Space-Time Continuum
Ciorbă tradițională românească de pui cu genealogii prăjite
Space-Time Continuum este o comedie transgenerațională dedicată publicului larg, având ca efect satirizarea ființei umane care este adesea predispusă la a repeta greșeli. Acest spectacol pune “oglinda” în fața societății, cu scopul de a invita publicul să gândească pentru sine și a-l îndemna pe spectator să tragă concluziile cu privire la situațiile în care se regăsesc personajele de pe scenă.
Acțiunea textului se învârte în jurul familiei Stânceanu, care se dezvoltă vreme de cinci generații. Spațiul și Timpul sunt personajele ce au puterea de a schimba cu lejeritate atât cadrul acțiunii cât și perioada în care aceasta se desfășoară.
Povestea începe în anul 1935 cu Ilie, “falnicul” țăran român, care tocmai terminase de construit casa în care vrea să crească 17 copii alături de soția sa în vârstă de șaisprezece ani, Anișoara.
Spectacolul avansează în perioada comunistă (anii ’60 și 80’) și apoi în perioada anilor 2000. Saga familiei Stânceanu ia sfârșit în prezent, când „bombardierii” Axel și Ozzy vând casa bătrânească, deja abandonată, pe 17 mii de euro.
Spectacol de comedie
Text: Cosmin Gaspar și Alexandru Barbu
Regie: Alexandru Unguru