GEMENII

gemenii_afis

Gemenii

premiera 12 octomnrie, 2007

O comedie în cel mai pur stil italienesc

Regizorul Michele Modesto Casarin, premiat cu “Leul de Aur” la Bienala de la Veneţia, le oferă bucureştenilor o ocazie extraordinară de a vedea o comedie montată în cel mai pur stil italienesc.

Gemenii e  un spectacol ce transformă experimentul într-o experienţă unică

În România au mai fost încercări de commedia dell arte, dar de această dată publicul nostru va avea şansa unei reprezentaţii originale din toate punctele de vedere.

Amintesc aici, pentru a vă trezi interesul, de jocul actorilor cu masca tradiţională – realizată de artisti plastici din Italia!, – de scenariul de comedie plin de inventivitate, având o intrigă complexă şi o acţiune dinamică   – şi, nu în ultimul rând, de dialogul purtat în patru limbi: română, italiană, spaniolă şi franceză.” (Mihai Mălaimare)

Doi frați gemeni, unul înțelept, celălalt prostănac, aflați în același oraș, în același timp. Unul trebuie să se însoare cu o tânără pe care nu o cunoaște, iar celălalt își caută logodnica fugită din Veneția. Confuziile sunt nenumărate și stârnesc amuzamentul tuturor. O intrigă complexă, la finalul căreia unul dintre frați moare, provocând noi și încâlcite surprize.
GEMENII o sarabandă a încurcăturilor.Un spectacol alert, spumos, plin de situaţii neaşteptate, încurcături hazlii şi voie bună

 

“Gemenii, Teatrul Masca Excelent Pancratio! .
Primele replici trădeză un actor pentru care teatrul este a doua natură. Inflexiunile vocii şi plasticitatea trupului care se desenează pe scenă te intrigă: masca devine realitate. Începuse spectacolul înainte să apuc să mă uit pe distribuţie. Să-i ştii atât de bine pe toţi şi să nu recunoşti cine e Pancratio?! Caietul program m-a salvat: Cosmin Creţu! Şi întreaga distribuţie se desfăşoară la aceeaşi înălţime.
Bucuria de a juca – de-a dreptul contagioasă. Talent cu carul

Dezinvoltură câştigată cu nesfârşite şi nebănuite ore de antrenament. Fantezie. Şi, deloc paradoxal, rigoare. Acesta este registrul în care se poate vorbi despre majoritatea producţiilor marca Masca.” (Marina Roman – Time-Out)

Gandolfa – Ioana Rufu
Angelica -Oana Dragnea
Pancrazio – Cosmin Cretu
Zanetto – Sorin Dinculescu
Tonino – Sorin Dinculescu
Leonzio – Valentin Mihalache
Isabella – Anamaria Pislaru
Brighella – Aurel Sorin Sandu
Arlecchino – Alex Floroiu
Bargello –  Eugen Fetescu
Mama – Eugen Fetescu

Realizatori

 Regia: Michele Modesto Casarin

Scenografie si costume: Licia Lucchese, Sanda Mitache
Masti: Stefano Perocco
Maestru lupte scenice: Ion Albu
Profesor canto: Claudia Bara
Traducerea: Adina Teodorescu

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate