Festivalul Internaţional de Statui Vivante, editia a II-a (2012)

statui_vivante_afis_mic_festival_2012

Participanti:

Teatrul Masca

– Trupa Shadows (Romania)

 Shadows a luat nastere in primavara anului 2006, din dorinta membrilor fondatori de a crea si experimenta o atmosfera plina de spirit de echipa si unitate, arta neconventionala si pasiune pentru spectacolele de strada. Fiind totul intr-un stadiu care presupune experimentul , au incercat prezinte elemente cu care erau deja familiarizati – teatru, dans – alaturi de arta circului; astfel, au descoperit o noua forma de expresie ce imbina toate artele spectacolului si duce la un rezultant incitant pentru public si provocator pentru ei.

Shadows reprezinta prietenie, pasiune, arta, impact, spontaneitate, comunicare, circ, bucurie.

– Bash Street Theatre (Marea Britanie)

Bash Street Theatre s-a lansat in anul 1991 in fata a 3000 de spectatori, in orasul francezMorlaix, in cadrul Festivalului international de strada Les arts dans la Rue. Prima reprezentatie – o compilatie de momente de comedie muta, acrobatii de circ si muzica intrepretata live – a fost atat de bine primita incat stilul abordat in acel moment s-a impus ca definitoriu in parcursul ulterior al trupei.

Bash Street Co a devenit cunoscuta pentru spectacolele de comedie inventive si ritmate; au jucat in fata a peste 300.000 de spectatori, de toate varstele, in tari ca Anglia, Franta, Germania, Belgia, Japonia, Honk Kong.

 Compania Metroccolis (Germania)

Metroccolis, compania de teatru cu sediul la Berlin, captiveaza publicul de oriunde printr-o singura mare pasiune: pantomima!

In ultimii 15 ani au lucrat la dezvoltarea unor proiecte diverse, de la spectacole de interior la cele de exterior, de la momente scurte de pantomima pana la productia de avengura pe care o reprezinta numarul nostru cu roboti. Pastrand nota minimala a costumelor si decorului, s-au concentrat pe ceea ce defineste in esenta pe mim, pe tehnica si capacitatile corporale care sunt la fel de importante ca povestea in sine.

Nenumaratele reprezentatii pe care le-au sustinut in jurul lumii sunt garantia faptului ca sunt pe drumul cel bun.

 Chris Channing (Italia)

Chris Channing, mim, actor, designer si regizor, a lucrat in teatrul modern si clasic in tara de origine, Anglia, si in teatrul de cabaret la Paris. In prezent traieste si activeaza in Italia.

In afara prezentelor nenumarate ca invitat in festivaluri din Europa si dincolo de granitele acesteia, Chris Channing este prezent in mod frecvent la vernisaje de galerii de arta, seri de gala sau emisiuni de specific ale televiziunilor italiene.

Chris Channing reprezinta singurul performer profesionist din Europa specializat in interpretarea portretelor din arta clasica, momente pe care le-a adus la o forma de arta in sine.

– Francesca Krnjak (Italia)

Francesca Krnjak este un artist complet cu peste 10 ani de experienta in artele pe care le practica. Se implica activ in spectacolele clasice si experimentale pe care le produce. Filonul central al propriei experiente este constituit de fuziunea dintre teatru, teatru de strada si dans. De altfel, acestea sunt si domeniile in care a lucrat ca dansator, actor al teatrului de strada, mim si povestitor.

Dintre festivalurile la care a participat sunt de mentiont Ferrara Busker Festival (Italia), Pflastersperktakel (Austria), Street Life (Germania), Sharp Sharp (Berna), Pennabilli (Italia), Osjiek Festival (Croatia), World Statue (Olanda), Varazdine Festoival (Croatia).

Costumele speciale si imagistica poetica adauga acea nuanta de delicatete oricarui eveniment la care participa.

– Pop-art: Kiss (Olanda)

Este un spectacol prezentat de Organizatia de Statui Vivante Beeldje.nl din Olanda. De-a lungul timpului au participat la numeroase festivaluri  castigand nu numai simpatia publicului dar si numeroase premii.

 Terra ( Olanda)

Impresionant, straniu, vulenrabil, amuzant. Un spectacol care se agata de tine si te face constient.

 In piatra aparent lipsita de viata geme un nesatisfacut foc launtric.  Sase fiinte animate sunt invelite de o crusta dura si rece.  Involburate, amestecate emotii strapung lava intarita. INEVITABIL.

In dansul lor pietrificat se citeste pofta de a fi vii.

OMUL, ca imagine in oglinda a privitorului. UNIVERSAL, ca legatura cu originea – PAMANTUL.

 Totul se desfasoara intr-un peisaj sonor de o intensitate datatoare de speranta…

–   Henry White (Italia)

    Henry White a devenit o statuie vivanta asumandu-si intrepatrunderea propriilor pasiuni: scrisul, cinematograful, istoria costumelor din perioada baroca, meditatia spirituala si Tai Chi Chuan.

Reprezentatiile sale fac apel la statui albe, de marmura, inspirate din repertoriul bogat al statuilor din pietele si palatele italiene. Tehnica sa se defineste prin cautarea sistematica a MATERIALULUI, a trucului definitoriu, al testului si texturii, a personajelor si tipologiilor din arta figurativa europeana.

 

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate