CÂND DRAGOSTEA POARTĂ PÂSLARI

paslari_01

Când dragostea poartă pâslari

Premiera 13 octombrie 2012

 

Veneția, anul 1632.

Doi bătrâni, Pantalone și Cicognato se îndrăgostesc în secret fiecare de fiica celuilalt. Pantalone o iubește pe Biancifiore, iar Cicognato pe Isabella. Dar tânăra și frumoasa Biancifiore este la rândul său îndrăgostită de fiul lui Pantalone, Flaminio, în timp ce fermecătoarea Isabella este îndrăgostită de Spingarda, un soldat bogat ajuns la Veneția în permisie. Cei doi bătrâni, ajutați de servitorii lor, Traccagnino și Capestro, încearcă să câștige dragostea tinerelor, dar numeroase întâmplări neprevăzute împiedică îndeplinirea visurilor lor.

Este ca o pânză clasică în care se țes intrigi, în care întâmplările nobililor se intersectează cu cele ale servitorilor, cu schimbările continue ale scenetelor, cu deghizari și multe neînțelegeri. Intriga piesei alternează momente comice cu momente dramatice, scene romantice și scene amuzante, zgomotoase și tradiționale.

Însemnări de regizor
Având în vedere lunga colaborare cu Teatrul Masca și cunoscându-i foarte bine actorii, m-am gândit să lucrez la acest nou spectacol așa cum o făceau poeții companiilor de teatru în 1600 pentru actorii de Commedia dell’Arte. La fel ca Flaminio Scala din “Trupa Gelosi”, m-am gândit la caracteristicile fiecărui actor, am ales canavalele cele mai importante, printre care: ”I due vecchi”,”Pantalone impazzito”, “La pazzia di Isabella” și apoi am scris și compus pentru fiecare dintre ei. Am creat un spectacol palpitant de Commedia dell’Arte cu glume, certuri, muzică, cântece și, desigur, jocul cu masca.
Dacă sunteți atenți puteți recunoaște cuvintele celebre ale cunora dintre cei mai importanți scriitori, cum ar fi Shakespeare, Molière, Goldoni, dar și mituri din tragedia greacă. Și, dat fiind faptul că nebunia este un element-cheie al Commediei dell’Arte, m-am gândit să mă joc chiar și cu muzica: melodii pop și rock vor fi transformate în cântece madrigale, spre fericirea publicului tânăr.

Michele Modesto Casarin

 Interzis copiilor sub 14 ani!!

Distribuția:

Pantalone dei Bisognosi veneziano – Dora Iftode

Isabella figlia – Alina Crăiţă

Spingarda mercenario – Cosmin Creţu

Cicognato Becchettone dottore – Anamaria Pîslaru

Biancifiore figlia –  Emilia Manea

Capestro servo – Eugen Fetescu

Franceschina serva – Ioana Rufu

Realizatori:

Scenariul și Regia – Michele Modesto Casarin

Asistent de Regie – Manuela Massimi

Muzica – Gabriel Bassarabescu

Costume – Licia Lucchese

Scenenografie şi măşti – Stefano Perocco di Meduna

Lupte scenice – Ioan Albu

Canto – Haricleea Bădescu

Croitorie – Sonia Marianni, Caterina Volpato

Păpuşi – Laura Dumitraşcu – Duică

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate