Festivalul Internațional de Statui Vivante, ediția a VI-a ( 2016)

 

 

 

Noutăți         

Brancusi

Brancusi

peste 40 de statui vivante prezentate în premieră și 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia. 

Evenimentul, ajuns la 6-a ediție, se va desfășura între 16 și 20 iunie în Grădina Casei Cesianu și în parcurile Crângași și Alexandru Ioan Cuza.

Teatrul Masca va aduce în prim plan peste 40 de statui vivante prezentate în premieră.

Dintre acestea, două îl vor omagia pe sculptorul Constantin Brâncuși.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit

__

 more than 40 living statues presented for the first time by Masca Theater, as well as 20 foreign guests from the Netherlands, USA, Israel, Macedonia, Germany, Great Britain, Portugal, and Russia.

A new edition of the Living Statues Festival will take place at the Filipescu-Cesianu House in Bucharest, as well as in the capital’s Crangasi and Alexandru Ioan Cuza parks between June 16 and June 20.

The event will also honor famous Romanian sculpture Constantin Brancusi, especially as 2016 is the Brancusi Year. 

The public will have free access to the festival.

Festivalul Internațional de Statui Vivante, ediția a VI-a

 

       Este fără îndoială cea mai solidă ediție de până acum, atât din punct de vedere cantitativ cât și, mai ales, calitativ. Masca a acordat o atenție deosebită statuii vivante în această perioadă și a creat nu mai puțin de 40 în afara celor care se regăsesc în spectacolele care nu vor participa la festival.

  Am deschis pentru prima oară, în mod hotărât ușa antrenamentelor noastre și unor tineri actori care lucrează sub stricta noastră supraveghere și care, suntem siguri, vor face o figură foarte bună în fața publicului.

          Vom extinde această ediție în două dintre cele mai interesante parcuri ale Capitalei, Crângași și Alexandru Ioan Cuza, vom realiza o noapte a statuilor vivante la Casa Cesianu (Calea Victoriei)  și vom face, tot cu ajutorul unora dintre statuile noastre, o reclamă cât se poate de activă, cu două zile înainte de începerea efectivă a festivalului, în foarte multe spații din București. Am invitat din străinătate să ni se alăture 20 de creatori de statui vivante foarte apreciați în țările lor și cu multe succese în palmares la diversele concursuri din Europa și din lume. Așa cum arată, FISV la această ediție se arată a fi o manifestare puternică și care, suntem siguri, va avea un imens impact. Bucureștii se număra printre puținele capitale din lume în care statuia vivanta are un astfel de eveniment.

   Ediția a 6-a se petrece în anul Brâncuși și este firesc să amintească de marele sculptor  și să-l aducem în atenția publicului prin două statui vivante: prima reprezentându-l pe el în atelierul din Paris și prin Rugăciunea, una dintre celebrele sale statui și o expoziție itineranta de modă creată în stilul Brâncuși.

    Este ediția care impune prezența Teatrului Masca în spațiul statuii vivante, atât prin creațiile proprii cât și, mai ales, prin efortul de a transmite experiența proprie unora dintre actorii tineri, mărturie stând cursurile special organizate și participarea efectivă a acestor actori în cadrul festivalului.

      Teatrul Masca va prezenta și două spectacole absolut speciale, realizate în tehnica statuii vivante, spectacole care definesc unicitatea stilului Masca, Zidul și Arca lui Lenin.

Festivalul Internațional de Statui Vivante susține București 2021 – oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Află mai multe pe www.bucuresti2021.ro.

Organizator: Teatrul Masca

Cu sprijinul: Primăria Municipiului București, Primaria Sector 3, Primaria Sector 6 prin Centrul Cultural European Sector 6, Muzeul Municipiului București, Arcub

Co-finanțator (din încasările speciale ale Timbrului Teatral): UNITER

Recomandat de: Romania TV

Susținut de: TVR 2

Parteneri media: Radio 21, Bucuresti FM, Ziarul Ring, Curierul Național, Șapte Seri, Zile și Nopți, Yorick.ro, Revista Accente, PRwave.ro, Calendar evenimente, Woman2woman.ro, Lifeandthecity.ro, Redactia4fun.ro, Teatral.ro, Instilulmeu.ro, Senso TV, Teatrul.com, TV City, LaRevista.ro, Ziarul Metropolis

straif parteneriFISV2016-4web

Teatrul Masca -România

BRÂNCUȘI

„Spre imensitatea văzduhului”, – aceasta este Pasărea mea.

RUGĂCIUNEA

Creată de Brâncuși ca o statuie pentru mormântul unui avocat din Ploiești, Rugăciune este de fapt un recviem dedicat amintirii și puterii de a nu uita!

DOMNIȘOARA HAVISHAM

Doamna Havisham își trăiește spulberatele-i amintiri de iubire între un album în care se află fotografia iubitului care nu a venit la nuntă, niște cărți de ghicit și două păpuțele, Mirele și Mireasa, luate de pe tort și al căror destin speră să-l dirijeze. Peste tot plutește pânza de păianjen a Morții!

TROLL ÎNDRAGOSTIT

În mitologia nordică, Trollul este o ființă supranaturală, care trăiește departe de oameni, ascuns în pesteri adânci. Trollul nostru este însă drăguț și simpatic și vrea musai să se însoare

RICĂ, FANTE DE OBOR

Rică, cel mai primă fante de Obor nu știe că îl pândește o primejdie de moarte!

PARASCHIVA

Distrus din cauza infidelității Paraschivei, Bărbatul își găsește refugiul în amintirea dureroasă a iubirii trădate, a sacrificiilor făcute pentru a o păstra și, desigur, în carafa de vin! Așa să pățească, pare a spune, cei care o vor mai iubi pe Paraschiva!

CONFUCIUS

Confucius, marele filozof chinez încearcă să vă spună că lumea poate fi frumoasă și bună!

POLIȚIST COLONIAL (

Undeva în India, un Polițist dirijează oamenii și mașinile și se gândeste la cea mai frumoasă femeie din lume!

FRIDA KAHLO

Frida Kahlo, pictorița sud americană, țintuită într-un scaun în urma operațiilor multiple suferite după cumplitul accident pictează și retrăieste clipele fericirii trecute!

DACTILOGRAFA

O dactilografă care nu știe să bată la mașină? Ce este așa de mirare? Este însă simpatică, știe să-și facă unghiile, să zâmbească frumos, să bea cafea și, dacă trebuie neapărat, poate să-și aducă aminte că odată, în vis, era cea mai grozavă  și mai performantă dactilografă!

RAPUNZEL

Rapunzel îl iubește pe Prinț, acesta o iubește la nebunie și doar geloasa Vrăjitoare stă în calea celei mai frumoase povești de dragoste!

MIȚA BICICLISTA

A fost cea mai cunoscută și apreciată curtezană de lux a Bucureștilor anilor interbelici, a fost prima femeie din România care a mers cu bicicleta și căreia îi plăcea să facă baie la mare în costume extrem de sumare. Mița biciclista a fascinat gândurile bărbaților în acei ani extraordinari!

ÎNGERUL CĂZUT

Prăvălit pe o platetă străină și ostilă, Îngerul a obosit și aripile nu-l mai ajută. Parcă toate păcatele lumii s-au adunat să-i îngreuneze zborul.

BALERINA

O balerină este trădată  în dragoste și dansul ei este trist și disperat. Va putea trece peste, va putea fi iar balerina de altădată?

ȚESTOASA LYN

O broască țestoasă imensă și bătrână fumează și retrăiește clipele fericite ale unei tinereți de care nu-și mai amintește!

DRAGONUL

Venit parcă din poveștile cele mai vechi, Dragonul nostru dansează și încearcă să fie cât mai înspăimântător, ca toți dragonii!

SOLDAȚII DE TERACOTĂ

Au aterizat cine știe cum în secolul XXI și, uimiți de tot ceea ce văd în jururl lor, fac ceea ce știu ei mai bine, se pregătesc de o luptă pe viață și pe moarte!

JAPONEZELE

Două gheișe într-un Pavilion de ceai? Ce poate fi mai frumos și mai gingaș!

COANA CHIRIȚA

Voinică și făra de griji, Coana Chirița se fardează, bea și fumează ca un turc!

 

ÎNGERUL NEGRU

Apărut din abisurile tuturor spaimelor posibile, Îngerul negru are în el totuși o frumusețe stranie!

CÂNTĂREAȚA DE OPERĂ

Là ci darem la mano, celebrul duet din Don Giovanni de Mozart pe care Cântăreața noastră încearcă să-l tălmacească de una singură!

OFELIA

Cuprinsă de cea mai adâncă tristețe, Ofelia spune lumii întregi : noapte bună, doamnele mele, noapte bună!

ANDROMACA

Frumoasa Andromaca, privește de pe zidurile Troiei lupta dintre Hector, soțul său și nemilosul Ahile și ar dori ca dragostea ei și nevinovăția copilului lor să-i fie sprijin și pavăză. Crud, destinul nu ține cont de rugăciunile ei fierbinți, iar Andromacăi nu-i rămâne decât o nesfârșită tristețe!

CHATERINE

Îndrăgostită nebunește de Heathcliff, Catherine se hotărăște să-i scrie cea mai frumoasă scrisoare de dragoste și își imaginează ca el este acolo, că o ia în brațe, că dansează  împreună, că lumea pare și este nespus de frumoasă!

PĂLĂRIERUL AURIU

Un Pălărier auriu își poartă prin lume zâmbetul ciudat și firea pusă pe șotii!

DANSATOAREA DE TANGO

Un tango trist și pasional, o iubire pierdută și o dansatoare care încearcă să ne spună trista și nefericita ei  poveste!

MADAME LUCOVICI

În 1828  Madame Lucovici deschide la București prima drogherie cu produse inventate de I. Miller. Cu dibăcie și mult zâmbet vinde :  Doftorii care fac să înceteze îndată orice durere de dinți , Alifii de frumusețe,Plasturi pentru negi,Pomadă pentru mustțti castanii, negre și balane.

În ulița Franțuzească, sub casele doctorului Mihalache, zâmbea și vindea pomezi Madame Lucovici!

CUTIA MUZICALĂ

O adevărată  Prințesă pare că dansează pentru liniștea voastră pe capacul unei cutii muzicale!

RICHARD AL-III-LEA

Lady Ann îl întâlnește pe Richard al III lea ucigașul soțului ei. Va reuși acesta să o cucerească?

CHELNERUL

Un chelner beat care știe step? Nimic mai simplu! Iată!

ȚIGANCA

Desprinsă  din tablorile lui Grigorescu, o țigăncușă frumoasă foc va dansa și va încerca să vă ghicească partea și norocul!

ENDLESS DRESS ( spectacol în mișcare)

A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ 

spectacol  se tablouri vivante  din povești celebre

SIGLA FESTIVALULUI

ZIDUL ( Eugen Fetescu, Cristina Panait)

ARCA LUI LENIN

Invitați din străinătate

JOHMNAN  – Germania

Woody Pădurarul ,,,,Woody WOODMan,,

Simbioza omului cu natura poate fi posibilă. Woody Pădurarul este un caracter cu un costum de lemn, cărând un trunchi de copac ca și cum ar fi propriul lui Gepeto. Imediat după naștere, Woody a pășit în lume, explorând natura și luând legătura  cu oamenii care îl înconjoară și stilul acestora de viață.

LEVEND THEATER – Olanda

Doamna Mina Lustruiește  ,,Mina Polish,,

O doamnă amuzantă căreia îi place să curețe. În afară de lustruirea podelei, îi place de asemenea să își lustruiască audiența

Willem I

Primul rege al Olandei a fost Willem I. Acesta a servit între 1813 și 1840 cu mândrie și putere.

Regele Midas  ,,King Midas,,

Regele Midas a fost legendarul rege al Phyrgiei. În mitologia greacă există legenda conform căreia tot ce atingea se preschimbă în aur. Din păcate, a sfârșit prin a se transforma el însuși în aur

MARICEL HARABAGIU – UK

Amiralul Nelson 

Cel mai mare comandant naval al Marii Britanii, amiralul care a învins flotele franceze și spaniole în bătălia de la Trafalgar în 1805.

MILENA STOJCEVSKA  – Macedonia

Balansare în castelul biciletelor ,, Swing into the castle of cycles,,

Un protest despre pierderea valorilor societății, ,,Balansare în castelul bicicletelor,, vorbește despre societate și cele mai simple acțiuni ale semenilor. Leagănul și bicicleta sunt simboluri ale lumii în care trăim, leagănul ca un îndemn de a ne păstra copilăria și inocența iar bicicleta ca un mod de a păstra curat aerul în orașele pline de grabă.

NEOMIE MAGGENI  – Israel

Sincopă ,, Syncope,,

Sincopa, o figură unică ce vine din perioada medievală  aduce laolaltă elemente muzicale care se combină într-un mod fabulos.

YVON HOLLANDER – Olanda

Omul pădurii ,, Mosman,,

Omul din mușchi este timid… Îi place să se scundă. În copaci, în iarbă sau oriunde în natură. Îl puteți zări?

O noapte la veneția ,, A night in Venice,, 

Misterioasa doamnă a fugit de la un bal mascat din Veneția. E tristă. A fost părăsită de iubit? Veți dansa cu ea să îi ușurați durerea?

Psyche 

Zeița sufletului, soția lui Eros, zeul iubirii

Van Der Werff 

A fost primarul orașului Leiden (Olanda) care, în timpul invaziei spaniole când populația murea de foame și-a oferit trupul ca hrană pentru cetățeni.

STRAPAFOURD– Portugalia

Romeo și Julieta

Dragoste dincolo de moarte. Împietrit de sentimentul teribil al pierderii, Romeo își ține iubita în brațe… O îmbrățișare eternă care poartă  dragostea dincolo de limitele timpului și spațiului

ROMAN ERMAKOV  – Rusia

Câinele de pe altă planetă ,,Shaking Dog,,

Câinele se scutură de praful cosmic căzut de pe o planetă îndepărtată. Praful îl face un locuitor al planetei, dar el nu are habar despre asta.

MRIAM KLAASSEN  – Olanda

Poveste de dragoste medievală ,, Medieval love affair,,

Cavalerul este îndrăgostit de ea… Îi va câștiga inima sau o vei face tu? …

ROBERT SHANGLE  – SUA

Prima Întâlnire ,,First date,,

Nerăbdarea și stângăcia unei prime întâlniri…
ASPASIA– Olanda

Charlie Chaplin 

Cine nu cunoaște figura simpaticului comediant al anilor 60-70? Personajul amuzant în miscări și apariție se întoarce!

Charlie Chaplin a fost un actor faimos care a stranit râsul doar prin expresia feței și mișcările sale. Inovația lui năstrușnică a fost bastonul. Și acum se întoarce pentru a arăta publicului din România cine a fost și pentru a-l face să râdă. Este o statuie, dar stați cu ochii pe el…poate se mișcă…

Florarul ,,The Florist,,

Florarul încearcă să-și vândă florile într-un mod fermecător. Dar în cele din urmă refuză și vrea să păstreze toate florile pentru sine însuși…

Evenimentele se desfășoară în aer liber, iar accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Ediția 2016 se desfășoară în următoarele locații din  București: 

The Festival will take place from 16-20 june  2016 and will take place at:

  • Casa Filipescu Cesianu ( Calea Victoriei) – 16 iunie – orele 20.00-22.00

  • Parcul Crângași- 17-18 iunie – orele 17.00-22.00

  • Parcul Al. I Cuza – 19-20 iunie – orele 16.00-22.00

 

Click pentru a mari imaginea.

 

 

Program FISV2016 II bun

***

Program FISV2016 2 (1) bun

 

 

 

 

 

 

 

 

Invitatii

Teatrul Masca

 

 

 

Vizitati-ne si pe pagina de Facebook a festivalului si Facebook Mihai Malaimare

hastag #FISV2016

 

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate