Criza. Kit de supraviețuire

Criza. Kit de supravețuire

Avanpremiera: 13, 14 octombrie 2023

Premiera: 15 octombrie 2023

Cum a afectat criza financiară din 2009-2012 copilăria și adolescența unor generații care și-au văzut părinții și bunicii copleșiți de nesiguranță, șomaj, depresie? Ce amprentă intimă și politică și-a pus criza pe viețile lor? Cum putem imagina soluții pentru crizele viitoare?

„Criza. Kit de supraviețuire” are în centru perspectiva unor copii și adolescenți care, în perioada crizei, aveau între 10 și 17 ani. Copii care au trăit fără părinții lor aproape. Părinți răspândiți peste tot în lume, muncind din greu ca să le asigure un viitor mai bun. Copii care și-au văzut părinții împovărați de credite, trăind cu datorii, într-o Românie adâncită în instabilitate și inechitate.

Scenariul a fost dezvoltat în cadrul unor ateliere de documentare și explorare a istoriilor personale cu echipa artistică. Spectacolul reprezintă un exercițiu de ficționalizare a poveștilor de familie și experiențelor actorilor și actrițelor, născuți în anii 1990. Cinci povești diferite dar interconectate despre cinci familii în criză.

Realizatori:

Concept și scenariu: Mihaela Michailov și David Schwartz

Scenografia: Andrei Dinu
Mișcarea scenică: Carmen Coțofană
Muzica și versurile: Paul-Ovidiu Cosovanu
Contribuție dramaturgie: Anamaria Feraru
Regia: David Schwartz

Distribuția:

Anamaria Codiță, Anamaria Feraru, David Drugaru, Silvana Mihai, Vlad Ionuț Popescu

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate

Un proiect dezvoltat de Superior Media