Școala de Teatru Gestual Masca

 

STG înseamnă Școala de Teatru Gestual MASCA, instituție care chiar există și chiar lucrează. Este, în primul rând, o opțiune profesională, pentru că, în această meserie care “se fură“, a învăța astfel și a transmite mai departe meșteșugul sunt lucruri obligatorii pentru orice artist care se respectă.

La Masca suntem altfel, avem alt tip de discurs teatral, chiar dacă finalitatea și scopul social pot fi aceleași. Mijloacele de expresie, care înseamnă libertatea actorului în actul de creație și mai ales în cel de relaționare cu publicul, sunt extrem de diverse, presupun un training sustinut și consecvent. Acestea sunt lucrurile pe care încercăm să le transmitem tuturor celor care calcă pragul STG – Masca.

Teatrul Masca organizează, în cadrul proiectului “Școala de Teatru Gestual Masca – STGM” cursuri de teatru pentru copii și tineri.

Proiectul dispune de un corp profesoral cu experiență în pedagogia teatrală, ales dintre actorii de vârf ai teatrului, precum și de colaborarea, în cadrul unor workshop-uri și sesiuni de pregătire, a unora dintre cei mai de seama profesioniști ai domeniului din întreaga lume.

Cursurile vor fi defalcate în 2 secțiuni:

– Copii

– Tineri

Secțiunea “Copii” are două grupe, dedicate copiilor mici (cu vârsta între 4-7 ani) și copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani, urmărind dezvoltarea creativității, a imaginației, a încrederii în sine, precum și cultivarea spiritului de echipă și a capacității de a comunica și a inter-relaționa.
Perioada de inscriere – 15 septembrie – 1 octombrie
Programa presupune:

– Joc și “joacă” teatrală

– Elemente de mișcare și expresivitate corporală

– Construire păpusi / marionete și mânuirea lor

– Tehnica statuii vivante

Cursurile durează 9 luni (octombrie – iunie ) și se vor încheia cu realizarea unui spectacol în tehnica statuilor vivante.

Documente necesare: certificat medical eliberat de medicul de familie (cu mentiunea “apt pentru efort fizic sustinut”), copie C.I. (in cazul copiilor sub 14 ani C.I. al unuia dintre parinti);

Admiterea se va face pe baza unui interviu la care vor participa copiii, însoțiți de părinți;

grupa I ( 4-7 ani)

grupa II ( 7-14 ani)

Înscrieri: la adresa de email la secretariatul teatrului, de luni pana vineri, intre orele 9.00 – 16.00.

I Grupa “tineri”

Dedicata tinerilor cu vârsta între 16-25 ani care doresc să cunoască mai în detaliu munca unui actor, să se redescopere prin intermediul jocului teatral, experiența pe care urmează să o trăiască putând fi un prim pas în pregătirea pentru abordarea meseriei de actor.

Programa:

Actorie

Improvizație scenica, joc teatral

Marile teme ale discursului teatral (de la teatrul antic la teatrul contemporan)

Educația rostirii – emisia și recepția textului teatral

Mijloace de expresie

Tehnica actorului de cabaret (catalige, jonglerie, step, canto)

Curs introductiv în pantomimă

Curs introductiv în tehnica măștii teatrale

– Cursurile au o durată de 8 luni (noiembrie – iunie ).

**Cursurile au loc la sediul Teatrului Masca, toți cursanții urmând a se supune regulamentelor interne ale teatrului privind protecția muncii și normele de siguranta***

Informații privind înscrierea și admiterea:

Perioada de înscriere: septembrie – octombrie

Documente necesare: certificat medical eliberat de medicul de familie (cu mentiunea “apt pentru efort fizic sustinut”), copie C.I.

Informatii suplimentare pot fi solicitate

– de la secretariatul Teatrului Masca (021.430.50.69) (officeATmasca.ro – Subiect: Info STGM)

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate

Un proiect dezvoltat de Superior Media