 13 aprilie, 2009 – În cadrul evenimentului Gala Star, se joacă spectacolul Actorul la Teatrul Bacovia din Bacău.

– 16 aprilie, 2009 – “Iepurașul la Masca”, proiect dedicat familiilor din Militari. Acestea sunt invitate la Masca să vopsească ouă de Paști împreună cu actorii Teatrului Masca. Evenimentul a fost transmis live pe internet.

– 25-26 aprilie, 2009 – La invitația ICR, Teatrul Masca participă la Festivalul Culturii Române din Cracovia cu spectacolele: “La Români” și” Statuile”

– 3 mai, 2009 – Spectacolul “Actorul” a fost prezentata la Festivalul de Teatrul “Iași face EuroArt”

– 16 mai, 2009 – Are loc premiera spectacolului outdoor “GARDIENII SE ÎNTORC”, în parcul Herăstrău. „Gardienii se intorc” reprezintă continuarea spectacolului de succes „Gardienii Veseli”.

– 9 mai, 2009 – Are loc a  X-a ediție a “Târgului de jucării”, organizat în Parcul Herăstrău.

– 18-19 mai, 2009 – Participăm la Festivalul de mișcare și dans: “Primăvara Dansului”, Odorheiul Secuiesc, cu spectacolul “Statuile”.

– 21-22 mai, 2009 – În cadrul evenimentului “Zilele Orașului” din Târgul Jiu prezentăm spectacolul  La Români

– 24 mai, 2009 – În Pacul Herăstrău organizăm ZIUA TEATRULUI MASCA, eveniment aniversar la 19 ani de la înființare. Cu această ocazie s-a jucat cel mai nou spectacol din repertoriu outdoor Gardienii se întorc.

– 29 mai, 2009 – În cadrul “Festivalului Internațional de Teatrul B-Fit in the street” se joacă Cocktail pe esplanada TNB, precedat de un moment de animație stradală cu marionete uriașe.

– 30 mai, 2009 – Teatrul Masca participă la prima ediție a evenimentului “Ziua bloggerilor bucureșteni” cu spectacolul Statuile, jucat la Casa de Cultură a Studenților.

– 31 mai, 2009 – La invitația Arcub, jucăm  spectacolul Clovnii, în parcul Cișmigiu, în cadrul manifestărilor dedicate zilei copilului.

– 8 iunie, 2009 – Are loc a X-a ediție a “Zilei mondiale a mediului”organizată în Parcul Herăstrău. În cadrul evenimentul are loc o reprezentație a spectacolului de living statues Statuile și un concert al trupei Sensor.

– 14 august, 2009 – Cu ocazia manifestărilor legate de “Ziua orașului Brăila”, Teatrul Masca este invitat de Primăria orașului Brăila să susțină două reprezentații, în acceași zi, a spectacolului La Români.

– 14-29 august, 2009 – Teatrul Masca participa la proiectul “București, cartier de vară”, susținut de Primăria Generală a Municipiului București, constând în 3 weekend-uri cu spectacole de teatru în parcurile bucureștene.

– 5 septembrie, 2009 – Teatrul Masca joacă la Târgoviște spectacolul “Gardienii se ăntorc”, in cadrul evenimentului “Zilele Orașului”

– 25, 27 septembrie, 2009 – Teatrul Masca participă la Festivalul “Sinaia Forever” organizat de Primăria Municipiului Sinaia, cu spectacolele outdoor: Statuile, Gardienii se întorc și Doamna cu cățelul

– 30-31 septembrie, 2009 – Are loc a cincea ediție a Festivalulul de teatru european, “Măști europene la…Masca”. Invitatul acestei ediții a fost actorul Milan Sladek din Cehia.

– 1 octombrie, 2009 – În holul teatrului Masca se joacă în premieră spectacolul GENEZA – teatrul de două minute, în realizarea Laurei Dumitrașcu Duică.

– 2 octombrie, 2009 – Are loc premiera spectacolului „SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI” după Carlo Goldoni, în regia lui Mihai Mălaimare.

– 16 octombrie, 2009 – Are loc premiera spectacolului „REGELE CERB” de C. Gozzi, în regia lui Michele Modesto Casarin. Mihai Mălaimare și Michele Modesto Casarin participă la o discuție pe tema commedia dell’arte organizată la Librăria Kretzulescu, cu ocazia lansării de catre Humanitas a unei colecții bilingve de dramaturgie italiană. Actorii Teatrului Masca prezintă câteva momente din spectacolele ”Slugă la doi stăpâni” de C. Goldoni și „Regele Cerb„ de C. Gozzi.

– 20 octombrie, 2009 – Are loc audiția pentru ȘCOALA DE TEATRU GESTUAL MASCA, reluarea unui proiect al Teatrului Masca. În cadrul acestei școli se vor preda cursuri de actorie și improvizație, canto, dictie, jonglerie, acrobatie, descoperirea propriului clovn.

– 28 octombrie, 2009 – Teatrul Masca participă la evenimentul “Teatrul de Noapte” organizat de Jurnalul Național și Primăria Generală a Municipiului București cu spectacolul Slugă la doi stăpâni, care s-a jucat de la ora 22.00 cu sala arhi-plină.

– 1 noiembrie, 2009 – în cadrul evenimentului “Halloween la Masca” are loc un nou “spectacol de Magie”.

– 2 noiembrie, 2009 – are loc deschiderea cursurilor pentru ȘCOALA DE TEATRU GESTUAL MASCA

– 8 noiembrie, 2009 – Teatrul Masca aniversează 6 ani de existență ai proiectului “Orașul de sub oraș”. Cu această ocazie este invitată trupa “Pontice” care susține un concert în stația de metrou Unirii 1, tot aici având loc și spectacolul Gardienii se întorc.

– 13 noiembrie, 2009 – La Masca se sărbătorește “Ziua Înternațională a Mimului”. Se joacă spectacolul Actorul, spectacol la sfârșitul căruia trei generații (actorii teatrului și copii de la cursul de teatru pentru cei mici) prezintă împreună un moment de pantomimă.

– 27 noiembrie, 2009 – Are loc premiera spectacolului „PRINȚESA DIN CASTELUL DE ARAMĂ”, o adaptare după Hans Christian Anderssen, în regia lui Cristian Pepino.

– 1 decembrie, 2009 – Spectacol organizat în amfiteatrul teatrului cu ocazia Zilei Naționale a României,ediția a V-a. Se joacă, gratuit, spectacolele Prostia Omenească și Gardienii se întorc.

– 4 decembrie, 2009 – Actorii Teatrului Masca joacă fragmente din spectacolul Clovnii pentru copiii de la Spitalul G. Alexandrescu

– 6 decembrie, 2009 – Are loc a V-a ediție a evenimentului “Împodobirea Bradului”. Este invitat Mircea Vintilă.

– 12 decembrie, 2009 – În stația de metrou Unirii 1, are loc în cadrul proiectului “Orașul de sub Oraș” parada de costume-personaj din hârtie a studenților masteranzi de la UNA, secția Modă, sub coordonarea prof.Conf. Dr. Doina Lucanu. Costumele fac parte din colecția “Grădina Hesperidelor”.

– 19 decembrie, 2009 – Are loc o nouă ediție a evenimentului”Concert de Crăciun”, invitat Ducu Bertzi.

 

– 10 ianuarie, 2010 – Are loc premiera spectacolului „PIERROT LUNATECUL”, regia și scenariul Mihai Mălaimare, în stația de metrou Unirii 1, spectacol construit într-o tehnică inedită pentru publicul românesc – pantomima albă!

– 10-11 ianuarie, 2010 – În cadrul evenimentului „Ateneul Underground” din cadrul proiectului “Orașul de sub oras” au loc două concerte ale formației “Strings’n Jeans” în stațiile de metrou Unirii 1 și Universitate.

– 14 februarie, 2010 – În cadrul proiectului VALENTINE’S DAY are loc, în amfiteatru, un concert al formației Vița de Vie, urmat de un recital Jazz&Love, în Ceainărie.

– 24 februarie, 2010 – În cadrul programului DRAGOBETE, Teatrul Masca marchează sărbătoarea românească a dragostei printr-un concert deosebit la fierăstrău muzical și teremin susținut de  Benedict Popescu.

– 4 martie, 2010 – Are loc premiera spectacolului „UNA HISTORIA DE TANGO”, spectacol teatru-dans, realizat de Ioana Macarie.

– 7 martie, 2010 – În amfiteatrul Masca are loc concertul Pentru voi, al formației Țapinarii , eveniment organizat pentru Ziua Femeii. Seara este completată de spectacolul „Regele cerb”

– 8-15 martie, 2010 – Teatrul Masca participă la Festivalul QUEST FEST, desfășurat la Washington, cu spectacolul „Intrusa” și două workshop-uri susținute de Mihai Mălaimare cu tema pantomimei și a teatrului nonverbal

– 12 martie, 2010 – În cadrul proiectului „Întâlnirile Teatrului Masca” are loc spectacolul “A douăsprezecea noapte” prezentat de trupa de teatru AS a Colegiului Național Gh. Lazăr

– 13-14 martie, 2010 – În cadrul proiectului „Întâlnirile Teatrului Masca” Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgul Jiu susține spectacolele “Femeia ca un câmp de luptă în Bosnia” și “Leonce și Lena”

– 25 martie, 2010 – Jucăm spectacolul „Regele cerb” în cadrul proiectului Artiștii pentru artiști inițiat de UNITER

– 27 martie, 2010 – Jucăm spectacolul „Slugă la doi stăpâni” de Ziua Mondială a Teatrului

– 1 aprilie, 2010 – „Iepurașul la Masca” – ediție specială deoarece primim ajutorul celor de la POLYROM IMPEX, care pun la dispoziția copiilor ouă naturale și vopseluri speciale

– 11 aprilie, 2010 – În amfiteatrul de la Masca are loc spectacolul UN IDEAL, al trupei de copii Dace World. Reprezentația a avut ca scop strângerea de fonduri, pentru ca membrii trupei de dans să poată participa la celebrul Festival de la San Remo, unde au fost invitați. Cu această ocazie are loc și un recital al formației Atelier cu Eugen Cristea.

– 8-9 mai, 2010 – Turneu cu spectacolul „La Români”, la invitația ICR, în Burgos și Madrid.Spectacolul a avut loc  în cadrul Săptămânii României la Burgos

– 15 mai, 2010 – Teatrul Masca a participat cu două spectacole de statui vivante „Statuile” și „Muzeul Viu” la evenimentul Noaptea Muzeelor

– 17-18 mai,2 010 – Am participat cu spectacolele „Slugă la doi stăpâni” și „Pierrot Lunatecul” la evenimentul Zilele Municipiului Târgu Jiu

– 23 mai, 2010 – Am jucat spectacolul „Statuile” la Muzeul Satului în cadrul evenimentului dedicat aniversării a 130 de ani de la nașterea și 50 de ani de la moartea lui Dimitrie Gusti

– 24 mai, 2010 – Ziua Teatrului Masca – aniversare 20 ani – este prima zi din  SĂPTĂMÂNA MASCA (24-30 mai), suită de evenimente menite să constientizeze orașul și lumea culturală despre aniversarea Teatrului Masca. Prima zi a săptămânii și totodată ziua în care Masca a împlinit 20 de ani, am petrecut-o în Parcul Herăstrău, unde au avut loc următoarele evenimente: Targul de Jucării, ediția 11-a, spectacolul trupei de copii Dance World, concert al formației Pontice, spectacolele:  „Îndrăgostiții”, “Pierrot Lunatecul”, Teatrul de 2 minute „Visul”și  „Gardienii se întorc”

– 24 mai, 2010 – Studenții Școlii de Teatrul Gestual Masca susțin ultimul examen cu spectacolul „Muzeul Viu”

– 25 mai, 2010 – Are loc lansarea volumelor „La început a fost gestul” și „Scenariile noastre”, a plicului filatelic editie speciala Masca la 20 de ani și a DVD-urilor cu spectacolele teatrului

– 25 mai, 2010 – În cadrul evenimentului „Săptămâna Masca” Peter Mim a susținut un work-shop pe tema „Elemente de pantomimă în spectacolul Teatral al secolului XXI”

– 26 mai, 2010 – În cadrul evenimentului „Săptămâna Masca” Marina Spreafico a susținut un workshop pe tema „Masca neutră”

– 26 mai, 2010 – Are loc vernisajul expoziției de fotografii „Profesia: Actor la Masca”, evenimentul a avut loc la Muzeul Național de Artă

– 27 mai, 2010 – În cadrul evenimentului „Săptămâna Masca” Michele Modesto Casarin a susținut un workshop pe tema „Commedia dell’arte și teatrul contemporan”

– 28 mai, 2010 – Are loc repetiția cu public a spectacolului „Gigi Amoroso”. În amfiteatrul Masca au loc concerte live susținute de Gyuri Pascu și Mircea Tiberian. În curte se ține un târg vintage și vernisajul expozitiei „Lumea e o scenă” realizat de studenții Universității de Arte din București.

– 1 iunie, 2010 – Am jucat spectacolul „Clovnii”, la invitatia ARCUB, în cadrul evenimentului „ Cișmigiul Copiilor”

– 6 iunie, 2010 – Teatrul Masca împreună cu JTI România organizează în Parcul Herăstrău ediția a XI-a a evenimentului „Ziua mediului”. În cadrul evenimentului are loc premiera spectacolului „ANOTIMP”, realizat de Laura Dumitrașcu Duică. Spectacolul ce face parte din proiectul Teatrul de 2 minute. Se vizionează filme pe teme ecologice. Eveimentul s-a încheiat cu spectacolul „Gardienii se întorc”.

– 9 iunie, 2010 – Se conferă ORDINUL MERITULUI CULTURAL în grad de Caveler, categoria D”Arta spectacolui” Teatrului Masca

– 11-13 iunie, 2010 – Am participat cu spectacolul „Muzeul Viu” la Festivalul “Cooltura Urbană” de la Târgoviște

– 12-13 iunie, 2010 – Am jucat spectacolele, la invitația ICR-ului, de la Varșovia, ân cadrul Festivalului Culturii Române la Varșovia spectacolele “LaRomâni” și „Statuile”

– 9-11 iulie, 2010 – În cadrul proiectului Anul României în Polonia, organizat de Institutul Cultural Român Cracovia am jucat spectacolele „Pierrot Lunatecul” și „Gardienii se întorc”

– 21-29 august, 2010 – În cadrul Proiectului București Cartier de vară organizat de PMB și Arcub am jucat spectacolele „Prostia omenească”, „Cocktail”, „Gardienii se întorc” și „Muzeul Viu”

– 11 septembrie, 2010 – Are loc, la sediul teatrului, premiera spectacolului “GIGI AMOROSO”

– 17-19 septembrie, 2010 – Am participat la evenimentul dedicat Zilei Bucureștiului cu spectacolele „Pierrot Lunatecul”, „Anotimp”, „Muzeul Viu”, „Slugă la doi stăpâni, „Gigi Amoroso” și „Una historia de tango”

– 16 septembrie, 2010 – În cadrul proiectului Întâlnirile Teatrului Masca are loc spectacolul “O noapte furtunoasă – Jekh rat lisame”- teatru în limba rromani

– 18, 25, 26 septembrie, 2010 – În cadrul proiectului AMFITEATRUL CULTURAL găzduim trupa de teatru AS a Colegiului Național Gheorghe Lazăr cu spectacolele “A douăsprezecea noapte” si “PyramThisbe&Co” și trupa de teatru a Liceului Național de Informatică Tudor Vinau cu spectacolul “Burghezul gentilom”

– 29 septembrie-4octombrie, 2010 – Are loc ediția a VI-a a Festivalulului de teatru european, “Măști europene la…Masca”, invitații acestei ediții au fost: Fay Lecoq,Carlos Garcia Estevez (Olanda), Davide Giovanzana(Finlanda),Ted Keijser (Italia), Troels Hagen Findsen (Danemarca)

– 9 octombrie, 2010 – Are loc premiera spectacolului “VENEXIA”, în regia lui Michele Modesto Casarin

– 31 octombrie, 2010- Are loc aV-a ediție a proiectului Holloween la Masca, în cadrul căruia a avut loc spectacolul “Misterele Magiei” susținut de Eduard și Bianca

– 5 noiembrie, 2010 – Are loc lansarea cărții „Masca și teatrul de stradă„. Lansarea are loc la Librăria Cărturești.

– 14 noiembrie, 2010 – Sărbătorim “Ziua Internațională a Mimului”, jucând în stația de metrou Unirii 1, spectacolul de pantomimă albă „Pierrot Lunatecul” și seara, la sediu, spectacolul „Actorul”.

– 1 decembrie, 2010 – În cadrul proiectului “Ziua națională” are loc, la metrou Unirii 1, un concert susținut de trupa Ceata lu’ Vurtejanu și, seara, la sediu, am jucat, gratuit, spectacolul „Gardienii se întorc”.

– 4 decembrie, 2010 – Am jucat spectacolul “Gemenii” la Centrului Cultural Eugen Ionescu din Slatina.

-12 decembrie, 2010 – Are loc o nouă ediție a evenimentului “Împodobirea bradului”. Am continuat și în acest an tradiția împodobirii bradului. Noi am adus bradul, voi globurile iar Ceata lu’ Vurtejanu colindele.

– 16 decembrie, 2010 – Are loc o nouă ediție a evenimentului “Concert de  Crăciun”- “Un stradivarius de Crăciun” au cântat Alexandru Tomescu & friends

– 8 ianuarie, 2011 – Are loc în cadrul proiectului „Cuvinte și Gesturi” premiera spectacolului “ACOLO”, regia Mihai Lungeanu.

– 9, 15 si 29 ianuarie, 2011 – are loc în cadrul proiectului „Orașul de sub oraș” un concert sustinut de Cvartetul “I.RO ” în stația de metrou Unirii 1.

– 12 ianuarie, 2011 – Are loc inaugurarea Sălii Jacques Lecoq și premiera spectacolului “IUNIA”, un spectacol de Ioana Macarie. Spectacolul face parte din proiectul Cuvinte și Gesturi.

– 23 ianuarie, 2011 – Are loc premiera spectacolului “EX LIBRIS”, un spectacol de Mihai Mălaimare. Spectacolul a avut loc în stația de metrou Unirii 1 și a fost prezentat în cadrul proiectului „Orașul de sub oraș” .

– 26 ianuarie, 2011 – Are loc evenimentul Jazz în stop cadru cu Mircea Tiberia, Chris Dahlgren și John Betsch

– 27 ianuarie, 2011 – În cadrul proiectului „Cuvinte și gesturi” are loc  premiera spectacolului „CÂTEVA PALEME FALSE”, de Paul Everac, în regia lui Ioan Albu

– 29 ianuarie, 2011 – Are loc cea de a patra premieră, din cadrul proiectului „Cuvinte și gesturi”, „ȘI CU VIOLONCELUL CE FACEM?” ,de Matei Visniec, regia Lavinia Jemna

– 10 februarie, 2011 – Are loc a cincea premieră, din cadrul proiectului „Cuvinte și Gesturi”, „GRENADA”, de și în regia Olga Delia Mateescu.

– 13 februarie, 2011 – În cadrul proiectului „Valentine’s la Masca”, are loc, în amfiteatru în aer liber, un concert susținut de Mircea Vintilă.

– 19 februarie, 2011 – Suntem invitați, cu spectacolul „La Români”, să participăm la evenimentul ”Dragobetele săruta fetele la Muzeul Satului” organizat de Muzeul Satului Dimitrie Gusti.

– 24 februarie, 2011 – În cadrul proiectului „De la Valentine’s la Dragobete” le oferim îndrăgostițiilor bilete gratuite la spectacolul „Oglinda” .

– 16-17 mai, 2011 – Suntem invitați să participăm cu spectacolele „Pierrot Lunatecul”, „Ex Libris” și”Una historia de tango” la Festivalul de teatru al primăverii din Odorheiul Secuiesc.

– 25-29 mai, 2011 – Suntem invitați să participăm, cu spectacolele „Gardienii se întorc”; „Muzeul Viu”; „Ex libris” la Salonul Internațional al cărtii BOOKFEST, ân cadrul caruia are loc și lansarea cărții „Masca și teatrul de stradă”.

– 27 mai, 2011 – Suntem invitați să participăm, cu spectacolul „Cocktail”la Festivalul Papușiilor Vii de la Târgoviște

– 10 iunie – 13 iunie, 2011-  Are loc prima ediție a „FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE LIVING STATUES – Masca”. Evenimentul a avut loc Parcul Herastau. Invitații primei ediții au fost: Teatrul Akt ( Polonia), Teatrul Silence ( Italia) și trupa Shadows ( România)

– 15 iunie, 2011 – Are loc cea de-a V-a ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii și Tineri “La teatrale cu matale!”, organizat de Direcția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului Sector 6

– 25-26 iunie, 2011-  Participăm la a doua ediţie a Festivalului “Cultura urbană”,Târgoviște cu spectacolele „Gardienii se întorc” și „Statui Vivante”. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Târgovişte şi Teatrul Municipal Târgovişte.

– 26 iunie, 2011- Suntem invitați, cu spectacolul „Ex Libris”, la Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, organizat de Muzeul Național al Satului Dimitri Gusti.

– 17-18 septembrie, 2011- Suntem invitați să participăm cu spectacolul „Statui Vivante”la evenimentul Zilele Bucureștiului

– 18 septembrie, 2011- Participăm la evenimentul Serbările Toamnei – Carstovul Viilor, organizat de Muzeul Satului Dimitrie Gusti, cu spectacolul „Statui Vivante”

-24-25 septembrie, 2011 – Participăm la evenimentul organizat de Observatorul Covasna și www.covasnamedia.ro la “Zilele Teatrului Masca la Sfântul Gheorghe” cu spectacolele „Ex Libris”, „Pierrot Lunatecul” și „Actorul”.

– 29 septembrie, 2011 – Teatrul Masca a participat la evenimentul “Fii Satului – PACT pentru oamnenii și faptele satelor românești”, organizat de Fundația Pact.

– 1 octombrie, 2011 –  Are loc premiera spectacolului „COMEDIA ERORILOR” , regia Mihai Mălaimare.

– 6 octombrie, 2011 – Are loc premiera spectacolui “CERȘETORUL”, realizat de Laura Dumitrașcu – Duică. Noul spectacol a adus în sala Lecoq și a publicului teatrul de animație.

– 12 octombrie 2011 – În foaierul salii Jacques Lecoq a avut loc debutul proiectului “LA BIBILOTECĂ”. În fiecare zi de miercuri, de trei ori pe lună, foaierul a devenit o bibliotecă ce a găzduit și un eveniment muzical – concert de jazz sau muzică simfonică. Spectatorii având astfel o alternativă la muzica ascultată pe scară largă. Proiectul a debutat cu un recital la chitară susținut de Costin Soare.

– 11-12 noiembrie, 2011  – Are loc a VII -a ediție a Festivalulului de teatru european, “Măști europene la…Masca”, invitatul acestei ediții a fost Anton Adasinskyi și trupa DEREVO.

– 12 noiembrie, 2011  – Participăm la Festivalul Șezătoarea Copiilor, din Comuna Cristian, cu spectacolul „Prostia Omenească” .

– 13 noiembrie, 2011 – Sărbătorim „Ziua internațională a mimului”, cu câteva spectacole de statui vivante susținute în stația de metrou Unirii 1.

– 16 noiembrie, 2011 – Teatrul Masca susține un turneu la Slobozia cu spectacolul „Actorul”

– 19 noiembrie, 2011 – Sărbătorim 8 ani de la lansarea proiectului „Orașul de sub oraș” în stațiile de metrou Unirii 1 și Unrii 2. Au loc spectacolele teatrului „Statui Vivante” si „Gardienii se întorc”, recitalul de chitară susținut de Costin Soare și de folk susținut de Mariuș Dascau.

– 1 decembrie, 2011 – De Ziua Națională are loc premiera spectacolului „LĂSAȚI-VĂ TREZIȚI DE UN COCOȘ!” un spectacol de Laura Dumitrașcu- Duică, realizat special pentru această zi. La sediul teatrului au avut loc spectacolele „Iunia” și „Gigi Amoroso” oferite gratuit publicului nostru.

– 11 decembrie, 2011 – A avut loc o nouă ediție a proiectului „Împodobirea bradului”. Anul acest invitat special a fost Marius Matache şi Folk Band Imperfect. La final, copiii au primi bomboane, covrigi şi ceai.

– 18 decembrie, 2011- A avut loc o nouă ediție a evenimentului „Concert de Crăciun”. În acest an am redescoperit împreună frumusețea necomercială a costumului popular purtat cu mândrie și aceea a dansului popular dezbracat de clișee și stereotipii. Concertul a fost împărțit în două parți, prima parte a concertului a fost dedicată colindelor şi muzici de jazz cu grupul “Harmony” condus de profesor Constantin Iridon. Instrumentiştii Marius Oancea (clape), Lionel Ciorogar (chitară bas) și Cornel Lepadat (chitară solo) împreună cu grupul Snaco Dixie ce au dat glas muzicii pe versuri de Lucian Blaga, Radu Stanca şi Alexandru Bălan. A doua parte a fost dedicată dansurilor specifice zonei Marginimea Sibiului în interpretarea ansamblului folcloric profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului”, director Silviu Macrea.

– 7 ianuarie, 2012, in cadru proiectului ORASUL DE SUB ORAS, Marius Matache si Folk Imperfect Band, sustin un recital de folk in staia de metrou Unirii 1.
– 11 ianuarie 2012 – Ioana Isar – pian si Cvartetul Tonica laureat al concursului V. Giuleanu, ediția 2011, la secțiunea muzica de camera. În iulie 2010 participă la un curs susținut la Tescani, de prestigiosul Cvartet “Belcea” ne-au cantat si incantat in cadrul proiectului LA BIBLIOTECA
– 12 ianuarie 2012 are loc la sala Jaques Lecoq premiera muzicalului SALOME , o adaptare a piesei lui Oscar Wilde, în regia lui Răzvan Alexandru Diaconu
– 22 ianuarie 2012 are loc premiera spectacolului TREI PRINTESE FERMECATE , in regia lui Cristian Pepino. Un spectacol dedicat copiilor
– 24 ianuarie 2012 serbam impreuna cu spectatorii nostri, la metrou Unirii 1, ZIUA UNIRII . In cadrul evenimentul s-a jucat spectacolul TRADITII , a avut loc un recital folk sustinut de Maria Gheorghiu, precum si o Hora a Unirii dansata impreuna cu spectatorii ce a transformat statia de metrou intr-un spatiu cultural inedit.
– 23 ianuarie, 2012 s-a lansat la Librăria Bastilia, volumul scris de Mihai Mălaimare “Commedia dell’arte – clipa astrală a teatrului universal” (Editura Tracus Arte).
– 25 ianuarie 2012 –a avut loc un recital de lieduri “La ceas de Eminescu” in interpretarea sopranei Camelia Pavlenco alaturi de pianista Dorina Arsenescu. Evenimentul a avut loc in cadrul proiectuluil LA BIBLIOTECA si expozitia de fotografii MASCA ACTORILOR, realizata de Dana Mitica.
– 29 ianuarie 2012 are loc premiera spectacolului MATRAGUNA după un text de Niccolo Machiavelli (unul dintre cei mai importanţi ideologi ai Renaşterii italiene), ]n regia lui Dominic Dembinski. Spectacolul este o tragicomedie a deghizărilor şi reprezintă una din capodoperele comice ale ultimelor sute de ani. Teatrul lui Machiavelli este un teatru uman, departe de ficţiune, cu personaje realiste ce se pot reinventa şi regăsi în societatea actuală.
– 14-24 februarie 2012, a avut loc evenimentul de la Valentine’s Day la Dragobete. Zilele au o semnificație în plus pentru noi: în această perioadă prindem în gard LACĂTELE DRAGOSTEI .
– 19 februarie, 2012, LA BIBLIOTECA Ron Miltenburg , directorul Festivalului World Statues din Arnhem atinut o prelegere despre living-statues.
– 20 februarie, 2012, Teatrul Masca, cu prilejul a 156 de ani de libertate a rromilor, a gazduit spectacolul DECLAR PE PRORPIA RASPUNDERE, intrepretat de actrita de etnie roma Alina Serban, in regia David Scwartz.
– 26 februarie, 2012 participam cu spectacolul LA ROMANI la evenimentul Intre Dragobete si Martisor organizat de Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti
– 28 februrie, 2012 – pentru al doilea an consecutiv am organizat ZIUA BLOGGERILOR , in cadrul caruia am prezentat spectacolul COMEDIA ERORILOR
– 6 martie 2012 are loc premiera spectacolului AMOR,SIGNORA SI CANARUL ALBASTRU, regia Mihai Malaimare. Un spectacol cu studenţi, dar nu un spectacol studenţesc. Commedia dell’arte în toată puterea cuvântului şi în sensul etimologic al sintagmei. Adică o comedie a celor care sunt artişti – care, iată, au intrat în breasla artiştilor – şi care ne deschid culisele în care se pregăteşte un astfel de spectacol. Signora, masca şi amintirile – flashuri ale unei vieţi în care a trăi înseamnă teatru. La sala “Jacques Lecoq” a Teatrului MASCA, nouă dintre ucenicii profesorului Mihai Mălaimare “debutează cu un spectacol despre dragoste, despre teatru, despre bucuria de a fi actor”.
– 13 martie 2012 LA BIBLIOTECA spectatorii si iubitori de muzica au participat la un duo chitaristic cu Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan
– 20 martie 2012 in cadrul proiectului LA BIBLIOTECA are loc un recital clasic sustinut de Constantin Trașcă – bas-bariton, Corina Vișan – mezzo-soprană.
– 27 martie, 2012 jucam ACUL CUMETREI GURTON de ZIUA MONDIALA A TEATRULUI iar incasarile au fost destinate campaniei ARTISTI PENTRU ARTISTI.
– 3 aprilie 2012 LA BIBLIOTECA i-am avut invitati pe Sergiu Teslaru-saxofon si Marius Stefan Aldea care ne-au oferit o seara dedicata saxofonului si poeziei
– 3-5 aprilie 2012 am reluat proiectul ORA DE CULTURA sustinand spectacolul OROLOGIUL la Sc nr 11. dar si Sc. nr. 174 unde Anamaria Pîslaru, Cristi Neacșu și Oana Dragnea le-a vorbit copiilor despre tehnică, mimică și importanța teatrului în viața omului.
– 6 aprilie, 2012, in cadrul proectului Scoala Altfel organizat de Ministerul Educatiei jucam spectacolul O LOCOMOTIVA SI O GARA
– 12 aprilie 2012 a avut loc IEPURASUL LA MASCA . Si anul acesta am continuat tradiţia vopsirii ouǎlor în amfiteatrul din Bdul. Uverturii. Împreunǎ, ca o mare familie, actori, copii, pǎrinţi şi bunici am încondeia ouǎ de lemn sau naturale cu vopseluri pe care le-au primit de la teatru.
– 24 aprilie 2012 LA BIBLIOTECA a avut loc seara Modest Musorgski la care au participat Radu Ion – bariton și Adela Lörincz – pian.
– 6 mai 2012 am avut premiera spectacolului O NOAPTE FURTUNOASA ,un spectacol de living statues, in regia lui Mihai Malaimare
– 12-13 mai 2012 cu ocazia participării României ca țară invitată de onoare la cea de-a XXV-a ediție a Salonului Internațional de Carte de la Torino (10-14 mai), Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român și în parteneriat cu Primăria oraşului Torino, Salonul Internațional de Carte și Fundația pentru Carte, Muzică și Cultură, ne-au invitat sa prezentam două reprezentații ale spectacolul “STATUILE ”.
– 13 mai 2012, a avut loc in Parcul Herastrau Cea de-a XIII-a ediţie a TARGULUI DE JUCARII
– 25-27 mai 2012, am participat in cadrul evenimentului ZILELE ORSULUI ALBA IULIA, organizat de Primaria Alba Iulia, cu sase spectacole de exterior.EX LIBRIS, GARDIENII SE INTORC, FIOR d AMOR IN BUCURESCI, STATUILE si PIERROT LUNATECUL
– 1-4 iunie 2012, a avut loc in Parcul Herastrau cea de a doua editie a FESTIVALULUI LIVING STATUES MASCA. s-a desfasurta anul acesta sub mott-ul “Simţ enorm şi văz monstruos!” I.L.Caragiale Printre trupele invitatea la festival au fost Bash Street Theatre (Anglia), Metroccolis (Germania), Terra (Olanda), Henry White (Italia), Pop-art: Kiss (Olanda), Francesca Krnjak (Italia), Chris Channing (Italia), Shadows Art – Romania. In cadrul festivalului au avut loc premiera spectacolelor de living staues UMBRE PE CALEA VICTORIEI , OLIMP, MUNTELE CU ZEI si ZANELE.
– 2 iunie 2012 are loc premiera spectacolului O SCRISOARE PIERDUTA , un spectacol de living statues, dupa I.L Caragiale, in regia lui Mihai Malaimare
– 9 iunie 2012 la invitatia celor de la ARTSCENE am prezentat la Iasi in cadrul evenimentului”In memoriam Ion Luca Caragiale 100 de ani” spectacolul O SCRISOARE PIERDUTA axat pe tehnica statuilor vivante. Stefan Tipatescu, Zaharia Trahanache, Zoe Trahanache, Farfuridi, Branzovenescu, Pristanda sau Cetateanul turmentat au fost prezentati publicului doar prin mimica, gesturi si expresivitate corporala.
– 15 septembrie 2012 la invitatia Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti am participat in cadrul evenimentului ZIUA CRUCII – CARSTOVUL VIILOR cu spectacolul de statui vivanteOLIMP,MUNTELE CU ZEI.
29 – 30 septembrie 2012 am participat in cadrul celei de a opta editie a Festivalul World Living Statues la Campionatul Mondial de Living Statues cu momentul Venus din spectacolul nostru STATUILE .
– 5 octombrie 2012, a avut loc premiera spectacolului TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA , regia Anca Florea si Mihai Malaimare.
– 8 octombrie 2012, am participat la Festivalul Internațional de umor “Constantin Tănase”, ediția a 22-a, Vaslui, cu spectacolul de statui vivante O SCRISOARE PIERDUTA.
– 12 octombrie, 2012, am participat cu spectacolul O SCRISOARE PIERDUTA la evenimentulSăptămâna Caragiale din Craiova si cu spectacolul O NOAPTE FURTUNOASA la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iasi.
– 13 octombrie, 2012, are loc premiera spectacolului CAND DRAGOSTEA POARTA PASLARI , regia Michele Modesto Casarin
– 14 octombrie, 2012, participam cu spectacolul CANARUL ALBASTRU la Festivalului Internaţional de Teatru – Circ Calarasi
– 25 octombrie, 2012, Mihai Malaimare si Teatrul Masca se alatura campaniei “România, citeşte!” ce a avut loc la Targoviste in cadrul evenimentului evenimentul “Citeşte cu mine Legendele Olimpului!”, primul dintr-o serie de evenimente dedicate copiilor din cadrul campaniei naţionale de promovare a lecturii.
– 26 octombrie, 2012 spectacolul ACTORUL este jucat la Calarasi
– 26 octombrie, 2012 participam la Festivalul de Umor Popular Povestea Vorbei de la Gaiesti cu o parada de marionete.
– 3-4 noiembrie, 2012 suntem invitati cu spectacolul de statui vivante O SCRISOARE PIERDUTAla FESTIVALUL NATIONAL DE TEATRU , la sectiunea “Al matale, Caragiale”
– 8-11 noiembrie, 2012 are loc cea de a VIII-a editie a FESTIVALULUI MASTI EUROPENE LA… MASCA, dedicata marelui mim, actor si profesor Etienne Decroux. Invitatii speciali din acest an au fost trupa londoneza Theatre de l’ange fou ai carei fondatori, Steven Wasson si Corinne Soum sunt ultimii asistenti ai lui Etienne Decroux. Acestia au prezentat spectacolul VIS DE PROMETEU dedicat vietii lui Etienne Decroux, mostenirii sale artistice si luptei sale de a face din mim o forma de arta independenta.
– 13 noiembrie, 2012 spectacolul CAND DRAGOSTEA POARTA PASLARI este jucat la Campina
– 14 noiembrie – 4 decembrie 2012 alaturi de prietenii nostri Foto Union și Dacia Plant la sediul Teatrului Masca are loc prima expozitie colectiva de fotografie a bloggerilor “ TFB2 “
– 21 noiembrie, 2012 – spectacolul SLUGA LA DOI STAPANI este jucat la Campina
– 29 noiembrie, 2012- participam cu spectacolul O SCRISOARE PIERDUTA la Zilele I.L Caragiale la Iasi, eveniment realizat de Teatrul Luceafarul.
– 5 Decembrie, 2012 – jucam spectacolul O SCRISOARE PIERDUTĂ in Arcus-Covasna, Centrul de Cultură Arcus,
– 8 decembrie, 2012 prezentam in cadrul Festivalului International “Zilele Teatrului Ludic”, Iasi, CANARUL ALABASTRU.

– 24 ianuarie, 2013 – serbam impreuna cu spectacotii ZIUA UNIRII
– 4 februarie, 2013 – in cadrul proiectului DEBUT LA MASCA, a avut loc examentul de actorie al studentilor din anul III ai Facultatii de teatru Hyperion
– 10 februarie, 2013 – spectacolul PROSTIA OMNENEASCA serbeaza 10 ani de la premiera
– 13 februarie,2013 – a avut loc cea de a III editie a evenimentului ZIUA BLOGGERILOR la…MASCA, in cadrul caruia s-a jucat in avanpremiera spectacolul MILITARUL FANFARON
– 16 februarie, 2013 – are loc premiera spectacolului MILITARUL FANFARON
– 14 februarie,2013 – in cadrul evenimentului LACATELE DRAGOSTEI jucam SLUGA LA DOI STAPANI
– 24 februarie,2013- in cadrul evenimentului LACATELE DRAGOSTEI, jucam spectacolul CANARUL ALBASTRU
– 27 februarie,2013 – are loc premiera spectacolului GREVA,adaptare dupa piesa In asteptarea lui Lefty,de Clifford Odets
– 1, 8 martie, 2013 – oferim domanelor si domnisoarelor, gratuit, spectacolele GEMENII si CAFENEAUA
– 25 martie,2013 – in cadrul campaniei ARTISTI PENTRU ARTISTI, participam la spectacolul CLIPE DE VIATA
– 27 martie, 2013 – de ZIUA MONDIALA A TEATRULUI jucam spectacolul ACTORUL
– 28 martie-1 aprilie, 2013 – Teatrul Masca a participat alaturi de TeaterMimart Serbia , Prodigal Theatre UK si Opera Circus UK  la proiectului LIKE A FILM IN MY MINDYouth in Actions, Srebrenica- Bosnia si Hertegovina
– 11-13 aprilie, 2013 – Teatrul Masca participa cu spectacolele CANARUL ALBASTRU,LUMEA LUI SHAKESPEARE,  FUGA DE BACH la Festivalul CLASSFEST, Chisinau
23 aprilie, 2013 – Teatrul Masca este invitat cu spectacolul O LOCOMOTIVA SI O GARA la Calarasi
– 8 mai, 2013 – jucam spectacolul CLOVNII la Calarasi
– 12 mai, 2013 –  ACTORUL se joaca in cadrul FESTIVALULUI DE TEATRU de la Caracal.
– 18-19 mai,2013 – Teatrul Masca este invitat cu spectacolele COSARII si CARARUL ALBASTRU, la Zilele Ramnicului , organizat de Teatrul Ariel
– 24-26 mai, 2013 – La aniversarea a 23 de ani de la infiintare, Teatrul Masca le-a propus spectatorilor o serie de piese inedite. Timp de trei zile, actorii au evoluat in sase spectacole, jucate atat pe scena, cat si in aer liber. Spectatorii au  putut vedea in interior un spectacol de Comica de Artă “Când dragostea poartă pâslari”, un spectacol de comedie antica latină “Militarul fanfaron” si un spectacol de stil, un spectacol nonverbal, “Țara în care îngerii vin degeaba”, iar în amfiteatrul în aer liber s-au jucat spectacolele de statui vivante. In cadrul “Zilelor Teatrului Masca”, actori mari ai scenei romanesti, Valentin Mihalache, Alina Craita si Laura Dumitrascu, au fost premiati pentru activitatea depusă de-a lungul anilor in slujba iubitorilor de cultură.  In ultima zi a evenimentului, a fost semnata o Conventie de colaborare culturala, intitulata “Nuca”. Acest acord va permite o asociere libera între profesionistii din domeniul teatral, in vederea desfasurarii unor proiecte si parteneriate comune.
– 31 mai, 2013 – Teatrul Masca este invitat cu spectacolul COSARII la Calarasi
– 9 iunie, 2013 – are loc cea de a XIV-a editie a Targului de Jucarii
16-29 iunie, 2013 – Teatrul Masca participa cu spectacolele FIOR D AMOR IN BUCURESCI, DESTIN,  PIERROT LUNATECUL si COSARII la cea de a XI-a editie a Festivalului Comediei Romanesti – festCO
21-24 iunie, 2013 – are loc cea de a 3-a editie a FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE STATUI VIVANTE. Editia din acest an s-a desfasurat în acest an sub motto-ul ‘Cu bastonul prin Bucuresti’ – titlul unei carti scrise de Tudor Arghezi. Printre premierele pe care Teatrul Masca le -a prezentat se numără ‘PARCUL‘ – istoria Cişmigiului care se confundă cu istoria Bucureştiului în epoca modernă, ‘FETE DULCI CA-N BUCURESTI‘ – un imn închinat femeii, DESTIN  şi ‘ÎNGERII’
– 26 iunie, 2013 – TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA participa la  ATELIERUL EUROPENA DE TEATRU de la Ruse.
– 27-29 iunie , 2013 – in cadrul FESTIVALULUI BUCURESTII LUI CARAGIALE jucam spectacolele FIOR D AMOR IN BUCURESCI, STATUILE, DESTIN, FETE DULCI CA-N BUCURESTI, INGERII
– 28 iunie, 2013 –  participam cu spectacolele  COSARII, CANARUL ALBASTRU, FUGA DE BACH  la FESTIVALUL EXCEPTIO, teatru de strada, studio si spatii neconventionale, Baia Mare
– 30 iunie, 2013 –  suntem invitatii la Targul  de Sfiinti  Apostoli Petru  si Pavel, organizat de Muzeul National Dimitrie Gusti, cu spectacolul COSARII
– 1, 3, 4, 5, 10 iulie – Participam la Festivalul BUCURESTII lui CARAGIALE . Pe data de 1 iulie Teatrul Masca a organizat PARADA de deschidere a celei de a II-a editie a FESTIVALULUI BUCURESTII LUI CARAGIALE
– 6 iulie, 2013 – Teatrul Masca este invitat sa participe cu spectacolul FIOR D AMOR IN BUCURESCI si PARADA de marionete si COSARII la evenimentul ZILELE MONTEORU, organziat de Teatrul National de Opereta
– 14 iulie, 2013- Teatrul Masca participa la Fortres Theatre Festival, Serbia cu spectacolul PIERROT LUNATECUL.
– 18 iulie, 2013 – Participam la Festivalul de teatru ARIEL INTER FEST cu spectacolul ACTORUL.
– 2-3 octombrie, 2013 – In cadrul Festivalul “Zile si nopti de teatru la Braila” Teatrul Masca a prezentat  un desant de teatru non-verbal, in cele doua ipostaze ale sale, de in si de off, o animatia stradala cu ”Cosarii” si ”O NOAPTE FURTUNOASA”, iar in interior avanpremiera spectacolul ‘‘PARCUL” .
– 5-6 octombrie,2013 –  spectacolul SLUGA LA DOI STAPANI se joaca in Jud Arges la Curtea de Arges si Mioveni.
– 11 octombrie,2013 – are loc premiera spectacolului non-verbal PARCUL, cea mai spectaculoasa montare din istoria teatrului bucurestean.
– 12 octombrie,2013 – are loc premiera spectacolului FLECARELILE FEMEILOR, dupa C Goldoni, a doua premiera pe care o propunem la inceputul noii stagiuni. FLECĂRELILE FEMEILOR va reprezenta ultimul spectacol cu text produs la Masca. De aici inainte ne vom concentra pe spectacolele care exprima cel mai curat modul in care noi vedem teatru, spectacole in care gestul va guverna Intâlnirea.

–  14 – 15 octombrie 2013  suntem invitaţi cu spectacolele FIOR D AMOR ÎN BUCURESCI şi INTRUSA  la Chişinău

– 19 octombrie, 2013 –  spectacolel  ACTORUL şi SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI  se joacă la Bistriţa.
– 23-24 noiembrie 2013, a avut loc cea de a IX-a editie a Festivalului Masti Europene la… Masca. Invitatul din acest an a fost Teatrul Satiricus I L Caragiale, Chisinau
– 22 noiembrie 2013, participam la Festivalul International al Teatrului de Studiou, Pitesti cu spectacolul Cateva Palme False
– 10 decembrie 2013 , in cadrul Galei  Comunicatilor Mobile am jucat spectacolul Fior d amor in Bucuresci
– 11 decembrie 2013, jucam FLECARELILE FEMEILOR la Ploiesti
– 12 decembrie, 2013 participam la Gala premiilor pentru un mediu curat  cu spectacolul Cosarii

Singurul teatru de gest, pantomima și expresie corporală din România aniversează în aceast an împlinirea a douăzeci și patru ani de activitate.Implicându-se constant în viaţa culturală Teatrul Masca s-a impus în faţa publicului drept etalon pentru arta şi cultura românească. Apreciat pentru calitatea şi multitudinea evenimentelor indoor şi outdoor pe care le organizează, Teatrul Masca s-a remarcat prin consecvenţa cu care satisface preferinţele culturale ale bucureştenilor și nu numai.

Drept urmare pe data de 24 martie 2014 Mihai Mălaimare primește Premiul de Excelență din partea UNITEM (Uniunea Teatrală din Republica Moldova)

Actorul, regizorul și profesorul Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca, a primit din partea Academiei de Teatru și Arte Plastice din Chișinău titlul onorific de Doctor Honoris Causa în cadrul Festivalului Class Fest ce s-a desfășurat în perioada 11-16 aprilie

1 februarie, 2014 – premeira spectacolului NEGUȚĂTOAREA DIN VENEȚIA, regia Michele Modesto Casarin

8 martie, 2014 – are loc premiera spectacolului ROMEO și JULIETA, regia Mihai Mălaimare.

18 februarie, 2014 – In cadrul proiectului ,, Cu teatrul prin tara,, demarat de Teatrul Masca în toamna anului trecut şi care a mai inclus în itinerariu oraşe precum Brăila, Baia Mare, Bistriţa, Curtea de Argeş, Ploieşti Râmnicu Vâlcea, a jucat spectacolul Flecarelile Femeilor. In timp ce actorii teatrului Masca au jucat la Pitesti ,actorii Teatrului Al Davila au jucat la Bucuresti spectacolul Bolnavul inchipuit.

22 februarie, 2014 – are loc proiectul ,, Schimb de public,, in cadrul caruia Teatrul Masca a jucat la Teatrul de Comedie spectacolul PARCUl iar cei de la Comedie spectacolul Clinica.

24 februarie, 2014  – SLUGA LA DOI STAPANI- Ploiesti

11-16 martie, 2014 – regizorul si actorul italian Michele Modesto Casarin sustine la sediul teatrului o serie de workhop-uri ce au avut ca tema commedia dell arte

1 aprilie, 2014 – la invitatia Teatrului Valcean Ariel Teatrul Masca prezinta spectacolul Flecarelile Femeilor

15 aprilie, 2014  – Teatrul Masca participa la Festivalul ClassFest, Chisinau cu spectacolul Actorul. Tot in cadrul acestui festival actorul Mihai Mălaimare a coordonat atelierul “De la masca neutră la masca larvară: primii paşi în constituirea unui personaj” şi lucrările conferinţei ştiinţifice “Actorul şi masca în teatrul contemporan”.

17 aprilie , 2014-  are loc cea de a IX-a editie a evenimentului Iepurasul La Masca

16 mai, 2014 – La invitatia Institutului Cultural Roman de la Viena Teatrul Masca a prezentat spectacolul PARCUL la teatrul la Schauspielhaus

17 mai, 2014 –  Jucam la Muzeul Literaturii inc adrul evenimentului Noaptea Muzeelor spectacolul Muzeul Viu

23-25 mai , 2014 – Teatrul Masca a aniversat 24 de ani de la infiintarea teatrului printr-o serie de o serie de workshop-uri pe tema statuii vivante, a commediei dell’ arte sau a teatrului gestual, vernisaje de fotografie și sculptură – “Eu-Masca”- Bianca Mann precum si, sase spectacole. „Intrusa”, adaptare după nuvela lui J. L. Borges, „Romeo și Julieta”, „Parcul”, “Actorul”, “Cafeneaua” și “Gemenii”.

30 mai , 2014 – Premiera spectacolului de statui Vivante ,, Celebri in film si in teatru,,

31 mai -1 iunie, 2014 – Participam pentru a doua oara la Festivalul Exceptio, Baia Mare. La cea de a doua editie baimarenii au putut vedea spctacolul GEMENII si spectacolul Clovnii

3-4 iunie, 2014 – Participam la Festivalul de Teatru Toma Caragiu, Ploiesti cu spectacolele Fior d amor in Bucuresci si Statuile

2 iunie, 2014 – Premiera spectacolului de exterior ,,Bucureștii de odinioara,,

6 iunie, 2014 – Premiera ,, Sub semnul ingerului,, . Spectacol exterior de statui vivante.

7-9 iunie , 2014 – are loc cea de a IV –a editie a Festivalului International de Statui Vivante , in Parcul Herastrau. Ediţia din acest an a marcat un moment cu totul special, intrarea în competiţia statuilor a actorilor Teatrului Masca, prezenţi nu numai în spectacolele realizate în stilul living statues, în număr semnificativ şi anul acesta, dar şi în numere speciale de statui vivante. Spaţiul dintre Intrarea Charles De Gaulle şi Expo Flora a fost populat de cele 23 de statui şi grupuri statuare Masca şi cele 10 ale invitaţilor străini din UK, Olanda, italia, mulţi dintre ei campioni naţionali sau mondiali ai stilului.

28 Iunie, 2014 Teatrul Masca deschide pentru a doua oara editia a III-a a Festivalului Bucurestii lui Caragiale cu o PARADA

6-8 iulie, 2014 Teatrul Masca participa cu spectacolul Parcul la International Theatre Festival, Smederevo, jucam pentru romani din Petrovasâla (Vladimirovac) eveniment organizat de catre Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Granițelor Țării și Limba Română, în parteneriat cu Comunitatea Românilor din Serbia si la New Fortress Theatre Festival, Cortanovci

20-23 iulie, 2014 Teatrul Masca participa cu spectacolele FIOR D AMOR IN BUCURESTI, STATUILE; NEGUTATOAREA DIN VENETIA si Statui / Grupuri statuare la Festivalul de Teatru Ariel Inter Fest, Ramnicul Valcea

13 septembrie, 2014 Teatrul Masca la invitația Institutului Cultural Roman,  participa  la Zilele Culturii Române cu sapte Grupuri Statuare

21 septembrie, 2014 Teatrul Masca organizeaza cea de-a XV editie a  evenimentului Targul de Jucarii.

23 septembrie, 2014 Teatrul Masca participa cu cateva dintre Grupurile Statuare ,, Sub aripa Ingerului,, la Festivalul International de teatru Oradea

26-28 septembrie, 2014 Teatrul Masca participa la Festivalul Sinaia Forever.

30 septembrie, 2014 are loc cea de-a IV-a editie a evenimentului Ziua Bloggerilor in cadrul careia s-a jucat in avanpremiera spectacolul VICLENIILE LUI SCAPINO.

3 octombrie, 2014 are loc premiera spectacolului VICLENIILE LUI SCAPINO, după Moliere, regia Mihai Mălaimare.

6 octombrie, 2014 Teatrul Masca participă la cea de-a 25 ediție a Festivalului Umorului ,,Constantin Tănase,, , Valslui cu spectacole de Statui Vivante.

28 octombrie, 2014 Teatrul Masca participă la Festivalul  Concurs de Umor Popular “Povestea vorbei”, ediţia a XIV-a, Găești cu o paradă de marionete.

6 noiembrie, 2014 Teatrul Masca prezinta la Casa de Cultura a Sindicateor din Ploiesti, spectacolul VICLENIILE LUI SCAPINO . Acesta a avut loc in cadrul programului  cultural ,, Hai la teatru!,,

9-11 noiembrie, 2014 a avut loc cea de-a VIII-a editie a festivalului Masti Europene la…Masca. Invitații din acest an au fost Compania Pantakin da Venezia, condusă de Michele Modesto Casarin ce a  prezentat două reprezentații ale spectacolului „Arlecchino–Don Giovanni” iar sculptorul și creatorul de măști Stefano Perocco di Meduna a realizat două sesiuni de workshop având ca temă construcția măștii de commedia dell’arte

10 noiembrie, 2014  Teatrul Masca joaca, la cerea publicului, spectacolul VICLENIILE LUI SCAPINO, la Ploiesti.

25 și 26 noiembrie, 2014 Teatrul Masca este din nou în turneu prin țară cu spectacolul Flecărelile Femeilor. Spectacolul s-a jucat la Teatrul Luceafărul din Iași si la Casa de cultura din Pașcani.

7 decembrie, 2014 la sediul Teatrului Masca are loc cea de-a X-a editie a evenimentului Impodobirea Bradului.

21 ianuarie, 2015 – PremieraCOMEDIANTII”, în regia lui Michele Modesto Casarin, încheie proiectul Commedia dell’ Arte al Teatrului Masca

25 ianuarie, 2015 – Turneu Ploiesti cu spectacolul Acul Cumetrei Gurton ce se joacă în fața a 700 de spectatori.

6 februrie, 2015 – are loc inaugurarea salii CAFE-TEATRU cu premiera spectacolului cabaret PARAPANGHELOS, după Cânticelele comice ale lui Alecsandri.

20 februarie, 2015 -are loc premiera spectacolului ,, SECRETUL LUI PULCINELA,, Co-productie Teatrul Masca si UNATC

21-22 martie, 2015 – Teatrul Masca participa, la invitatia ICR Lisabona, la Sarbatoarea Francofoniei  din capitala Porugaliei cu doua reprezentatii ale spectacolului de exterior PIRROT LUNATECUL

3 aprilie, 2015 – are loc premiera spectacolului ,, CASATORIA,,, dupa N.V. Gogol.

6 aprilie,2015- VICLENIILE LUI SCAPINO se joaca la Pitesti

7,8 aprilie,2015-  jucam la Ploiesti O LOCOMOTIVA SI O GARA, CLOVNII,GEMENII

9 aprilie, 2015 – a avut loc cea de-a IX -a editie a evenimentului IEPURASUL LA MASCA.

18 aprilie, 2015 – participam cu spectacolul GEMENII la  cea de-a X-a editie a evenimentului “La obarsie, la izvoare,, din Costesti.

21 aprilie, 2015 -PIERROT LUNATECUL se joaca la Ploiesti

24 mai, 2015 – Teatrul Masca aniversează 25 de ani de la inființare printr-o GALA. Un periplu de doua ore prin 20 de spectacole, dar și o imagine a vietii fascinante din culise.

25 mai,2015 – Teatrul Masca participa la Gala UNITER cu spectacolul BAROC

30 mai-1 iunie, 2015 – are loc cea de-a V-a ediție a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE STATUI VIVANTE. Editia din acest an a avut loc in Parcul Crangasi. In cadrul Festivalului a avut loc premiera spectacolului BAROC, INGERI SI MASTI,CHIPURI DE CEARA

6-7 iunie, 2015 – Teatrul Masca participa pentru a doua oara la Festivalului EXCEPTIO – Teatru de Stradă, Studio şi Spaţii neconvenţionale, ediţia a III-a, Baia Mare cu spectacolele Vicleniile lui Scapino, Parapanghelos și Grupurile de Statui Vivante – Titanii, La fereastra unde doarme o pisica, Ganditorul de la Hamangia

17 iunie- 19 iunie ,2015-  am participat la  Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu 2015– ediţia a 22 -a cu spectacolul  ,, Sub aripa ingerului,, –  Cariatide, Love story,Ganditorul de la Hamangia, Ingerul Albastru, La fereastra unde doarme o pisica.

24-25 iunie, 2015  – Teatrul Masca participa la ce-a  IV-a ediție a Atelierului European de Teatru organizat de Teatrul Dramatic „Sava Ognyanov,,. In cadrul caruia am prezentat spctacole de STATUI VIVANTE și spectacolul ROMEO SI JULIETA.

1 iulie, 2015 –  Presedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – “Arta spectacolului” Teatrului Masca, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la înființare. “In semn de inalta apreciere pentru daruirea si talentul puse in slujba artei dramatice, impunandu-se atat in tara, cat si in strainatate drept un veritabil ambasador al culturii romanesti”.

7-9 iulie, 2015 –  am participat cu spectacolul INTRUSA  la  Festivalul ”Novi Tvrđava Teatar Festival ” in Novi Sad, Cortanovici, Serbia

27 august,2015 – BAROC a deschis seria spectacolelor ce se vor juca pe Calea Victoriei. Acest spectacol s-a jucat in cadrul proiectului „Calea Victoriei pietonal, Masca: 100 de spectacole”, proiectul prin care Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca, îşi propune să transforme Calea Victoriei în pietonal.

4-6 septembrie, 2015 – Teatrul Masca participa la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Sinaia Forever cu o serie de spectacole ce au avut ca tema statui vivanta (12 spectacole de statui vivante si parada de deschidere a festivalului)

23 octombrie, 2015 – Teatrul Masca participa cu spectacolul PARAPANGHELOS la Zilele Teatrului Mihai Eminescu, Botosani

7 si 11 noiembrie,2015 – Teatrul Masca participa cu spectacolele VICLENIILE LUI SCAPINO si GEMENII la Festivalul UNIFEST

22 noiembrie, 2015 – Teatrul Masca joacă spectacolul PIERROT LUNATECUL la teatrul Pod Palmovkou din Praga.

6 decembrie,2015 – Are loc o nouă ediție a evenimentului ,, IMPODOBIREA BRADULUI,,

10 decembrie,2015-  In colaborare cu Medculture am jucat in cadrul proiectului ,, Tu esti Mos Craciun,, spectacolul Parapanghelos

12 decembrie, 2015 – Are loc premeira spectacolului ,, ULCIORUL SFARAMAT,,

18 decembrie,2015- In colaborare cu Opera Comica pentru Copii am  participat la spectacolul mozaic ,, Poveste de Craciun,, regia Cristian Mihailescu

25 februarie, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,, ZIDUL,,

2 mai, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,, ARCA LUI LENIN,,

12 mai, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,, IEDERA,,

13 mai, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,,WE LL LOVE WILL,,

14 mai, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,, A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ,,

20 mai, 2016- participăm la evenimentul ,, Noaptea Muzeelor,, cu spectacole de statui vivante  ZIDUL, CHIRITA, MENUET, SEDUCTIE,ÎNGERUL CĂZUT, TANGO, REGINA MARIA;FIGARO la Muzeul Theodor Aman, Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București și Casa Filipescu Cesianu

29 mai, 2016 – Participăm cu spectacolele IEDERA și A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ la evenimentul Cismigiul Copiilor și Humulestiul Copiilor, organizat de ARCUB

6 iunie, 2016- Participăm la Festivalul Babel F.A.S.T cu spectacolul ,, ARCA LUI LENIN și spectacolul paradă ,,BAROC,,

16-20 iunie, 2016 –  A avut  loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante în trei locații din București – Casa Filipescu Cesianu, Parcul Crângași și Parcul Al. I Cuza. Festivalul a reunit peste 40 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca, precum și 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia. Evenimentul a debutat cu ,,Noaptea Statuilor Vivante,, la Casa Filipescu Cesianu.În cadrul festivalului au avut loc premierele spectacolelor de statui vivante ,,PEISAJE URBANE – Dactilografa, Chelenrul, Domnișoara  Havisham, Îngerul Negru, Cântăreața de operă, Rapunzel-,, și ,,MEDIEVALE- D’ALE BUCUREȘTIULUI –  Polițistul Coloniala, Frida Kahlo, Rica Fante de Obor, Paraschiva, Mița Biciclista, Troll Îndrăgostit, Balerina, Brîncuși, Rugăciunea-,,

24 iunie, 2016 – Participăm cu spectacolele ,,ZIDUL,, și ,,WE’ LL LOVE WILL,, la Noaptea Institutelor Culturale un proiect organizat de EUNIC Bucureşti, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România

26-27 iunie, 2016 – Teatrul Masca participă, pentru a doua oară, la EUROPEAN THEATRE WORKSHOP, RUSE (Atelierul European de Teatru) organizat de Teatrul Dramatic „Sava Ognyanov,, cu spectacolele,,ZIDUL,, ,,A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ,, și spectacole de ,,STATUI VIVANTE,,

29 iunie, 2016 – Are loc premiera spectacolului paradă ,,VREMEA TRECUTĂ A DRAGONILOR,, 

23 iulie, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,,VÂNT DE PIMĂVARĂ PRIN PIERSICI,, Un spectacol ce a adus în fața publicului aspecte din fascinanta cultură și civilizație chineză.. Premiera  a avut loc în Parcul Cișmigiu.

5-8 august, 2016  – Teatrul Masca  a participat la unul dintre cele mai importante festivaluri ale verii londoneze – Night of Festivals  Turneu Londra

21 august, 2016 – La invitatia Institutului Cultural Român de la Praga și al Ambasadei României în Republica Slovacă jucăm spectacolul ZIDUL în Piața Centrală din Bratislava

26 august, 2016 – Teatrul Masca participă la RowmaniaFEST – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle ediția a VI-a, Tulcea

2-4 septembrie, 2016 – Teatrul Masca a participat la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Sinaia Forever cu o serie de spectacole ce au avut ca tema statui vivanta

26-27 septembrie, 2016 – Teatrul Masca a participat la Festivalul European al Spectacolului– Festival al Dramaturgiei Romanesti, FEST-FDR 2016, eveniment organizat de Teatrul National Timisoara, cu doua spectacole realizate in tehnica statuii vivante, spectacole care definesc unicitatea stilului teatrului nostru, “VÂNT DE PRIMĂVARĂ PRIN PIERSICI,, si ,, ZIDUL,,

2 octombrie, 2016 – Teatrul Masca participă la cea de-a XXIV ediție a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” cu spectacolele:”Vânt de primăvară prin piersici”, “Statui Vivante” și “Zidul”

14-16 noiembrie, 2016 – Turneu Berlin cu spectacolul ,,ZIDUL,, la   Ambasada României din Berlin.

21 noiembrie, 2016 – A avut loc a V-a ediție a evenimentului ,, ZIUA BLOGGERILOR LA MASCA,,

26 noiembrie, 2016 – A avut loc premiera spectacolului “NASTASIA”

30 noiembrie,2016 – Participăm la evenimentul ,,Târgul național pentru Artizanat și Mesteșugari- MestesugariFEST-România creativă” organizat de Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti,, cu spectacolele de statui vivante Brâncuși și Frida Khalo.

7, decembrie, 2016 – Turneu Londra cu spectacolul “Zidul”, eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București şi Institutul Cultural Român din Londra.

12, decembrie, 2016- “Zidul” se joacă la Teatrul pentru Tineret „Nikolay Binev”, din Sofia, cu prilejul Zilei Naționale a României

17 martie, 2017 – a avut loc lansare noii publicații “CAIETELE MASCA”. În primele două numere ale Caietelor Masca, numărul 1 cu tema Outdoor și numărul 2 cu tema Masca, se regăsesc articole și interviuri în jurul acestor teme semnate de sau avându-i în centrul lor pe Silviu Purcărete, Floriane Gaber, Cristian Pepino, Miklos Bacs, Ion Cazaban, Stefano Perocco di Meduna, Doina Ișfănoni, Marina Roman, Olivia Nițiș, Gavriil Pinte, și alții, alături de articole de epocă pe aceste teme semnate de Liviu Ciulei, respectiv Lucian Giurchescu.

8-9 aprilie, 2017 – participăm la Festivalul Florilor de Primăvară, Brăila  cu spectacolele “Vânt de primăvară prin piersici”  și “A fost odată ca niciodată”

15-17 aprilie, 2017 – participăm la evenimentul ,,La pas pe Calea Victoriei,, organizat de Primăria Municipiului București cu spectacolele: Peisaje Urbane (spectacol de statui vivante), Chipuri de Îngeri, Zidul și avanpremiera spectacolelor Bizarerii Baroce și Parizianca

30 aprilie, 2017-  are loc premiera spectacolului ,,MATELOȚII,, și a spectacolului ,,PARIZIANCA”  în Parcul Herăstrău, zona Roata Mare.

12 mai, 2017 – are loc premiera spectacolului “BIZARERII BAROCE” în parcul Tei. 

15-16 mai, 2017 – participăm cu spectacolul “Arca lui Lenin” la Festivalul  Dramaturgiei Românești, FEST-FDR 2017

19 mai, 2017 – are loc premiera spectacolului-paradă “INVAZIA” în Parcul Crângași.

20 mai, 2017 -participăm cu spectacolele “Zidul”, “Parizianca”, “Peisaje urbane” la Noaptea Muzeelor

27 -28 mai, 2017 – participăm la  Festivalul Comediei Româneşti, 2017 cu spectacolele ,,Peisaje urbane” spectacol de statui vivante și ,,Arca lui Lenin”

30 mai-5 iunie, 2017-are loc cea de a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante și premiera spectacolului ,,STIL(L) URBAN,,

1-30 iulie, 2017 – participăm la Festivalul B-FIT IN THE STREET

2 septembrie, 2017 – participăm cu spectacolul “Nastasia” la Festivalul BUCUREȘTII LUI CARAGIALE

3 septembrie, 2017 – spectacolul “Stil(l) Urban” este prezentat în cadrul evenimentului LA PAS PE CALEA VICTORIEI organizat de CREART

23-24 septembrie, 2017 – turenu Brăila cu spectacolul “Stil(l) Urban

2 octombrie, 2017 – Teatrul Masca participă cu spectacolul Stil (l) Urban, la evenimentul ,,Săptămâna culturală,, organozată  de Universitatea POLITEHNICĂ din București, prin Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative

6-8 octombrie, 2017 – participăm cu spectacolele “Invazia”, “Stil(l) Urban”, “Parizianca”, “Bizarerii Baroce”,”Chipuri de Îngeri” la evenimentul Sinaia Forever.

5 noiembrie, 2017 – are loc premiera spectacoluluiCASA CU NEBUNI”
25-26 noiembrie, 2017 – jucam spectacolul ZIDUL la teatrul Pygmalion din Viena

7 decembrie, 2017-  am jucat ZIDUL la Arthis – Casa de Cultura Belgo – Româna,Bruxelle, in cadrul evenimentului Povesti de iarna.

14 ianuarie, 2018- are loc premiera spectacolului YVONNE”, regia Mihai Mălaimare

30 aprilie, 2018 – are loc deschiderea celei de-a 26 Stagiune Outdoor, în Parcul Regele Mihai I. În cadrul acestui eveniment a avut loc premiera spectacolului NOI” și a spectacolului MATELOȚTII- Întoarcerea pe mare”.
4 mai, 2018 – are loc premiera spectacoluluiBÂLCIUL”
8 mai,2018 – participăm la Festivalul FEST-RDR, Timișoara în cadrul căruia am prezentat în avanpremieră spectacolul STRIGĂTELE PARISULUI.

19 mai, 2018 – participăm cu spectacolele NOI și LIVING STATUES la Noaptea Muzeelor

22 – 28 mai – are loc ediția a VIII-a a Festivalului Internațional de Statui Vivante. Ediția a-VIII-a FISV pe lângă, spectacolele de living statues ale Teatrului Masca și invitațiilor din străinatate a avut și o zonă dedicată educației culturale (zona ‘Bibliotecă/ documentație’, zona Zona ‘Arte – expoziții foto, expoziții de costume, citate despre teatrul stradal și statuia vivantă, machiaj living statues, Zona -,,Video,,). Are loc premiera spectacolului STRIGĂTELE PARISULUI

2-3 iunie,2018- participăm cu spectacolele MATELOTII-întoarcerea pe mare și NOI la Festivalul Florilor, Brăila.

19-20 iunie, 2018 – participăm cu spectacolul STRIGĂTELE PARISULUI la Festivalul Statuilor Vivante din Ruse, Bulgaria, organizat de Teatrul Dramatic Orlyn Dyakov.

30 iunie – 1 iulie,2018 – participăm cu spectacolul STRIGĂTELE PARISULUI  la unul dintre cele mai longevive festivaluri de stradă din Marea Britanie, Hat Fair Festival din Winchester.

14-22 iulie, 2018 – turneu in Mareea Britanie cu spectacolele “NOI” și “STRIGĂTELE PARISULUI“.Turneul a debutat într-unul dintre cele mai bine conservate şi impresionante castele normande din Regatul Unit, Lincoln Castle, timp de 2 zile am jucat în centrul vechi al oraşului medieval Leicester; iar ultimele două zile ale turneului au avut loc în cadrul prestigiosului Festival Night of the Festivals, care se desfășoară în fiecare an pe malul Tamisei,Londra.

28-29 iulie, 2018 – participăm la B-FIT IN THE STREET cu spectacolele” MATELOȚI -Întoarcerea pe mare“și “BÂLCIUL”

4-5 august, 2018 – participăm la Festivalul B-FIT IN THE STREET, organziat de ARCUB, cu spectacolele”NOI”și “STRIGĂTELE PARISULUI”

1-2 septembrie, 2018 – am participat cu spectacolele “NOI”, ” MATELOȚI -Întoarcerea pe mare”și “STRIGĂTELE PARISULUI” la evenimentul “La pas pe Calea Victoriei” organizat de CREART

8-9 septembrie, 2018 – participăm la Festivalului Florilor, Brăila cu spectacolul;”STRIGĂTELE PARISULUI”

14-16 septembrie, 2018 – participăm la o nouă ediție a festivalului Sinaia Forever cu spectacolele “NOI”, “MATELOȚI -Întoarcerea pe mare”și “STRIGĂTELE PARISULUI” și la parada de deschidere a evenimentului

29 septembrie, 2018 – participăm cu spectacolele “NOI” și “STRIGĂTELE PARISULUI” la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului de Umor “Constantin Tănăse, Vaslui.

6 octombrie, 2018 – are loc premiera spectacoluluiLOOCHY SI MOOCHY”, regia Andreea Vulpe

10 noiembrie, 2018 – are loc premiera spectacolului VISUL”un spectacol de Mihai Mălaimare, după “Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare.

1 mai, 2019 – în Parcul Regele Mihai I, intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle, are loc deschidere Stagiunii în aer liber cu două premiere: PROSTIA OMENEASCĂ” și “NUNTA”

9 mai, 2019 – în Parcul Humulești are loc premiera spectacolului CARGO TEATRU”

11-12 mai, 2019 – la invitația Primăriei Municipiului Brăila și a Consiliului Județean Brăila, Teatrul Masca a susținut, în avanpremieră, în cadrul evenimentului – Festivalul florilor de primăvară- două reprezentații ale spectacolului ISTORIA DANSULUI.

31 mai- 1 iunie, 2019 – am participat cu spectacolele “Noi” și “Prostia Omenească” la Festivalul de Animație Stradală pentru Tineret – „PUCFAST”, ediția a III-a, Pucioasa.

14-17 iunie, 2019- are loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante. Eveniment ce s-a desfășurat în 3 locații diferite ( Grădina Casei Filipescu – Cesianu, Parcul Al. I. Cuza și Parcul Regele Mihai I ( sos. Nordului). În cadrul celei de-a IX-a ediții  pe lângă spectacolele de Living Statues ale invitațiilor din Spania, Portugalia, Serbia, Austria, Anglia, SUA, România,  au avut loc și activități conexe ( demonstrații de machiaj, bibliotecă, expoziții de costume, fotografii în costume etc.)

15 iunie, 2019 – are loc premiera spectacolului de living statues “ISTORIA DANSULUI“, în cadrul FISV2019, Parcul Al. I Cuza.

22-23 iunie, 2019 – am participat cu spectacolul “Istoria Dansului” la Festivalul de statui vivante, organizat de Teatrul dramatic „Sava Ognyanov”, Ruse.

13 iulie, 2019- am participat cu spectacolul “ Istoria Dansului” la cea de-a XI ediție a Festivalului Internațional de teatru de stradă – B-FIT.

14 iulie, 2019 – am participa cu spectacolul “Strigătele Parisului” la evenimentul ce a marcat finalul Sezonului România-Franța.

21-22 iulie, 2019 – Teatrul Masca a participat cu spectacolul “Istoria Dansului” la evenimentul Showcase Centenar, Oravița.

31 august-1 septembrie, 2019 – Teatrul Masca a participat cu spectacolele      “Strigătele Parisului” și  “Istoria Dansului”  la evenimentul “La pas pe Calea Victoriei”, organizat de CREART.

13-15 septembrie, 2019 – Teatrul Masca a participat la cea de-a 25 ediție a evenimentului Sinaia forever – “Un oraș – o comunitate” cu spectacolele “Istoria Dansului”, “Nunta”, “Noi“.

21-22 septembrie, 2019 – Teatrul Masca a participat la evenimentul “Zilele Bucureștiului“, organizat de Creart, cu spectacolul  de living statues STIL(L) URBAN.

30 septembrie, 2019 – Teatrul Masca a prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Animație EUROMARIONETE, ediția a XX-a, Arad, spectacolul LOOCHY & Moochy, regia Andreea Vulpe

9, noiembrie, 2019 – are loc premiera spectacolului “D’ALE CARNAVALULUI” , adaptare non-verbala după piesele lui Ion Luca Caragiale  D’ale Carnavalului și Conu’ Leonida față cu reacțiunea, regia Mihai Mălaimare

15 ianuarie, 2020 – cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Teatrul Masca a lansat revista online CAIETELE MASCA. Adresată profesioniștilor de teatru, dar și publicului larg, interesat de spațiul teatral românesc alternativ, publicația își propune să descrie fenomenul teatrului de stradă din România printr-o serie de articole, interviuri, eseuri, dosare și reportaje. Scopul acestui demers este de a reliefa acest tip deosebit de discurs teatral și de a-l situa la adevărata valoare, prin raportarea la realitatea teatrală din Europa și din întreaga lume.

20 martie, 2020 – Teatrul Masca lansează platforma VIMEO. Update-uri săptămânale cu material video din arhiva Teatrului Masca.

martie – mai, 2020 –  are loc, pe pagina de facebook a teatrului, lansare proiectului “Doza de cultură”. Un proiect dedicat publicului activ și interesat de istoria artei teatrale

14 martie, 2020 –  se lansează online, pe platforma caietelemasca.ro – secțiunea Bibliotecă cartea digitalizată – “Maidane, cu teatru”, autor Mihai  Mălaimare

28 martie, 2020 –  se lanseaza, pe platforma caietelemasca.ro – secțiunea Bibliotecă, cartea digitalizată – “Commedia de’ll arte- clipa astrală a teatrului universal, autor Mihai Mălaimare

4 aprilie,  2020 –  are loc  lansare online, pe platforma caietelemasca.ro – secțiunea Bibliotecă, cartea digitalizată -”Masca și teatrul de stradă”, autor Mihai Mălaimare;

12 aprilie, 2020 – are loc lansarea online, pe platforma caietelemasca.ro – seciunea Bibiotecă, cartea digitalizată – “Statuia Vivantă”, autor Mihai Mălaimare

1 mai, 2020 – Sub deviza #împreunăonline, Teatrul Masca  a deschis stagiunea outdoor 2020  cu o variantă de spectacol mixt (live/recorded) în premieră: ARCA LUI LENIN, cu participarea extraordinară #outdoor a lui Mihai Mălaimare în rolul lui Lenin.

1 mai – 6 iulie, 2020 – Teatrul Masca difuzează online, pe canalul de youtube, spectacolele: Arca lui Lenin, Gardienii se întorc, O noapte furtunoasă, Oglinda, A murit moartea, măi!, Clovnii, Pierrot Lunatecul.

22 mai, 2020 – Teatrul Masca lansează numărului 12 al revistei online CAIETELE MASCA, cu tema “Manifestele teatrului de stradă”.

24 mai, 2020 – Teatrul Masca a împlinit 30 de ani de la înființare. Cu această ocazie se lansează, online pe platforma caietelemasca.ro, albumul aniversar “Teatrul Masca -30 de ani în imagini”. Iar pe canalul de Youtube s-a transmis online spectacolul de exterior “Gardienii se întorc”

15 august,  2020 – Are loc premiera spectacolului realizat în stilul statuii vivante “STATUILE MELE, partea I – Bronz“, un spectacol gală, în două părți. Evenimentul a avut loc  în amfiteatrul în aer liber al Teatrului Masca conform normelor de prevenire a răspândirii Covid 19.

22 august,  2020 – Are loc premierea cele de-a doua părți a spectacolului gală “STATUILE MELE , partea II – Nisip

29  august,  2020 – Are loc premiera spectacolului “DOUĂ JUCĂRII STRICATE“,  în amfiteatrul în aer liber al teatrului

26-28 noiembrie, 2020 – Teatrul Masca a prezentat în cadrul  Festivalului Naţional de Teatru, ediția a 30-a  spectacolul  ACTORUL

9-18 decembrie, 2020 – s-a desfășurat campania  “Vine Moș Crăciun online”

18 decembrie, 2020 – are loc, exclusiv online, premiera spectacolului-film ” CEL MAI GREU E SĂ VORBEȘTI DESPRE TINE

27 februarie, 2021 – Are  loc premiera spectacolului “NE-AM SĂRUTAT DUPĂ SFÂRȘITUL LUMII”

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate

Un proiect dezvoltat de Superior Media