LOOCHY & MOOCHY

LOOCHY & MOOCHY

Premiera 6 octombrie, 2018

 

Scenariu de Andreea Vulpe, după o poveste din mitologia japoneză

Inspirându-se dintr-o poveste japoneză, Andreea Vulpe scrie un scenariu proaspăt pentru publicul tânăr de astăzi. Aducând pe scenă zeități exotice care își răscumpără nemurirea prin decadență, ființe supranaturale care se dezmorțesc de plictiseala vesniciei râzând de propriile mituri, regizoarea reinterpretează o veche legenda din Țara Soarelui Răsare și, folosind elemente de magie și iluzionism, crează un spectacol pentru iubitorii de fantasy și anime.

Personajele în costume manga dau viață unei lumi extrem de colorate, își rostesc replicile ca un subtitraj contemporan la un volum din „Povești nemuritoare”, cântă și dansează pe muzica lui Bobo Burlacianu și propun un spectacol care se joacă în ritmul rapid și halucinant al benzilor desenate.

Loochy & Moochy este un spectacol viu și revigorant, un spectacol pentru adolescenți… de povestit părinților!

***

“Supereroi ratași si Lolite din subcultura japoneză cu iz românesc”

Costumele, perucile, machiajul și caracteristicile personajelor surprinse în “Loochy și Moochy” sunt compoziții personalizate, inspirate din sub-culturile stradale japoneze, (moda generată de elevele de liceu și fanii cosplay) cât și din elemente reprezentative zeităților japoneze (Zeul Pământului, Zeul Fulgerului, Zeul Vântului). În scenariul scris de Andreea Vulpe,( la rândul său inspirat dintr-o legenda japoneză), zeii sunt surprinși într-o ipostază decadentă, molipsiți de viciile pământești.

   În ceea ce privește personajele feminine, componenta care m-a influențat cel mai mult din aceste sub-culturi stradale, este Lolita japoneză (apărută în anii `90). Lolita se manifestă în districtul Harajuku (Japonia). Subgrupul Sweet Lolita, în pofida conotației sexuale, propune o imagine noua, inocenta și dulce a feminității, fiind înzorzonată cu foarte multe accesorii,crinoline, dantele, jucării, culori pastelate (personajul nostru -Zeița Teatrului, Spumi) în timp ce Wa-Lolita promovează tradiționalul kimono japonez (Zeița Soarelui-Loochy). …. ( Cristina Milea – Scenograf costume)

Distribuția:

LOOCHY  – Cristina Juncu

MOOCHY -Denis Hanganu

TUKI – Radu Mitrea

ZEUL VÂNTULUI (FÂSSSS) – Andrei Radu

ZEUL TUNETULUI (BUMMM)- Vlad Bălan

SPUMI – Cătălina Mihai /  Marina Palii

Realizatori:

Regia și Scenariul – Andreea Vulpe

Muzica – Bobo Burlăcianu

Scenograf costume – Cristina Milea

Scenograf decor – Gabriella Spiridon

Coregrafia – Carla Waltner

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate