VICLENIILE LUI SCAPINO

VICLENIILE LUI SCAPINO, după Moliere, traducerea Aurel Baranga

premiera 3 octombrie 2014

2

 

Un text uriaș al unuia dintre cei mai mari dramaturgi ai lumii. O trupă mai degrabă tânără își încearcă șansa. Un teatru aflat în pragul unei aniversări care obligă: 25 de ani de existență! Acestea sunt premizele uneia dintre cele mai interesante experiențe teatrale ale ultimilor ani, din foarte multe motive. În primul rând pentru ca înfruntarea dintre text, cu o notorietate absolută și trupa, tânără și abia cunoscută, dă căștig de cauză actorilor care au izbutit nu numai să se ridice la nivelul textului dar și să-i dea o nouă strălucire.
Va fi un spectacol pe care îl veți iubi pentru că veți râde cu lacrimi, pentru că veți fi martorii unor creații actoricești splendide, pentru ca întâlnirea dumneavoastră cu textul lui Moliere se va petrece într-un mod cu totul excepțional.
Vicleniile lui Scapino este un regal pe care Masca îl oferă cu bucurie publicului său în debutul stagiunii aniversare cu numărul 25. ( Mihai Mălaimare)

 

Povestea pusă în scenă este cea cunoscută, a doi fii (Leandre și Octave) care își iau soții (pe Zerbinetta și pe Hyacinta) fără aprobarea taților (Geronte și Argante) și a unei slugi viclene (Scapino) care încearcă să descurce lucrurile, însă nu fără a trage foloase de pe urma tuturor. Conflictele izbucnesc între cele două familii, au loc lupte, uneori chiar la propriu, se apelează la înșelăciuni și înscenări, dar finalul este unul fericit pentru toți

 

 

Distribuția

Argante – Valentin Mihalache

Geronte -Aurel Sandu

Octave – Robert Poiană

Leandre – Alex Floroiu

Zerbinette– Ioana Rufu

Hyacinthe – Oana Dragnea

Scapino – Massimiliano Nugnes

Sylvestre – Eugen Fetescu

Nerine – Laura Dumitrașcu Duică

Realizatori

Scenariu și regia – Mihai Mălaimare

Scenografia – Puiu Antemir

Costume- Sanda Mitache

Coregrafia  – Mirela Simniceanu

Concept masca supradimensionata –  Lector univ. dr. Anca Albani

Asist. concept masca supradimensionata –    Scenografie an I: Kover Alexandru, Lucan Andrei, Catalina Teodora, Mateescu Miruna, Elena Georgescu, design grafic an I : Dumbraveanu Mircea , desig grafic an 2: Victor Dumitrescu

Muzica – Gabriel Basarabescu

Antrenamnet vocal – Haricleea Bădescu

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate