MASCA TEEN

MASCA TEENteatrul ca platformă educațională alternativă

Ne preocupă dinamica dintre teatru și adolescenți, și, prin MASCA TEEN, ne dorim să întindem o mână publicului și viitorului public licean. Acest proiect educațional este unul non-formal, al cărui scop este ancorarea tinerilor în relație cu ei însăși, cu societatea contemporană, dar și cu spațiul cultural prin contact direct cu actorii teatrului și cu texte  dramatice ( atât noi, cât și consacrate)

Pe lângă atelierele non-formale de lectură dramatică și improvizație, MASCA TEEN, este o invitație la segmentul de spectacole curatoriate special pentru publicul tânăr.

Vineri, 17 mai, ora 20.00 – MEMORIILE UNUI LOLO, regia Mark-Cristopher Demeter

Duminică, 19 mai , ora 19.00  – COPILUL ACESTA, regia Radu Nica

 

 

 

 

COPILUL ACESTA

de Joel Pommerat

Pornind de la un număr de interviuri cu locuitorii unui cartier rezidențial din orașul Caen, Joël Pommerat explorează în zece scene scurte relațiile complexe dintre părinți și copii. Unghiurile de abordare diferă de la o scenă la alta, dar au în comun zona gri în care se întâlnesc împlinirile și dezamăgirile, trecutul și viitorul, iubirea și speranța. În ciuda diferențelor de vârstă, bagaj emoțional sau mediu social, personajele care populează această zonă gri și situațiile în care le găsim ne expun fragilitatea „celulei de bază a societății”.

 

 

regia: Radu Nica
dramaturgie: Paula Rusu, Anamaria Feraru
scenografia: Theodor Niculae
asistent regie: Răzvan Enciu
lighting design: Tudor Nicorici
cu: Roberta Antonie, Șerban Ghilvaci, Matei Constantin, Miki Ducu, Măriuca Bosnea, Vlad Andrei, Dragoş Stoica, Iulia Bibu, Ana Vînău, Claudia Soare
_____________________________

Durata: 1h 30 min

Vârsta 14+

 

MEMORIILE UNUI LOLO

 

Lolo s-a combătut întreaga ei viață cu foamea de validare, lucru care nu i-a adus decât frustrări, au afundat-o în singurătate și în episoade depresive. După ce a murit, toate textele i-au fost găsite în caietele ascunse în subsolul casei: de la basmele pe care le scria la 7 ani despre prințese care-și dezamăgesc părinții până la poeziile criptice pe care le scria în ultima parte a vieții.

𝗠𝗘𝗠𝗢𝗥𝗜𝗜𝗟𝗘 𝗨𝗡𝗨𝗜 𝗟𝗢𝗟𝗢 e un spectacol pentru cei care nu pot dormi în unele nopți fiindcă se gândesc la momentele în care au fost penibili în clasa a 6-a. E un spectacol pentru cei care s-au gândit măcar o dată că tot ceea ce facem e doar pentru că vrem să fim plăcuți, să fim iubiți.

regia: Mark-Cristopher Demeter
dramaturgia: Alex Gorghe
scenografia: Dragoș Moldovan
coregrafia: Dominik M. Iabloncic
muzica: Iulia Sinescu
cu: Anamaria Codiță, David Drugaru, Ilinca Petra Meșter, Ioana Beatrice Tănasă
_____________________________
Durata: 80 min
Vârsta: 12+

Spectacolul reprezintă rezultatul unui laborator de lucru de 2 luni desfășurat vara trecută, în care cei 9 rezidenți Fresh Start, ediția 6, au experimentat și au explorat metodele teatrului devised și performativ. Ideea spectacolului a luat naștere în urma discuțiilor și exercițiilor pe care participanți le-au făcut, fiind vorba de un proces colaborativ.

Spectacol produs în cadrul proiectului „Fresh Start. Ediția a VI-a”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Spectacol cofinanțat de Uniter.

The Brainstorm de Diana Mănăilă

partea a II-a
Bilete

 

„Începutul anilor `90. După aproape cincizeci de ani de comunism e democrație în România. Toată lumea încearcă să își trăiască noua libertate dobândită, într-o perioadă plină de haos și incertitudine. Nu mai sunt vitrine goale, nu mai trebuie să ne îmbrăcăm toți la fel, nu mai e nevoie să zicem tovarășe. Viitorul sună bine. Însă, realitatea va dovedi contrariul.”

Distribuție: Andrei Marius Barbu, Eduard Chimac, Vlad Lință, Lorena Luchian, David Mandache, Diana Mănăilă, Daria Pentelie, Yasmin Petroșanu, Vladimir Purdel, Jawad Shahbazimoghadam, Daniel Stănciucu, Enver Mamut.

Regia: George Lepădatu

Scenografia: Arh. Ana-Maria Mănăilă

Coregrafia și mișcarea scenică: Flavia Giurgiu

Muzica originală: Daniel Stănciucu

Pregătire muzicală: Lorena Luchian și Enver Mamut

Costume: Flavius Stîngaciu

Spectacol realizat în cadrul proiectului „WOUNDED – contrastul dintre generații”, realizat de către Asociația Acting up în parteneriat cu Teatrul Masca și co-finanțat de AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.

Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate