EXODUL în cadrul Campaniei umanitare „Artiști români pentru artiști ucraineni”

Teatrul Masca se alătură campaniei umanitare „Artiști români pentru artiști ucraineni”, un proiect inițiat de UNITER în parteneriat cu Worldwide Reading Project și The Center for International Theatre Development din Baltimore.

Spectacolul EXODUL programat vineri, 20 mai, ora 19.00, în Parcul Titan ( intrarea dinspre strada Rondă), se va juca în cadrul acestei campanii.
“Exodul” e un spectacol născut în zilele ce au urmat lui 24 februarie 2022, atunci când războiul a izbucnit la câteva sute de kilometri de România. Acum, la două luni de la acel moment, Istoria s-a transformat în actualitate, iar Exodul a devenit un spectacol contemporan; al naibii de contemporan. ‘Exodul’ e un spectacol despre acum şi aici. Sau despre refugiaţi şi despre noi. Despre cei nevoiţi să plece de Acasă în pribegie şi despre noi care încercăm să le fim Acasă pentru o vreme. ‘Exodul’ este însă şi despre Artişti şi Refugiaţi. Despre ce simte un Artist pus faţă în faţă cu drama colectivă a unui popor: a celui ucrainean sau a celui sirian sau sau… din păcate sau-ul pare a nu avea sfârşit. (…) ‘Exodul’ este răspunsul nostru ferm ca Artişti la Nebunia celor care conduc Lumea”.

Spectacolul se joacă gratuit, dar este parte a unui proiect care îndeamnă la solidaritate cu artiștii ucraineni, atât de greu încercați în aceste momente. În acest context, cei care doresc să se alăture acestui demers pot face donații în contul special deschis de Asociația UNITER:

Fondul de Solidaritate Teatrală
RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1

Împreună pentru păstrarea demnității artiștilor și pentru susținerea culturii ucrainene!

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate

Un proiect dezvoltat de Superior Media