PARAPANGHELOS

PARAPANGHELOS

premiera 6 februarie 2015
afis parapanghelos
Ce aduce nou această premieră
Inauguram cu acest spectacol un nou design al Sălii Lecoq, transformată acum în CAFÉ- TEATRU MASCA. Am simțit că se impunea o ambianță specială pentru ca Dumneavoastră, publicul nostru, să vă bucurați de noua premieră PARAPANGHELOS. Am creat un spațiu care arată superb, spectatorii vor sta confortabil, câte doi, la o măsuță, vor primi câte o băutură răcoritoare inclusă în prețul biletului și vor putea vedea și auzi în cele mai bune condiții cabaretul nostru.
 
Ce este un cabaret?
De ce am făcut asta? Pentru că am dorit să fiți martorii unui adevărat spectacol de cabaret, despre care noi spunem că nu este divertisment, ci doar o altă formă de teatru. Textele, cântecele și dansurile se armonizează într-un tot unitar, luminile și costumele împlinesc starea de bine pe care ți-o oferă spectacolul, iar performanța actoricească reală, cu treceri rapide de la un personaj la altul, cu mijloace de expresie diverse, provoacă satisfactia de a fi fost martorul unui act autentic de creație.
 
De ce “Cânticelele comice” ale lui Vasile Alecsandri?
Un cabaret după “Cânticelele comice” ale lui Vasile Alecsandri pare o solutie firească, tocmai pentru că acest gen îmbină cel mai bine și mai comod emoția, replica acidă și umorul. Pe de altă parte, “Cânticelele comice” beneficiază astăzi, la început de veac XXI, de zâmbetul cu totul special al unui public care descoperă, nu fara tristețe civică, teribila contemporaneitate a acestor texte, semn că în lumea moravurilor politice cel puțin, trecerea timpului nu face decât să confirme și să adâncească peiorativul apelativ de dâmbovițean.
 
Ce înseamnă PARAPANGHELOS?
Parapanghelos însemna “adio” și era strigătul cu care își încheiau evolutia păpușarii ambulantț pe vreme lui Alecsandri. Astăzi, actorii de la Masca au ambiția de a traduce parapanghelosul lor prin ” bine v-am găsit”. 

images

Distribuția

Vasile Alecsandri – Alexandru Robu

Herscu Boccegiul -Andreea Corneanu și Amalia Popa

Clevetici, ultr demagogul/Elena Negri – Florentina Panait

Sandu Napoila, ultraretrogradul – Maria Pantoianu

Coana Chirita în voiagiu – Sabina Mitrea

Paraponisitul – Crăita Mladinovici și  Cezara Panulescu

Mama Angheluta, doftoroaie – Virginia Vasilache

Realizatori

Scenariul și regia: Mihai Mălaimare

Asistent regie: Anamaria Pislaru si Dora Iftode

Scenografia:  Anca Albani

Asistenți scenografie, studenti UNARTE : Ioana Nedelescu, Alina Velicu, Alexandra Zachi , Andrei Sova, Anastasia Ionescu, Madalina Tatiana, Maiuga Alexandra, Emma Roescu

Muzica:  Gabriel Basarabescu

Coregrafia : Mirela Simniceanu

Canto : Haricleea Bădescu

Antrenament role: Diana Popescu

Antrenament papusi:  Laura Dumitrașcu -Duică

 

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate