Trupa de seniori

La sfârșitul anului trecut am început procesul de lucru la proiectul european Human Mosaic. Asta înseamnă am că trasat un program de ateliere pentru diferite categorii de vârstă, printre care și seniorii. Și pentru că scopul a fost de la bun început să apropiem de și prin teatru oameni din jurul sediului, am intrat în legătură cu Clubul Seniorilor Sector 6. Așa se face că membrii trupei de teatru de acolo – Unora le place teatrul – au început în luna ianuarie un modul de ateliere de cercetare și dezvoltare personală prin teatru, la Masca.

Scopul inițial, acela de a identifica propria lor voce și de a teatraliza propriile povești de viață pentru a le alătura poveștilor celorlalte vârste din proiect, a fost atins repede și în scurt timp am fost copleșiți pur și simplu de energia, entuziasmul și, am putea spune, profesionalismul acestor oameni. Au lăsat atâtea proiecte personale deoparte, pentru un răstimp (restul activităților de la club, vacanțe, analize și altele) și s-au dedicat acestui proiect într-un fel care ne-a cucerit pe noi toți din teatru.

De altfel, spectacolul lor realizat în cadrul atelierelor, împreună cu Anamaria Pîslaru și Sorin Dinculescu, a constituit unul dintre cele mai sincere și emoționante momente pe care acest teatru le-a găzduit în acest timp. Aproape că atunci, pe loc, în timpul vizionării, am luat împreună, cei din teatru, decizia de a le propune seniorilor să ne fie împreună în continuare, dincolo de proiectul Human Mosaic.

Spre bucuria noastră au acceptat, așa se face că spectacolul lor este acum într-o etapă de restructurare dramatică și va intra în repertoriul nostru din toamnă.

Mai mult, le propunem acestor oameni minunați să participe și la un alt proiect care va începe în toamnă: (Im)posibil! – o instalație performativă cu actori profesioniști, actori amatori seniori și tineri performeri, un proiect din a cărei echipă fac parte Mihai Ivașcu, Anca Stoica și Sergiu Diță.