Scoala de Teatru Gestual Masca

 

STG inseamna Scoala de Teatru Gestual MASCA, institutie care chiar exista si chiar lucreaza. Este, in primul rand, o optiune profesionala, pentru ca, in aceasta meserie care “se fura “, a invata astfel si a transmite mai departe mestesugul sunt lucruri obligatorii pentru orice artist care se respecta.

La Masca suntem altfel, avem alt tip de discurs teatral, chiar daca finalitatea si scopul social pot fi aceleasi. Mijloacele de expresie, care inseamna libertatea actorului in actul de creatie si mai ales in cel de relationare cu publicul, sunt extrem de diverse, presupun un training sustinut si consecvent. Acestea sunt lucrurile pe care incercam sa le transmitem tuturor celor care calca pragul STG – Masca.

Teatrul Masca organizeaza, in cadrul proiectului “Scoala de Teatru Gestual Masca – STGM” cursuri de teatru pentru copii, tineri si viitori profesionisti.

Proiectul dispune de un corp profesoral cu experienta in pedagogia teatrala, ales dintre actorii de varf ai teatrului, precum si de colaborarea, in cadrul unor workshop-uri si sesiuni de pregatire, a unora dintre cei mai de seama profesionisti ai domeniului din intreaga lume.

Cursurile vor fi defalcate in 2 sectiuni:

– Copii

– Tineri

Sectiunea “Copii” are doua grupe, dedicate copiilor mici (cu varsta intre 4-7 ani) si copiilor cu varsta cuprinsa intre 7-14 ani, urmarind dezvoltarea creativitatii, a imaginatiei, a increderii in sine, precum si cultivarea spiritului de echipa si a capacitatii de a comunica si a inter-relationa.
Perioada de inscriere – 15 septembrie – 1 octombrie
Programa presupune:

– Joc si “joaca” teatrala

– Elemente de miscare si expresivitate corporala

– Construire papusi / marionete si manuirea lor

– Tehnica statuii vivante

Cursurile dureaza 9 luni (octombrie 2017 – iunie 2018) si se vor incheia cu realizarea unui spectacol in tehnica statuilor vivante.

Documente necesare: certificat medical eliberat de medicul de familie (cu mentiunea “apt pentru efort fizic sustinut”), copie C.I. (in cazul copiilor sub 14 ani C.I. al unuia dintre parinti);

Admiterea se va face pe baza unui interviu la care vor participa copiii, insotiti de parinti;

Pret 20 lei/ sedinta – grupa I ( 4-7 ani)

Pret 30 lei/sedinta – grupa II ( 7-14 ani)

Inscrieri: la adresa de email valymihalache@yahoo.com sau la secretariatul teatrului, de luni pana vineri, intre orele 9.00 – 16.00.

I Grupa “Amatori”

Dedicata tinerilor cu varsta intre 16-25 ani care doresc sa cunoasca mai in detaliu munca unui actor, sa se redescopere prin intermediul jocului teatral, experienta pe care urmeaza sa o traiasca putand fi un prim pas in pregatirea pentru abordarea meseriei de actor.

Programa:

Actorie

Improvizatie scenica, joc teatral

Marile teme ale discursului teatral (de la teatrul antic la teatrul contemporan)

Educatia rostirii – emisia si receptia textului teatral

Mijloace de expresie

Acrobatie si lupte scenice

Tehnica actorului de cabaret (catalige, jonglerie, step, canto)

Curs introductiv in pantomima

Curs introductiv in tehnica mastii teatrale

– Cursantii vor putea asista la toate workshopurile organizate de Teatrul Masca si, dupa caz, vor fi implicati ca participanti activi.

– Cursurile au o durata 8 luni (noiembrie 2012 – iunie 2013). Programul cursurilor va fi stabilit impreuna cu participantii.

II Grupa “Profesionisti”

Dedicata tinerilor cu varsta intre 16-22 ani care doresc sa imbratiseze meseria de actor, fiind un pas important spre admiterea la o facultate de specialitate.

Programa:

Actorie

Improvizatie scenica

Interviu

Teatrul antic

Jocul mastii (de la masca neutra la nasul de clovn)

Commedia dell’arte

Melodrama

Mijloace de expresie

Rostire / canto (monolog, cor antic, arie de opereta / cantec popular)

Tehnica artistului stradal (statuia vivanta, catalige, jonglerie, acrobatie, lupte scenice)

– Cursantii vor putea asista la toate workshopurile organizate de Teatrul Masca si, dupa caz, vor fi implicati ca participanti activi.

– Cursurile au o durata 8 luni (noiembrie 2014 – iunie 2015). Programul cursurilor va fi stabilit impreuna cu participantii.

***Cursurile au loc la sediul Teatrului Masca, toti cursantii urmand a se supune regulamentelor interne ale teatrului privind protectia muncii si normele de siguranta***

Informatii privind inscrierea si admiterea:

Perioada de inscriere: 16 septembrie – 15 octombrie

Documente necesare: certificat medical eliberat de medicul de familie (cu mentiunea “apt pentru efort fizic sustinut”), copie C.I.

Inscrierea se face la secretariatul teatrului

Admiterea se va face in baza unui examen care consta in testarea aptitudinilor fizice + interviu.

Pret 300 lei/ luna

Informatii suplimentare pot fi solicitate

– de la secretariatul Teatrului Masca (021.430.50.69) (officeATmasca.ro – Subiect: Info STGM)

– de la directorul de proiect: Valentin Mihalache (0733.048.517)

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate

Un proiect dezvoltat de Superior Media