DESCHIS – microstagiune de spectacole invitate

DESCHIS – microstagiune de spectacole invitate

Pe lângă propriile producții, continuăm să găzduim o stagiune de spectacole invitate pentru a întregi oferta culturală de care beneficiază locuitorii din proximitatea teatrului.

Micro-stagiunea de spectacole invitate se adresează în principal unui public tânăr, fără a exclude, totuși, subiecte și abordări de interes pentru publicul matur.

În acadrul acestui proiect teatrul Reactor de creație și experiment Cluj -Napoca va susține, duminică, 31 martie, de la ora 18.30, spectacolul (IN)CORECT, scris și regizat de Leta Popescu. Reprezentația va fi urmată de lansarea volumului (𝐈𝐍)𝐂𝐎𝐑𝐄𝐂𝐓 𝐬̦𝐢 𝐕𝐑𝐀𝐁𝐈𝐀, două texte dramatice de 𝐋𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐨𝐩𝐞𝐬𝐜𝐮. La lansare vor participa: regizoarea și dramaturga 𝐋𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐨𝐩𝐞𝐬𝐜𝐮, 𝐎𝐚𝐧𝐚 𝐁𝐨𝐫𝐬̦ și regizorul Cristian Ban

 

 

(IN)CORECT

duminică, 31 martie, ora 18.30

Când membrii unei familii au vieți complet diferite, granița dintre ce e corect și ce e incorect este foarte fină. Seamănă cu locul în care Dunărea se revarsă în Marea Neagră. E un loc incert, tulbure, așa cum devin în miezul nopții mințile rudelor aflate într-o vacanță în Deltă.

Spectacolul (IN)CORECT jonglează cu planul fanteziilor și al dorințelor a două generații diferite. Reluarea amintirilor comune pare să fie drumul spre a fi împreună. Și dacă nu ne aducem aminte același lucru?

Spectacol produs în cadrul programului cultural „Decalaj. Narațiuni intergeneraționale”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Text și regie: Leta Popescu
Scenografia: Lucia Mărneanu
Mișcarea scenică: Farid Fairuz
Atmosferă sonoră: Oana Hodade
Colaj video: Doru Vatavului
Asistență de regie și pregătire muzicală: Dominik M. Iabloncic

Cu: Alexandra Caras/Sânziana Tarța, Cătălin Filip, Oana Mardare, Alina Mișoc, Emőke Pál, Paul Sebastian Popa, Lucian Teodor Rus, Doru Taloș, Tavi Voinea

Durata 120 min

Vârsta +14 ani

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate