Summit

SUMMIT

Avanpremiera: 25 noiembrie, 2023

Premiera: 26 noiembrie, 2023

Spectacolul SUMMIT se întrupează în jurul principiilor și esteticii formulate de mișcarea dadaistă, curent artistic revoluționar apărut la începutul secolului al XX- lea, care l-a avut în centrul său energetic și conceptual pe Tristan Tzara, alături de Hugo Ball, Francis Picabia, Marcel Janko, Andre Breton și alți artiști remarcabili ai vremii.

Procesul de lucru este o explorare cu preponderență în perimetrul teatral și coregrafic a ideilor bulversante care pot fi regăsite în lucrarea lui Tristan Tzara, “Sept manifestes Dada” publicată la Paris în 1924. Cele șapte manifeste vor fi ghidul acestei explorări pentru descoperirea unui spațiu artistic ieșit din tiparele obișnuite, a unui cadru dedicat spargerii convențiilor scenice și căutării dincolo de logică, a unui demers estetic în care mecanismul psihologic nu mai are nici o relevanță.

Spectacolul încearcă să reînvie spiritul acestor tineri artiști de la începutul secolului al XX-lea, să reîntrupeze curiozitățile și fricile lor, spiritul lor de frondă, revolta, nihilismul și totodată curajul de a se opune trecutului fără nici un fel de milă față de valorile acestuia. Gesturile și ticurile la puterea a șaptea, anti-muzica, fuga cu spatele, anarhia scenică, anti-logica, dramaturgia aleatorie, declamația care se sparge de zidul spectatorilor uluiți nu ne vor pune nici o problemă estetică pentru că Dada ne-a oferit un context perfect de explorare și valorificare a acestor idei.

”SUMMIT” este o invitație într-un univers artistic inovator și provocator. O ușă semi-deschisă către expresivitate, creativitate … libertate.

Concept, scenariu și regie: Florin Fieroiu
Muzica: Vlaicu Golcea
Costume : Cristina Milea
Asistent scenografie: Cosmina Croitoru

Distribuția: Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu, Dora Iftode, Alina Crăiță, Valentin Mihalache, Laura Duică, Mădălin Mladinovici

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate

Un proiect dezvoltat de Superior Media