A opta întâlnire din seria LA LIBER

Joi, 23 mai, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) cea de-a opta întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Critică și autocritică: nimeni nu-i bun la ceea ce face”.

În cadrul Stagiunii 2023-2024: „Să vorbim pe bune despre noi”, Teatrul Masca lansează o invitație deschisă către public în vederea participării – alături de personalități cheie ale mediului cultural, social și politic al Capitalei – la o serie de dezbateri performative, sincere și pe bune, despre teme de actualitate și provocatoare.

Primul sezon „La liber” îl are ca moderator și curator pe Alex Tocilescu, scriitor și publicitar de notorietate, om al orașului și vocea Teatrului Masca pentru această stagiune.

Tocilescu afirmă că ideea acestor întâlniri nu este să identificăm un adevăr absolut care să ne lumineze pe toți, ci, din contră, să reușim să comunicăm despre lucruri pe care nu reușim să le articulăm în mod normal, să ne punem întrebări unii altora, să schimbăm idei și să plecăm cu niște neclarități în cap.

Joi, pe 23 mai, la Teatrul Masca, se vorbește deschis despre Critică și autocritică: nimeni nu-i bun la ceea ce face, despre cum e să critici și să fii criticat, cum ne autoevaluăm și care-s mecanismele care se activează când cineva îți zice că ai dat-o-n bară.

„Pe vremuri am fost în trupa Aeroport și am dat concerte. Ultimul a fost la Arenele Romane și mie și celorlalți din trupă ni s-a părut bunicel, că și băusem niște beri înainte. Doar că după concert prietenele noastre ne-au luat deoparte și ne-au zis că sau ne apucăm serios de muzică, sau o lăsăm baltă, că am fost execrabili. Ne-am dat seama că aveau dreptate și, pentru că ne era lene să exersăm, am lăsat-o baltă. Ăsta-i un exemplu bun cum critica poate fi de folos atunci când autocritica eșuează. Bănuiesc că invitații mei vor avea și ei povești asemănătoare. Sau dimpotrivă, fix opuse”, contextualizează Alex Tocilescu.

Alături de acesta și de dumneavoastră, vor participa la discuție invitații: Marius Chivu (autor și critic literar),Iulian Tănase (poet, scriitor, om cu podcast) și Constantin Dogioiu (actor și, în curând, regizor).

Did you like this? Share it!

0 comments on “A opta întâlnire din seria LA LIBER

Leave Comment