Istoricul Teatrului Masca

– 24 mai, 1990 – Se semnează Hotararea de Guvern pentru înființarea Teatrului MASCA, teatru de gest, pantomimă și expresie corporală, singura instituție teatrală cu acest profil din România.
– 1 iulie, 1990 – Începe să funcționeze Teatrul MASCA în subsolul unei clădiri din cartierul Aviatorilor, Str. Aleea Alexandru. Nu exista niciun fel de dotări. Se aduce de acasă tot ceea ce era necesar pentru începerea activității (mașini de scris, coli de hârtie, plicuri,s.a.). Se amenajează prin eforturi financiare proprii sala de repetiții, având 20 de metri pătrați. Se folosesc mașinile actorilor, se aduc costume vechi de la alte teatre, se aduce aparatura de sunet a prietenilor etc.
Din cei care au început atunci, doar Mihai Mălaimare, actriţa Anamaria Pîslaru, actorul Sorin Dinculescu și regizoarea Anca Florea mai fac parte în prezent din trupă.
– 5 august, 1990 – Are loc prima reprezentaţie a teatrului, realizată într-un timp record de cei şase actori angajati la 1 iulie: Anamaria Pîslaru, Dalila Gall, Sorin Dinculescu, George Țoropoc, Florentin Duse, Tudorel Filimon și Mihai Mălaimare. Spectacolul este prezentat în aer liber la “Cafeneaua Muzeului Literaturii Române”.
– august, 1990 – Teatrul Masca susține primul turneu în ţară, la Costineşti.
– 30 septembrie, 1990 –CLOVNII” – Prima premieră a Teatrului MASCA are loc în sala amenajată de actorii trupei, din Str. Biserica Amzei, nr. 5-7. Printre colaboratori se afla Anda Călugăreanu și Mircea Constantinescu.
– 29 octombrie, 1990 – Are loc a doua premieră a noului teatru, cu spectacolul “MEDIEVALE“.
– decembrie, 1990 – Are loc primul turneu peste hotare al Teatrului MASCA, în 12 oraşe din Franţa, la Festivalul Itinerant al Clovnilor.

– martie-mai, 1991 – În această perioadă, Teatrul Masca produce spectacolele “OINA” și “MANTAUA”.
– iunie, 1991 – Masca susţine primele spectacole de stradă din România, jucate pe locul fostului Teatru Naţional, pe Calea Victoriei. Au loc trei reprezentaţii cu “CLOVNII” şi o paradă stradală.
– iulie, 1991 – Primele reprezentaţii jucate de un teatru în spitale (premieră în România postbelică) – Spitalul “Budimex”, Spitalul “Fundeni”.
– septembrie, 1991 – Primul turneu în Egipt – Cairo, la Festivalul Internaţional de Teatru Experimental.
– septembrie, 1991 – Se deschide prima şcoală de Teatru Gestual din România, cu o durată de un an. Din cei 10 elevi de acum, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, trei vor fi cuceriţi definitiv de scenă, absolvind peste ani Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Cursurile sunt ţinute de actorii şi regizorii teatrului.
– octombrie, 1991 – Turneu în Tunisia la “Zilele Teatrului de la Carthagina”.
– noiembrie-decembrie, 1991 – Primele spectacole ale teatrului în Casele de copii din Bucureşti.

– martie, 1992 – Are loc premiera spectacolului “A MURIT MOARTEA, MĂI!”, inspirat de proza lui Ion Creangă;
– aprilie, 1992 – Directorul teatrului, actorul şi regizorul Mihai Mălaimare, este invitat să conferenţieze despre teatrul de gest, pantomimă şi expresie corporală în 10 oraşe americane.
– mai, 1992 – Masca pleacă în turneu în Ungaria, la Gyula şi Budapesta, cu “A murit moartea, măi!”
– 1 iunie, 1992 – După doi ani de activitate, timp în care publicul abia se obişnuise cu noul teatru şi învăţase drumul spre acesta, în strada Biserica Amzei nr.5-7, Teatrul MASCA rămâne fără sediu, datorită unor grave erori judiciare şi a dezinteresului arătat de Ministerul Culturii. Toate acestea, în ciuda succeselor pe care teatrul le obţine în acest timp în ţară, dar mai ales în turneele peste hotare, unde face să se vorbească despre România şi cultura românească în termeni foarte elogioşi.
– septembrie, 1992 – În urma unor repetiţii desfăşurate în condiţii total improprii – numai nopţile, într-o sală de clasă a liceului “Sf. Sava” – la cel de-al doilea turneu în Egipt, la Cairo şi Alexandria, trupa este din nou încununată de un mare succes de critică şi de un alt premiu.
– septembrie, 1992 – Turneu în Slovacia la invitaţia personală a Ambasadorului acestei ţări la Bucureşti, un fidel spectator al companiei MASCA.
– septembrie-octombrie, 1992 – Lipsită de posibilitatea de a repeta, fără şansa de a putea susţine spectacole în faţa publicului pe care îl cucerise în cei doi ani de la înfiinţare, trupa teatrului ia hotărîrea de a organiza, în semn de protest faţă de indiferenţa autorităţilor – Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei, o stagiune în aer liber, de două săptămîni, în Piaţa Victoriei, vis-a-vis de Guvernul României.
În presa vremii apar articole despre acest protest inedit, iar manifestările de simpatie oferite de publicul bucureştean vor rămîne în memoria celor care au dormit în stradă şi au jucat impecabil, zi de zi, la orele 13.00, timp de 15 zile, spectacole în aer liber.
– noiembrie, 1992 – Teatrul MASCA obţine, prin Hotărîre de Guvern, în administrare clădirea din strada Biserica Amzei 5-7, Hotărâre care nu va fi pusă niciodată în aplicare datorită unor grave abuzuri ale justiţiei române.
– decembrie, 1992 – În ciuda acestor greutăţi pe care le întîmpină în România, trupa Teatrului MASCA este din nou invitată, pentru o lună, în Franţa cu un spectacol de clovni în colaborare cu o trupă similară din Franţa. Premiera “CORABIA CLOVNILOR” are loc la Strasbourg în faţa a peste 5000 de spectatori. Printre oraşele în care Teatrul “MASCA” a evoluat se numără şi celebrul Cannes, unde reprezentaţia a avut loc chiar în sala în care se decernează premiile celebrului festival de film.

– ianuarie-februarie, 1993 – Au loc o nouă serie de reprezentaţii oferite gratuit în Casele de copii, în spitale, în Aziluri de bătrîni. Teatrul Masca participă la diferite evenimente – emisiuni de televiziune, târguri, expoziţii, lansări de produse – acţiuni care contribuie din plin la crearea unei imagini extrem de favorabile pentru Teatrul MASCA – un TEATRU ALTFEL.
– martie-octombrie, 1993 – Prima stagiune în aer liber a Teatrului MASCA – se prezintă spectacole în parcuri, pe maidane, pe stradă. Toate spectacolele sunt oferite gratuit publicului spectator.
Numărul celor care participă la spectacolele trupei este impresionant, iar trupa îşi modifică treptat mijloacele de expresie pentru a putea face faţă confruntării cu publicul în locurile cele mai diverse. Spectacolele se adaptează la condiţia de teatru de stradă, jocul actorilor devine mai direct, ilustraţia muzicală capătă un loc de frunte în spectacole, la fel ca şi mişcarea scenică.
– mai, 1993 – Continuă seria turneelor peste hotare, de această dată în Turcia – la Istanbul, la Festivalul Internaţional de teatru, cu “Mantaua”. Din nou succes de critică şi de public, după cum consemnează presa turcă.
– mai-octombrie, 1993 – Încep turneele în ţară, unde trupa este din ce în ce mai solicitată la diferite manifestări artistice în aer liber.
– septembrie, 1993 – O nouă prezenţă peste hotare a companiei MASCA, invitată să prezinte spectacole la Luxemburg pe scena Teatrului Naţional cu “Clovnii” şi “Medievale”
– noiembrie, 1993 – Teatrul MASCA pleacă într-un nou turneu, la Festivalul de Teatru Alternativ de la Leipzig – Germania cu “A murit moartea, măi!”
– decembrie, 1993 – Un alt turneu de o lună în Franţa, unde de altfel va avea loc şi premiera spectacolului”VIS DE CLOVN”, repetat în România în hala unei fabrici din afara Bucureştiului.
De altfel toate premierele teatrului au loc peste hotare, deoarece în România nu se găseşte o sală de spectacole pentru acest teatru.

– ianuarie-martie, 1994 – Se susţin spectacole de binefacere în Bucureşti, repetiţiile pentru reprezentaţii având loc într-o hală a Întreprinderii Aeroteh.
– martie, 1994 – Teatrul MASCA se refugiază cu toate lucrurile într-o cabană de lemn, fără încălzire, fără grupuri sanitare, cu decorurile, costumele şi echipamentele de lumină şi sunet în doar două încăperi în care se află şi birourile. Locul unde a fost găzduit teatrul este Satul de copii “SOS Kinderdorf” – fondat şi administrat de o asociaţie din Austria.
Din nou se dovedeşte că Teatrul MASCA este mai apreciat de reprezentanţi din afara României, decît de cei care hotărăsc destinele teatrului românesc.
– aprilie, 1994 – Se pleaca într-un Turneu în Bulgaria şi Albania.
– mai-septembrie, 1994 – Are loc primul turneu al Teatrului MASCA în Bucureşti. Acesta a strâns 100 de reprezentaţii în aer liber, în cartierele mărginaşe ale Capitalei, cu spectacole din repertoriu, şi peste 30.000 de spectatori, dintre care mai mult de jumătate nu au văzut vreodată vreun spectacol de teatru !
– septembrie, 1994 – “ŞI A VENIT ÎNGERUL…“, spectacol după Gabriel Garcia Marquez. Repetiţiile s-au ţinut la Aeroteh iar premiera spectacolului a avut loc la Teatrul Bulandra – Grădina Icoanei.
– octombrie-decembrie, 1994 – Masca face un turneu prin Universităţi bucureştene cu noua premieră, oferind spectacolele în mod gratuit studenţilor.

– ianuarie-martie, 1995 – Turneu prin Universităţi bucureştene cu noua premieră, spectacole oferite gratuit studenţilor.
– martie-octombrie, 1995 – Stagiune în aer liber a Teatrului MASCA în cartierele mărginaşe ale Capitalei.
– 3 iulie, 1995 – Teatrul MASCA primeşte o nouă Hotărîre de Guvern pentru amenajarea unui teatru în Cinematograful “Pacea” din Militari, Bulevardul Uverturii, 70-72 – Un local dărăpănat, cu risc mare de prăbuşire la cutremur, o sală total improprie spectacolelor trupei MASCA, dar în sfarsit un sediu care este al teatrului. Deocamdată nu sînt fonduri pentru amenajare, iar Hotărîrea de Guvern rămîne deocamdată o simplă hîrtie.
– octombrie, 1995 – Turneu la Skopje – Macedonia, la Festivalul Internaţional al Teatrelor Alternative.
– decembrie, 1995 – Teatrul MASCA este invitat de organizatorii Festivalului Culturii Româneşti în SUA să reprezinte România la prestigiosul Lincoln Center din New-York, Washington şi Philadelphia. Masca se angajeaza in acest turneu care consfiinţeşte valoarea artistică deosebită a trupei.
– 20-31 decembrie, 1995 – Întoarsă din turneu, trupa teatrului participă la spectacole ocazionate de Sărbătorile de iarnă, spectacole organizate în cele mai diverse locuri – spitale, aziluri, pe stradă, în halele fabricilor, în aeroporturi etc.

– ianuarie-martie, 1996 – Trupa teatrului, găzduită într-un hol al Teatrului Naţional, repetă o altă premieră.
– martie-august, 1996 – Un al doilea turneu al Teatrului MASCA în Bucureşti, care reuneşte un număr record de spectatori: 50.000.
Din Berceni, în Drumul Taberei, din cartierul Tudor Vladimirescu în Militari, din Colentina în Pantelimon, din Floreasca în Titan, din Aviaţiei în Bucureştii Noi, din Ferentari în Balta Albă, din Dămăroaia în Olteniţei, din Pajura în 13 Septembrie – publicul întîmpină trupa cu bucurie şi participă cu drag la spectacolele oferite gratuit.
– 5 iulie, 1996 – Are loc premiera spectacolului “CONCERT DE PROMENADĂ“, în parcul Tineretului.
– august, 1996 – În sfîrşit, dupa un an de zile de la emiterea Hotărîrii de Guvern, aceasta este aplicată, iar trupa teatrului se mută, fericită şi optimistă, în clădirea nou primită: fără geamuri, fără lumină sau grupuri sanitare, fără căldură sau magazii pentru decoruri.
– septembrie, 1996 – Un nou turneu în Ungaria la Budapesta, de data aceasta, la Festivalul Internaţional de Teatru de Imagine.
– octombrie 1996 – O altă invitaţie în Slovacia – Bratislava, la Festivalul Internaţional de Teatru Alternativ.
– decembrie, 1996 – “POVESTE DE CRĂCIUN” – premieră, o serie de reprezentaţii în incinta cinematografului “Pacea” din cartierul Militari – noul sediu, cu publicul stând în picioare şi fără nici un fel de amenajări, cu o aşa-zisă căldură provenind de la o sobă pe motorină, împrumutată de directorul unei fabrici din Alexandria.

– ianuarie-februarie, 1997 – Masca organizeaza “Festivalul Nasurilor Roşii” – primul festival al unei comunităţi, organizat în România. In cadrul festivalului au loc 27 de reprezentaţii, în sala amenajată cu navete de plastic în loc de scaune, 27 de reprezentaţii în aer liber şi alte 10 manifestări stradale oferite de cele nouă trupe prezente în festival. A fost Primul Festival de Clovni din România, care s-a bucurat de un impresionant succes de public.
– aprilie, 1997 – O nouă prezenţă a companiei MASCA peste hotare, de această dată în Germania – la Aachen, în cadrul manifestării ” Zilele României” şi în Belgia – la Bruxelles – cu “A murit moartea,Mai!” şi “Concert de promenadă”.
– mai-iunie, 1997 – Masca joacă în sediul din Militari. Deşi în condiţii improprii, fără scaune, fără instalații tehnice, trupa are în sfârşit un loc unde poate oferi spectacole publicului său.
– septembrie, 1997 – După doi ani de la primirea sediului din Bulevardul Uverturii, 70-72 încep, în sfârşit, lucrările de consolidare şi de reamenajare a sediului.
Trupa teatrului se află din nou în stradă, având însă speranţa că lucrările se vor termina repede.
– octombrie-decembrie, 1997 – Timp de peste şase luni, până în martie 1998, trupa nu va mai beneficia de sală de repetiţii şi se va rezuma la a prezenta, doar, spectacole în diverse locuri.
Aceste permanente schimbări de sediu, lipsa unei săli de repetiţii, condiţiile grele de desfăşurare a spectacolelor, necesitatea de a repeta în permanenţă titlurile din repertoriu în spaţiile noi în care se joacă, determină, din păcate, schimbări dese în componenţa trupei. Nucleul celor care sunt de la început sau aproape de la începuturile teatrului rezistă: Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu, Mioara Ifrim, iar în jurul lor vin tineri care încearcă să se adapteze stilului teatrului, să-şi însuşească multiplele mijloace de expresie ale companiei
Tot în această perioadă încep să se înmulţească solicitările venite din ţară pentru prezenţa Teatrului MASCA la manifestări artistice de mare amploare, desfăşurate, bineînţeles, în aer liber.

– ianuarie-martie, 1998 – Spectacole în case de copii, în azile de bătrâni, în spitale.
– 9 mai, 1998 – Teatrul “Masca” este invitat de Delegaţia Comisiei Europene în România să participe la manifestările ocazionate de Ziua Europei. Are loc premiera spectacolului “CABARETUL NAŢIUNILOR”, în Piaţa Charles De Gaulle. Repetiţiile s-au desfăşurat într-o sală a Liceului Traian din Cartierul Tei.
– 5 iulie, 1998 – La Focsani are loc o nouă premieră a teatrului, un eveniment inedit in România: un spectacol în mişcare al Teatrului MASCA – “PARADA”. Spectacolul s-a repetat într-o grădină a unui orfelinat.
– iunie-septembrie, 1998 – Turnee în ţară cu spectacolele din repertoriu. Continuă de asemenea stagiunea bucureşteană în aer liber, desfăşurată tot în cartierele mărginaşe ale Capitalei.
– iunie, 1998 – La închiderea Festivalului “Luna Bucureştilor”, Mihai Mălaimare primeşte Premiul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru prezenţa excepţională în viaţa culturală a oraşului, alături de alte nouă personalităţi aparţinînd vieţii culturale.
– iunie, 1998 – Masca sustine o noua premiera – “CANTEC DE CLOVN”.
– iulie, 1998 – Apare volumul scris de Mihai Mălaimare “MAIDANE CU TEATRU” – o istorie sentimentală a Teatrului MASCA. Lansarea volumului este făcută la sediul UNITER.
– septembrie-octombrie, 1998 – Teatrul MASCA este găzduit într-un subsol al unei clădiri aparţinînd Clubului Revoluţionarilor. Aici au loc antrenamentele şi repetiţiile în vederea integrării în trupă a noilor actori.
– noiembrie-decembrie, 1998 – Teatrul MASCA este găzduit din nou într-o sală a Liceului “Traian” din Cartierul Tei, acolo unde va şi susţine pentru public programul de spectacole”Iarnă cu teatru în cartier”.

– ianuarie-mai, 1999 – Au loc diferite turnee în ţară, alte spectacole în cartierele bucureştene. Continua repetitiile la spectacole – multe dintre ele refaceri – datorita faptului ca, neavand un sediu si lucrand in conditii improprii, exista o fluctuatie mare a actorilor, fapt ce determina reluarea din 3 in 3 luni a spectacolelor din repertoriu. Acest lucru are insa si un aspect pozitiv spectacolele fiind, din punct de vedere artistic, in cea mai buna stare, exact ca la premiera, nefiind marcate, asa cum se intampla, firesc, de trecerea timpului.
– mai, 1999 – Teatrul este invitat la Festivalul Ţărilor din Europa de Est, desfăşurat la Nancy – Franţa. Din nou succesul de critică şi de public este fulminant, trupa confirmîndu-şi încă o dată valoarea deosebită, prin spectacolele prezentate în aer liber.
– mai, 1999 – Are loc o noua premiera – “UN ALT CONCERT DE PROMENADA”.
– mai-iulie, 1999 – O nouă stagiune în aer liber în Bucureşti.
– iunie, 1999 – Inaugurarea în Cartierul Militari a unui parc pentru copii, ce va purta numele MASCA.
– august, 1999 – Teatrul MASCA deschide o nouă stagiune în aer liber în Parcul Herăstrău, iar publicul îi răsplăteşte pe actori cu o prezenţă numeroasă şi cu aplauze binemeritate.
– octombrie, 1999 – Premiera “DOMNUL DE POURCEAUGNAC” – după Moliere, o reîntoarcere la text, la un alt fel de text, după 10 ani de tăcere.
– 11-15 octombrie, 1999 – Teatrul MASCA este din nou invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de Imagine din Ungaria – la Budapesta, cu premiera “DOMNUL DE POURCEAUGNAC”.
– octombrie 1999-ianuarie 2000 – Se conturează un nou turneu în Universităţile din România în cadrul căruia vor fi oferite gratuit studenţilor reprezentaţii cu premiera “Domnul de Pourceaugnac”
– octombrie, 1999 – Trupa teatrului este găzduită temporar într-o sală de conferinţe aparţinînd Direcţiei de Cultură a Muncipiului Bucureşti. Din nou actorii aleargă între sediul cu birouri ce se află într-o baracă, magaziile de costume şi decoruri de la un orfelinat, sala de repetiţii şi spaţiile în care prezintă spectacole, toate aflate la distanţă mare unele de altele.
Continuă lucrările de amenajare şi consolidare la viitorul sediu al teatrului, situat la următoarea adresă: Cartierul Militari, Bulevardul Uverturii, 70-72, în staţia de autobuz “TEATRUL MASCA”.

– martie, 2000 – Perspectiva lansarii unui nou sediu fiind foarte indepartata, trupa teatrului se muta in cladirea fostei case de cultura “Infratirea intre popoare” cartierul Bucurestii Noi – spatiu primit in administrare. In sfarsit – credeam noi – un loc al nostru, cu scena, cabine, magazii pentru decoruri si costume, birouri etc.
Primele 6 luni s-au dovedit, insa, un cosmar: in foyer-ul de jos fusese amenajata o discoteca si totul era vopsit in negru, sala de sus era transformata intr-o sala de curs destinata unei universitati populare, dupa ce inital fusese sala de cinematograf!, cabine nu existau, birouri de asemenea. De fapt, tot ce fusese pus la dispozitie era o cladire parasita, de care lumea isi batuse joc.
– 22 aprilie, 2000 – In Parcul Cismigiu, Teatrul Masca organizeaza pentru prima data in Romania ZIUA PAMANTULUI (EARTH DAY) – un proiect cultural dedicat unei lumi mai bune si mai curate. Programul a durat de dimineata pana seara si a avut mai multe puncte de atractie: Concursul de desene pe tema “Pamantul, prietenul meu” pentru elevii bucuresteni din clasele I-IV, concursul de eseuri pe aceeasi tema pentru elevii din clasele V-VIII si spectacolul propriu-zis care prezenta mesajul romanilor si al tuturor minoritatilor nationale pentru lumea intreaga – au fost prezenti artisti apartinand comunitatilor de rusii lipoveni, ucrainieni, polonezi, maghiari, turci, romi, greci, bulgari si interpreta de muzica populara Maria Dragomirou, Narcisa Suciu, formatia “RO-Mania” aflata la inceput de drum atunci, precum si Pasarea “Colibri”. Impreuna cu publicul nostru am trimis Parlamentului o Declaratie-Apel care avea urmatorul mesaj: “Faceti loc în proiectele poilitice, în planurile de dezvoltare ale societatii românesti si preocuparii pentru asigurarea unui mediu natural si social prietenos!”
– 24 mai, 2000 – 1O ANI DE LA INFIINTAREA TEATRULUI MASCA a fost sarbatorita alaturi de publicul bucurestean in Parcul Herastrau. Am prezentat fragmente din spectacolele din repertoriu.
– 27 mai, 2000 – Premiera in Parcul Herastrau a spectacolului “POVESTI DIN ROMANIA”, pregatit pentru participarea la “Expozitia Mondiala” de la Hanovra.
– 27-28 mai, 2000 – “Festivalul Nasurilor Rosii” – A doua editie a acestei manifestari dedicata familiei, organizata de aceasta data in Parcul Herastrau.
– 6 iunie, 2000 – Incurajati de succesul avut la public cu evenimentul din aprilie organizam, tot in premiera pentru Romania, ZIUA MEDIULUI, editia I (ENVIRONEMENT DAY), zi aflata in calendarul manifestarilor ONU. Parcul Herastrau a fost atunci neincapator pentru bucurestenii atrasi de acest eveniment.
– 9 iunie, 2000 – Teatrul Masca este invitat la Hanovra, Germania la “EXPOZITIA MONDIALA“. Timp de doua saptamani, avand cate 6 spectacole pe zi actorii teatrului anima pavilionul romanesc, avand ecouri extrem de favorabile in presa si la public.
– mai-septembrie, 2000 – Continua proiectul “Teatrul Masca in turneu in Bucuresti”, cu 100 de spectacole prezentate in parcurile bucurestene.
– septembrie, 2000 – Din nou la HANOVRA! Dupa succesul repurtat in vara, Teatrul Masca se reintoarce cu o alta serie de spectacole la “EXPOZITIA MONDIALA” de la Hanovra, Germania.
– octombrie, 2000 – Are loc prima editie a proiectului cultural-educativ dedicat copiiilor bucuresteni – “TARGUL DE JUCARII“, in Parcul Herastrau. Copiii din Capitala s-au transformat in mici comercianti, punand la vanzare jucariile vechi, in baza unui concept propus de Teatrul Masca – ‚,JOCUL DE-A AFACEREA”. Actorii Teatrului Masca si invitatii lor au animat aceasta prima editie.
– septembrie, 2000 – Teatrul Masca anunta intr-o conferinta de presa festivalul din decembrie: “SFARSIT DE VEAC IN BUCURESTI”.
– octombrie-decembrie, 2000 – Incep reparatiile in toata cladirea si iarasi Masca nu are udne repeta, decat pe “furate” intr-un hol plin de var. In plus, teatrul se afla in plina organizare a unui festival cu o durata de 3 saptamani, cu spectacole in trei spatii – sala mare, foyer si pe scena in aer liber si cu un Targ de Craciun pe esplanada din fata teatrului.
– 6-27 decembrie, 2000 – Are loc deschiderea oficiala a festivalului “SFARSIT DE VEAC IN BUCURESTI” care va reuni spectacole de teatru si balet, expozitii de arta plastica si fotografie, concerte de opera si colinde, recitaluri de muzica moderna si folk, lansari de carte – toate organizate special pentru acest eveniment. Din programul de atunci amintim doar cateva: “AL SAPTELEA ÎNGER”, autori Marian si Victoria Zidaru; “MIE ÎMI PASÃ!” – Recital de muzicã si poezie Tudor Gheorghe; “STELELE BALETULUI ROMÂNESC”, spectacol de balet clasic în coregrafia lui Ion Tugearu cu solistii Operei Romane; “UCENICUL VRÃJITOR SE ÎNTOARCE!”, spectacol de gaguri muzicale cu Radu Gheorghe si Orchestra Teatrului de Operetã “Ion Dacian”; “POVESTEA MERGE MAI DEPARTE”, spectacolul-concert cu Vama-Veche; “SATUL ROMÂNESC LA SFÂRSITUL TUTUROR VEACURILOR”, expozitie de fotografie, autori Corina Stavilã, Doru Stefan, Mihai Mãlaimare jr.; “VISUL TOBOSARULUI”, opera rock; muzica Ovidiu Tãndãricã Lipan, Dumitru Fãrcas -taragot, Nicolae Voiculet -nai, Fanfara tãrãneascã din “10 Prãjini”. Orchestratia George Natzis; “DUPà DATINI, COLINDÃM”, concert de colinde. Corala mixtã “Nicolae Lupu” a Patriarhiei Române. Dirijor:Pãrintele Constantin Drãgusin; “HUMAN ZOO”, spectacol de dans contemporan romano-britanic. Solisti Cosmin Manolache si Marie Gabrielle Rotie; “JAZZ” cu Petrache Pechea; “O, CE VESTE MINUNATÔ, Arii de Crãciun catolice si Colinde ortodoxe. Solisti: soprana Silvia Voinea, mezzosoprana Lucia-Cicoarã Drãgan si tenorul Florin Diaconescu – orgã Mãdãlina Florescu.; concerte IRIS, ETHNO, RO-MANIA, NARCISA SUCIU, VITA DE VIE.

– ianuarie-februarie, 2001 – Teatrul Masca reia programul “UN SUFLET DE COPIL” – o alta serie de spectacole in spitale de copii, in casele de copii, in scolile pentru copii cu deficiente auditive.
– 24 ianuarie, 2001 – Masca organizeaza “Ziua Unirii” in fata teatrului, pentru locuitorii cartierului Bucurestii Noi.
– februarie, 2001 – Teatrul Masca organizeaza impreuna cu Primaria Sectorului 1 “,Festivalului Cartierului Bucurestii Noi” cu spectacole de teatru, de muzica si un Targ comercial – “Festivalul Pestelui si al Vinului”, in Parcul “2000”, din fata Teatrului Masca din Bucurestii Noi.
– 4 martie, 2001 – Are loc a II-a editie a TARGULUI DE JUCARII, program cultural educativ ce le propune copiilor bucuresteni “Jocul de-a afacerea”. Aceasta este singura editie care nu s-a desfasurat in Parcul Herastrau, ci in cartierul Bucurestii Noi.
– 27 martie-2 aprilie, 2001 – Teatrul Masca este invitat la Festivalul de arta contemporana “PLEINE ART”, organizat la Budapesta – Ungaria.
Tot atunci se merge pentru a doua ora la Gyula, oras de la granita cu Ungaria, unde Masca joaca diferite spectacole pentru comunitatea romaneasca.
– 22 aprilie, 2001 – Teatrul Masca revine in Gradina Cismigiu organizand, pentru al doilea an, “ZIUA PAMANTULUI”.
– 4 mai, 2001 – Avanpremiera spectacolului “LA ROMANI” are loc la Hamburg, Germania, Teatrul Masca fiind invitat la “Saptamana culturala a tarilor candidate la integrarea europeana” – manifestare organizata de Primaria orasului Hamburg. Teatrul Masca joaca pe strada centrala a orasului, precum si in Piata Primariei, avand un deosebit succes la public.
– mai, 2001 – Are loc, in parcul Herastrau, premiera spectacolului “LA ROMANI“, un spectacol in miscare, inspirat de datinile populare romanesti.
– 17-25 mai, 2001 – Turneu in Franta, la Paris, cu “Domnul de Pourceaugnac” si “La Romani”.
– 5 iunie, 2001 – A II-a editie a “ZILEI MONDIALE A MEDIULUI” organizata tot in Parcul Herastrau.
– 1 septembrie, 2001 – Teatrul Masca este unul din fondatorii “Festivalului Usturoiului”, in localitatea Copalau, judetul Botosani. Nici macar furtuna puternica abatuta asupra Copalaului nu a imprastiat oamenii veniti sa asiste la lansarea primului mare festival rural.
– 14 septembrie, 2001 – Are loc evenimentul “SFARSIT DE VACANTA IN HERASTRAU”, un proiect cultural dedicat tinerilor spectatori, eveniment organizat in Parcul Herastrau cu spectacole ale teatrului, ateliere de clovnerie, machiaj, mers pe catalige, jonglerie, concert cu copiii Clubului din sectorul 6 si formatia Ethno.
– 6 decembrie, 2001 – Are loc premiera spectacolului interactiv “BALCI PARIZIAN”.
– 6-12 decembrie, 2001 – Festivalul “MOLIERE-N CARTIER”. Festivalul a reunit toate spectacolele Moliere montate pe scenele teatrelor din Bucuresti si din tara si s-a dorit a fi un omagiu adus Frantei – de altfel manifestarea s-a aflat sub egida Ambasadei Frantei la Bucuresti.
Au fost si atunci 3 sectiuni: in sala mare – spectacolele traditionale; in aer liber – un spectacol al Teatrului Masca dupa “Georges Dandin”, realizat in colaborare cu o echipa de cascadori, spectacole ale studentilor de la Academia de Teatru si Film, filme frantuzesti, concerte de muzica de epoca, parada de costume de epoca, recitaluri de poezii, un Balci parizian – organizat de trupa Teatrului Masca in corturi si un Targ de Craciun cu produse culinare specifice Frantei; in foyer – mini spectacole, concerte de muzica de epoca – violoncel, demonstratii de scrima, parada de coafuri pariziene, balet etc.
– 14 decembrie, 2001 – Teatrul Masca joaca in premiera “GEORGES DANDIN”, muzical popular.

– 24 ianuarie, 2002 – Masca organizeaza manifestarile dedicate Zilei Unirii in campusul studentesc “Grozavesti”.
– 24 februarie, 2002 – Teatrul participa la Festivalul “DRAGOBETELUI” – Parcul Tineretului, organizat de Primaria Sectorului 4.
– 21-22 martie, 2002 – Masca organizeaza, alaturi de firma Knorr, “PRIMAVARA BUCURESTEANA”, eveniment constand in doua zile cu spectacole interactive de teatru in Parcul Herastrau.
– mai-septembrie, 2002 – Incepe derularea programului cultural “WEEK-END CU TEATRU IN PARCUL HERASTRAU”. De atunci bucurestenii s-au obisnuit cu prezenta Teatrului Masca la intrarea Parcului Herastrau din Piata Charles de Gaulle.
– mai-septembrie, 2002 – Continua derularea programului “MAIDANE CU TEATRU”, serie de spectacole in aer liber organizate in cartierele bucurestene.
– mai, 2002 – Are loc premiera la “Gardienii veseli”.
– mai, 2002 – Teatrul Masca pleaca in turneu in Danemarca – Copenhaga si Germania – Ulm, cu spectacolele “La Români” şi “Gardienii Veseli”.
– iunie, 2002 – Are loc a III-a editie a “Targului de jucarii”, desfasurata in Parcul Herastrau.
– iunie, 2002 – Masca organizeaza a III-e editie a “ZILEI MEDIULUI” in cadrul careia propune o premiera teatrala in Romania: teatru-expozitie. Spectacolul “ORASUL, OAMENII SI MUNTELE” s-a jucat timp de 4 ore in Parcul Herastrau.
– 3 septembrie, 2002 – Are loc a II-a editie a “Festivalului Usturoiului”, Copalau, Botosani. Spectacolele de teatru, muzica, multi-media, dans s-au imbinat cu elemente surpriza asa cum a fost mitingul aviatic.
– octombrie, 2002 – Turneu Belgia, Bruxelles la Festivalul “Zilele comunitatii franceze” si la Louviere, la sarbatoarea “Zilele Orasului”.
– noiembrie, 2002 – O noua premiera – “CABARET EUROPEAN“.
– 1-23, decembrie 2002 – Festivalul de sfarsit de an al Teatrului Masca a fost dedicat celor de varsta a 3-a si s-a intitulat “IARNA BUNICILOR”. Fiecare seara are trei momente si este animata de actorii Teatrului Masca si de catre un invitat (Irina Loghin, Ion Dolanescu, Florin Piersic, Ethno etc.): in foyer oamenilor li se propune o intalnire de suflet cu artisti indragiti, apoi se vizioneaza un spectacol al Teatrului Masca si se revine in foyer pentru o seara de improvizatie teatrala si muzicala alaturi de actori si invitati.

– ianuarie, 2003 – O noua premiera – “PROSTIA OMENEASCA” – un spectacol fara cuvinte dupa povestea lui Ion Creanga, o reprezentatie care a cucerit micii spectatori. Desi initial fusese pregatita pentru interior, s-a jucat cu mare succes in aer liber.
– februarie, 2003 – Turneu la Iasi si Botosani cu “PROSTIA OMENEASCA”.
– 11 mai, 2003 – A IV-a editie a “Targului de jucarii”, organizata tot in Parcul Herastrau.
– 1 iunie, 2003 – Turneu la Cluj la Festivalul stradal “ALANDALA DAY”. In cadrul acestui eveniment, trupa teatrului Masca sustine 4 spectacole intr-o zi, demonstrand un inalt grad de performanta artistica.
– iunie-septembrie, 2003 – Ca in fiecare vara, Teatrul Masca propune bucurestenilor “WEEK-END CU TEATRU IN PARCUL HERASTRAU” si “MAIDANE CU TEATRU”, acesta din urma intr-o noua formula de micro-stagiuni de 4 -5 zile intr-un anumit spatiu.
– iunie, 2003 – Are loc o noua premiera – “ACTORI REPETAND“, spectacol-antrenament.
– 5 iunie, 2003 – A IV-a editie a “ZILEI INTERNATIONALE A MEDIULUI” (ENVIRONEMENT DAY), manifestare inclusa in calendarul ONU. La spectacolul organizat in Herastrau, in premiera pentru Bucuresti a fost adus un balon cu aer cald care a facut deliciul spectatorilor. Tot atunci a fost realizat cel de-al 5-lea numar al ziarului “EDITIE SPECIALA”.
– 29-30 iunie, 2003 – Teatrul Masca este unul din organizatorii celei de-a III-a editii a “Festivalului Usturoiului”, Copalau, Botosani. Peste 100.000 de oameni au impanzit dealurile Copalaului timp de 2 zile si au asistat la spectacolele de teatru, muzica si dans.
– 15 octombrie, 2003 – O noua premiera, spectacolul de commedia dell arte “FARSELE LUI ARLECCHINO”, in regia lui Mihai Serghei Tudor, si scenografia conceputa de Clara Daranga – Un spectacol extrem de antrenant, pe tema clasica a “Pacalitorului pacalit”, tratat in maniera commediei delll arte – un gen teatral apreciat de public prin virtuozitatea actorilor, culoarea si muzicalitatea sa.
– 7 noiembrie, 2003 – Are loc primul spectacol de teatru intr-o statie de metrou in cadrul proiectului“ORASUL DE SUB ORAS“, desfasurat cu sprijinul Primariei Capitalei si Metrorex. Reprezentatia a avut loc in statia Piata Unirii 1 si s-a bucurat de un foarte mare succes la public.
– noiembrie-decembrie, 2003 – “Proiectul “ORASUL DE SUB ORAS” incepe sa capete contur: o serie de 18 reprezentatii sustinute de Teatrul Masca in mai multe statii de metrou au fost primite cu mare interes de bucuresteni. S-a jucat in statiile UNIRII 1 si 2, EROILOR, DRISTOR, TITAN, SUDULUI, UNIVERSITATE, ARMATA POPORULUI.
– 20 decembrie, 2003 – Proiectul “Orasul de sub Oras” ajunge la statia de metrou Aparatorii Patriei.

– ianuarie-decembrie, 2004 – Continua, si se diversifica proiectul “ORASUL DE SUB ORAS” care se bucura de un succes enorm.
– 17 ianuarie, 2004 – Primul vernisaj al unei expozitii de arta contemporana in metroul bucurestean, in cadrul aceluiasi proiect – “ORASUL DE SUB ORAS”.
“IN-CHIP-UIRI SUBTERANE” este titlul instalatiei din Statia “EROILOR”, autori:Lila Passima si Cosmin Manolache, doi tineri artisti contemporani care au fost tentati de o expozitie intr-un spatiu non-conventional.
Acest vernisaj s-a constituit intr-un eveniment important pentru teatrul Masca. El a determinat o puternica campanie in toata presa romaneasca – presa scria, radio, tv – si a fost primit cu mare caldura de publicul bucurestean venit de atunci in numar cat mai mare, in statiile de metrou, special pentru a urmari spectacolele Teatrului Masca.
– 24 ianuarie, 2004 – Are loc al doilea vernisaj de arta ambientala in statia de metrou “UNIVERSITATE”, in cadrul proiectului “ORASUL DE SUB ORAS”.
Expozitia “BLOCUL DE SUB NOI” a fost realizata tot de Lila Passima si Cosmin Manolache.
– 27 ianuarie, 2004 – O alta premiera la Teatrul Masca: “CE PARERE AVETI DESPRE DRAGOSTE?“, regia Cristian Rotaru. Spectacolul, desi cu cuvinte si prin acesta diferit de stilul propriu teatrului Masca, aduce ceva nou in peisajul teatral romanesc, fiind un spectacol de teatru in dialog. Spectacolul este creat împreuna cu spectatorii, textul nu este acelasi pentru ca sala este mereu alta.
– ianuarie-decembrie, 2004 – Continua proiectul de spectacole la metrou “ORASUL DE SUB ORAS”.
– 29 februarie, 2004 – In cadrul proiectului “ORASUL DE SUB ORAS” in statiile de metrou Unviersitate, Eroilor si Unirii 1 au loc concerte de muzica simfonica, sustinute de cvartetul “PASSION” (3 viori si 1 violoncel).
– ianuarie-aprilie, 2004 – Masca sustine spectacole in sediul din Bucurestii Noi, in condtii total improprii.
– 27 aprilie, 2004 – Are loc premiera la “INTRUSA”.
– mai, 2004 -Teatrului Masca organizeaza in metrou un concert de muzica electronica cu compozitori austrieci, in cadrul programului “ZILELE VIENEI LA BUCURESTI”, initiat de Primaria Bucuresti si Primaria Viena. Actorii Teatrului Masca anima publicul in spatiul de la metrou.
– mai, 2004 – In cadrul proiectului “Orasul de sub Oras”, sectia arta contemporana, se verniseaza expozitia “O ISTORIE A TEATRULUI MASCA” imprimata pe tricouri. Expozitia este realizata de Anca Florea pe manechinele realizate de Raluca Ghideanu, absolventa a Academiei de Arta, sectia sculptura.
– mai, 2004 – A V-a editie a “Targului de jucarii”, organizata in Parcul Herastrau. Jocul de-a afacerea este indragit de un numar impresionant de copii, realizand in total vanzari de 120.000.000 lei.
– 1 iunie, 2004 – Au loc Spectacole in Herastrau cu “PARADA CLOVNILOR” sustinute pentru copiii bucuresteni, in cadrul proiectului “Vreau sa fiu clovn”.
– 13 iunie, 2004 – A V-a editie a “ZILEI MONDIALE A MEDIULUI” organizata tot in Parcul Herastrau.
– iulie, 2004 – Se initiaza proiectul cultural “Mahalaua mea de vis”. Masca invita la teatru locuitorii cartierelor marginase ale Bucurestilor.
– septembrie, 2004 – Teatrul Masca castiga la Festivalul de teatru de la Plovdiv, Bulgaria – Premiul Special al Juriului pentru spectacolul “Intrusa”.
– octombrie, 2004 – Tot cu spectacolul Intrusa se castiga la Festivalul de teatru de la Piatra Neamt – Marele premiu al festivalului.
– octombrie, 2004 – Teatrul Masca participa la festivalul “Povestea vorbei”, organizat de Teatrul Al.Davilla din Pitesti.
– 11 decembrie, 2004 – Are loc o noua premiera – “STATUILE“, un spectacol de living statues care s-a bucurat de un real succes de public.

– ianuarie, 2005 – Incepe mutarea in noul sediu din cartierul Militari.
– 15-16 ianuarie, 2005 – Are loc premiera la “FIOR D’AMOR IN BUCURESCI“.
– 14 februarie, 2005 – Masca organizeaza “OLD VALENTINE’S DAY” – sarbatoarea indragostitilor (de varsta a treia), in cadrul proiectului “Orasul de sub Oras”.
– aprilie, 2005 – Se fac primele repetitii in noul sediu, aflat inca in curs de amenajare.
– mai, 2005 – Teatrul Masca este invitat la Festivalului International Teatru-Imagine – Targu Mures, cu spectacolul “Intrusa”.
– mai, 2005 – A VI-a editie a “Targului de jucarii”, organizata in Parcul Herastrau.
– iunie, 2005 – A VI-a editie a “ZILEI MONDIALE A MEDIULUI” organizata in Parcul Herastrau.
– mai-septembrie, 2005 – Intreaga vara, Teatrul Masca este prezent in parcurile bucurestene cu o serie de 100 de spectacole desfasurate in cadrul celor doua proiecte deja cunoscute publicului: “MAIDANE CU TEATRU” si “WEEKEND CU TEATRU IN HERASTRAU”.
– 16-18, septembrie 2005 – Teatrul Masca este invitat de Complexul Muzeal Naţional “Moldova” din Iaşi, la “Festivalul Muzicii Mecanice”, cu spectacolul “Fior D”Amor in Bucuresci” – un spectacol de living statues pe muzica anilor ’30.
– 30 septembrie, 2005 – O noua premiera – “FUGA DE BACH IN CARTIER“.
– 30 septembrie-2 octombrie, 2005 – Inainte de deschiderea sediului din Militari se organizeaza, pentru prima data, FESTIVALUL MASCA in amifteatrul in aer liber si in curtea teatrului. Festivalul a cuprins o serie de reprezentatii de teatru, muzica, dans, prezentari de moda, proiectii de film etc. In curte s-a amenajat un spatiu interactiv in care au avut loc spectacole de teatru (“O zi din viata unui actor”), de muzica clasica (« Ateneul de langa blocul meu”), ateliere machiaj de teatru, confectionare peruci de teatru si de accesorii pentru costumele de scena, expozitia fotografica a lui David Reu intitulata “CARTIERUL MEU”, concert Irina Loghin si FUEGO. Au fost prezenti si Ducu Bertzi, Mircea Vintila si Trupa “Brambura”, comicii Nae Lazarescu si Vasile Muraru.
– 22 octombrie, 2005 – Participare la Festivalul de teatru de la Piatra Neamt cu spectacolele “Oglinda” (avanpremiera) si “Fuga de Bach in cartier”.
– 30, octombrie 2005 – Are loc prima editie a evenimentului “HALLOWEEN LA MASCA”.
– 2 noiembrie, 2005 – Odata cu premiera spectacolului “OGLINDA” are loc deschiderea oficiala a sediului Teatrului Masca, din Cartierul Militari, Bulevardul Uverturii, 70-72, dupa 15 ani in care Masca a avut sediul in subsolul unui partid (PDAR), in sala din Biserica Amzei nr.5, in sala de clasa si intr-un pod al unui liceu bucurestean (Colegiul Sf.Sava, centru), intr-o sala de festivitati a altui liceu (Liceul Traian, cartier Colentina), in sediul unei intreprinderi (AEROTEH) intr-o magazie a unui orfelinat, cand s-a repetat in livada satului (SOS Kinderdorf), intr-un bar al unei asociatii de revolutionari (“Asociatia 21-22”), in sediul Directiei de Cultura Bucuresti din Piata Lahovary, intr-un cinematograf (“Pacea”), in casa de cultura “Infratirea intre popoare” din Bucurestii Noi.
– 11-12 noiembrie, 2005 – Prima editie a Festivalului de teatru european “Masti europene la…Masca”. Este Invitat marele om de teatru polonez Josef Szajna. Au loc Spectacole cu “Debalage” si vernisajul expozitiei de afise realizate de Szajna.
– noiembrie-decembrie, 2005 – Noi montari cu spectacolele din repertoriu (Intrusa, Prostia Omeneasca, Domnul de Porceaugnac, Farsele lui Arlecchino etc.).
– 27 noiembrie, 2005 – In cadrul Proiectului “Intalnirile Teatrului Masca” are loc spectacolul “Stelele Operetei”.
– octombrie-decembrie, 2005 – Spectacole in statiile de metrou in cadrul proiectului “ORASUL DE SUB ORAS”.
– 1 decembrie, 2005 – Spectacol organizat in amfiteatrul teatrului cu ocazia ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, prima editie.
– decembrie, 2005 – “IMPODOBIREA BRADULUI”, prima editie. Un proiect dedicat comunitatii din Militari. Pe scena amfiteatrului actorii si familiile din cartier impodobesc brazii de Craciun si canta impreuna colinde traditionale.
– 17 decembrie, 2005 – “CONCERT DE CRACIUN”, prima editie. Concert sustinut de maestrul Gheorghe Zamfir, cu participarea Orchestrei Teatrului de Opereta “Ion Dacian”.

– ianuarie, 2006 – Aparitia primului numar al ziarului lunar MASCA.
– 29 ianuarie, 2006 – Incepe proiectul cultural “INTALNIRILE TEATRULUI MASCA” cu un spectacol dedicat tinerilor spectatori, prezentat de trupa Teatrului “Ion Creanga”.
– 14-24 februarie, 2006 – Teatrul Masca organizează un maraton al iubirii, cu ocazia zilelor Sf. Valentin şi Dragobete, un proiect complex care include spectacole, concerte de muzică, expoziţii etc. dedicate îndrăgostiţilor, proiect intitulat “DE LA VALENTINE’S LA DRAGOBETE” care a inclus printre altele si proiectul “LACATE DE DRAGOSTE”
– 25 februarie, 2006 – Masca joaca “La Romani”, in cadrul Zilelor de Dragobete, la Muzeul satului
– februarie, 2006 – PAUL URMUZESCU primeste Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România pe anul 2005 pentru muzica de la spectacolul “Oglinda”.
– 5-6 martie, 2006 – in cadrul “Intalnirilor Teatrului Masca”, are loc proiectul – Tanga Project – un workshop de teatru, cu focus pe dezvoltarea dramaturgiei româneşti contemporane, explorarea de noi mijloace şi tehnici de scris şi colaborarea directă dintre dramaturg şi regizor, pe principiile grupului dramAcum.
– 8 martie, 2006 – Premiera “FIOR D’AMOR IN BUCURESCI”, intr-o noua viziune, pastrand insa scenariul spectacolului initial.
– mai-septembrie, 2006 – Continua proiectele “Maidane cu teatru” si “Week-end cu teatru in Herastrau”.
– 21 mai, 2006 – A VII-a editie a “Targului de jucarii”, organizata in Parcul Herastrau.
– 30 mai-2 iunie 2006 – Teatrul Masca prezinta doua spectacole la “Zilele Orasului Craiova” si alte doua la “Festivalul de teatru” organizat de Teatrul “Elvira Godeanu din Targu-Jiu.
– 3 iunie, 2006 – A VII-a editie a “ZILEI MONDIALE A MEDIULUI” organizata in Parcul Herastrau.
– 8-10 iunie, 2006 – Invitatie la “Festivalul international de teatru” de la Sfantu Gheorghe, cu spectacolul “OGLINDA”.
– 7 iulie, 2006 – Teatrul Masca inaugureaza seria repetitiilor cu public. Am inceput cu “Cafeneaua”. Un proiect care a suscitat interesul publicului, doritor sa patrunda in tainele facerii si prefacerii unui spectacol.
– 12-17 septembrie, 2006 – Teatrul Masca participa pentru a 3-a oara la Festivalul International de Teatru Experimental de la Cairo, Egipt, cu spectacolul “Intrusa”.
– 29-30 septembrie, 2006 – FESTIVALUL MASCA, editia a 2-a. Participa Oana Sarbu, Mandinga, Andantino, Doru Tufis, Gil Dobrica, Angela Similea. Invitate in Festivalul Masca au fost Teatrul “Constantin Tanase”, care a prezentat spectacolul “O seara la Tanase” si Teatrul “Alexandru Davila” din Pitesti, cu spectacolul “In Pitesti si-n toata tara, nu e iarna cum e vara”. Nu a lipsit nici muzica rromani, in interpretarea Laviniei Raducanu si a Orchestrei Teatrului National din Constanta.
– 12 octombrie, 2006 – Are loc premiera la “CAFENEAUA”, scenariul si regia Mihai Malaimare, compozitor Paul Urmuzescu, scenografia Sanda Mitache.
– 15 octombrie, 2006 – Se organizeaza primul eveniment in cadrul proiectului “Intalnirile de aur”, cu Florin Piersic. Proiectul urmareste realizarea intalnirii dintre public si actorii indragiti ai teatrului romanesc.
– 20 octombrie, 2006 – Vernisajul expozitiei de fotografii de teatru “CAFENEAUA” (autor: Livia Geabelea) la statia de metrou “Universitate”, in cadrul proiectului cultural “ORASUL DE SUB ORAS”.
– 29 octombrie, 2006 – a doua editie din “Intalnirile de aur”,cu Ileana Stana Ionescu
– 30 octombrie 2006 – “HALLOWEEN LA MASCA”, a 2-a editie. Un proiect dedicat tinerilor spectatori.
– 5 noiembrie, 2006 – A treia seara din “Intalnirile de aur”, de data aceasta cu Rodica Popescu Bitanescu
– 10-12 noiembrie, 2006 – Festivalului de teatru european, “Masti europene la…Masca”, editia a 2-a. Este invitat actorul Jango Edwards, fondatorul “Festivalului Nebunilor” de la Amsterdam, cu spectacolul “CLASIC DUO”.
– 19 noiembrie, 2006 – “Intalnirile de aur “, a patra editie – Stela Popescu
– 18-19/25-26 noiembrie, 2006 – Masca organizeaza evenimentul “Salsa la metrou”.”In cele doua week-end-uri din zilele de 18-19 si 25-26 noiembrie, in statiile de metrou Unirii I si Unirii II, Teatrul Masca va invita sa dansati salsa timp de o ora, incepand de la 12.30. Cateva dintre cele mai bune scoli de salsa din Bucuresti vor incinge atmosfera din cele doua statii de metrou cu ritmurile specifice acestui dans latino. Teatrul Masca, organizatorul surprizei underground de la metrou, isi prezinta initiativa in termeni convingatori, de-o fermecatoare oralitate scenica: “Esti pe peron, te uiti la ceas, mai ai de asteptat intre 2 si 9 minute. Stai… pur si simplu stai. Intre 2 si 9 minute, STAI! Dar cum ar fi daca intr-o zi, in binecunoscuta statie de metrou, peronul s-ar transforma intr-un adevarat ring de dans si s-ar dansa salsa?”. (Romania libera)
– noiembrie, 2006 – Apare cartea primei editii a Festivalului “Masti Europene la…Masca”
– 1 decembrie, 2006 – ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, serbare populara organizata in amfiteatrului teatrului, a 2-a editie.
– 4 decembrie, 2006 – “IMPODOBIREA BRADULUI”, a 2-a editie.
– decembrie, 2006 – “CONCERT DE CRACIUN”, a 2-a editie. Este invitat Corul Patriarhiei Romane “Nicolae Lungu”.

– 19 ianuarie, 2007 – In cadrul proiectului “Teatre din Romania in turneu la Masca”, editia II “,Teatrul Valah” din Giurgiu sustine spectacolul “CEALALTĂ MOARTE A IOANEI D’ARC”, de Stefan Tanev.
– 20 ianuarie, 2007 – Teatrul Masca prezinta o noua premiera – “Clovnii”.
– 4 februarie, 2007 – “Europa cheama Marte” este prima întâlnire din proiectul “Întâlnirile UNESCO la Masca”, destinat tinerilor pasionaţi de cultură şi tehnologie. Participa Alexandru Mironov şi Cristi Roman.
– 15-16 februarie, 2007 – In cadrul proiectului “Intalnirile Teatrului Masca” este prezenta compania “Le Sablier”, cu spectacolul “Gasparzii, copiii salbatici ai Europei”
– februarie, 2007 – vernisaj de fotografie la metrou in cadrul proiectului “Orasul de sub oras”, realizata de Livia Geabelea: “PORTRETE DE CLOVNI”.
– 23-24 februarie, 2007 – In cadrul proiectului cultural “Intalnirile Teatrului Masca”, sustine spectacole la Masca Teatrul Tineretului din Piatra-Neamt.
– 14 februarie, 2007 – Proiectul “LACATE DE DRAGOSTE” ajunge la cea de a doua editie.
– 25 februarie, 2007 – Are loc o noua Premiera – O LOCOMOTIVA SI O GARA“.
– 4 martie, 2007 – Masca organizeaza evenimentul “Meninele iau metroul” – constand intr-o expozitie de costume prezentate de studentii UNA, inspirate din tabloul lui Diego Rodriguez Velasquez – “Meninele”. Expozitia are loc la statia de metrou Unirii 2.
– 25 martie, 2007 – Are loc a cincea editie din “Intalnirile de aur”,cu Tamara Buciuceanu
– 29-30 martie, 2007 – Teatrul Masca prezinta spectacolul “Cafeneaua” la Focsani la “Festivalul Teatrelor”.
– 30 martie, 2007 – Concert “Apolodor” – Ada Milea
– 15 aprilie, 2007 – In cadrul proiectului “Orasul de sub Oras”, in statia de metrou Unirii 1, are loc un Atelier de pictura sustinut de artista plastica Gina Baranovschi
– 29 aprilie, 2007 – “Intalnirile de aur” ajunge la a sasea seara, avandu-l ca invitat pe Virgil Ogaseanu
– 4-7 mai, 2007 – Teatrul Masca participa la “Sampling Bucharest; Zilele Bucurestiului la Viena”.
– 8 mai, 2007 – Participare la “Festivalul international al teatrelor de papusi si marionete” de la Arad cu spectacolul “O Locomotiva si o gara”.
– 12 mai, 2007 – A VIII-a editie a “Targului de jucarii”, organizata in Parcul Herastrau.
– 14-15 mai, 2007 – Masca participa la Festivalul de Teatru “Fara Bariere”- Satu Mare
– 20 mai, 2007 – “Intalnirile de aur” a saptea editie, cu Valentin Uritescu
– 24-28 mai, 2007 – A doua deplasare la Viena a Teatrului Masca la “Sampling Bucharest; Zilele Bucurestiului la Viena”.
– iunie, 2007 – A VIII-a editie a “ZILEI MONDIALE A MEDIULUI” organizata in Parcul Herastrau.
– 4-5 iunie, 2007 – Turneu la Targu-Jiu cu spectacolele “Parada Clovnilor”, “Fior D”Amor in Bucuresci” si “Cafeneaua”.
– 27 iunie, 2007 – Turneu organizat de ICR la Festivalul Internaţional de Teatru al Regiunilor Europene de la Hradec Kralove, Cehia cu spectacolul “Intrusa”.
– 12-16 iunie, 2007 – Turneu in zona Rosia Montana, cu spectacolul “Prostia Omeneasca”.
– 1 iulie, 2007 – Teatrul Masca este invitat sa sustina spectacole la Sibiu, cu ocazia evenimentului”Sibiu – Capitala Europeana”.
– 28-30, septembrie 2007 – FESTIVALUL MASCA, editia a 3-a. Invitati sunt Holograf, Ovidiu Lipan Tandarica, Corina Chiriac,Iona Gyuri Pascu, Loredana Groza,Anca Sigartau, Leonard Iosefini.
– 12 octombrie, 2007 – Deschiderea stagiunii cu o noua premiera “GEMENII” in regia lui Michele Modesto Casarin, medaliat cu Leul de Aur la Bienala de la Venetia. Scenografia – Lucia Lucchese si Sanda Mitache, Masti – Stefano Perocco di Meduna.
– 21 octombrie, 2007 – In cadrul proiectului “Intalnirile teatrului Masca”, se joaca “Ivan Turbinca” de catre Teatrul din Botosani.
– 20 octombrie, 3 si 4 noiembrie, 2007 – “INTALNIRI” – continua seria de evenimente din cadrul proiectului “Orasul de sub Oras”: jazz cu MIRCEA TIBERIAN si mini recitaluri de dans contemporan in coregrafia Izabelei Moldovan in interpretarea studentilor UNATC Bucuresti.
– 7-8 noiembrie, 2007 – Festivalului de teatru european, “Masti europene la…Masca”, editia a 3-a. Invitata este actrita britanica Nola Rae
– 10-11 noiembrie, 2007 – “INTALNIRI” – continua seria de evenimente din cadrul proiectului “Orasul de sub Oras” cu concerte de muzica traditionale europene PONTICE
– 15 noiembrie, 2007 – Avanpremiera spectacolului “ACTORUL” (intr-o noua montare (cu Mihai Malaimare si Mircea Tiberian) in cadrul Festivalului National de Teatru, spectacol sustinut la Teatrul National “I.L.Caragiale”.
– 23 noiembrie, 2007 – O noua premiera in sala teatrului – “ACTORUL”.
– 1 decembrie, 2007 – Spectacol organizat in amfiteatrul teatrului cu ocazia ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, manifestare ajunsa la a 3-a editie.
– 9 decembrie, 2007 – “IMPODOBIREA BRADULUI”, a 3-a editie. Un proiect dedicat comunitatii din Militari.
– 21- 22 decembrie, 2007 – “CONCERT DE CRACIUN”, a 3-a editie. Invitat Mircea Tiberian, Maria Raducanu si “Jazzy Company” cu spectacolul “DE LA COLIND LA GOSPEL, DE LA CLASIC LA FOLK”.

– 27-28 ianuarie, 2008 – Underground in ritm de vioara – Cvartetul Muschetarilor in cadrul proiectului “Orasul de sub oras”
– 29 ianuarie-5 februarie, 2008 – Teatrul Masca participa la Carnavalul de la Venetia, invitat de ICR.
– 14 ianuarie, 2008 – Proiectul “Lacatele Dragostei” editia a II-a. Proiectul propune, tuturor celor care doresc, să işi intărească dragostea mărturisită cu atributul eternităţii teatrului: să prindă in gardul Teatrului Masca două lacăte unite in toartă şi să arunce cheile.
– 14 aprilie, 2008 – Masca primeste din partea UNITER, in cadrul Galei, Premiul Special pentru performanta in teatrul non-verbal: Mihai Malaimare si Teatrul Masca.
– 18 aprilie, 2008 – Se deschide Blogul Teatrului Masca http://teatrulmasca.wordpress.com/
– 24 aprilie, 2008 – “IEPURASUL LA MASCA”, proiect dedicat familiilor din Militari. Acestea sunt invitate la Masca sa vopseasca oua de Pasti impreuna cu actorii Teatrului Masca.
– 8-11 mai, 2008 – In cadrul Festivalului Euroregiunilor Teatrul Masca joaca “Actorul” la Blagoevgrad in Bulgaria.
– 17 mai, 2008 – Turneu la Buzau cu “La Romani”
– 18-22 mai, 2008 – Masca participa la Festivalul Comediei Romanesti “FestCo” cu “La romani” si “Gardienii veseli”, primind premiul pentru ingenioase momente artistice
– 24 mai, 2008 – In Pacul Herastrau se organizeaza ZIUA TEATRULUI MASCA, sub gebericul “Teatrul Masca la majorat”, eveniment aniversar la 18 ani de la infiintare. In cadrul acestui eveniment are loc si premiera spectacolului “Actorii”, realizat in colaborare cu Facultatea de Teatru a Universitatii Spiru Haret.
– 25 mai, 2008 – A IX-a editie a “Targului de jucarii”, organizata in Parcul Herastrau.
– 8 iunie, 2008 – A IX-a editie a “ZILEI MONDIALE A MEDIULUI” organizata in Parcul Herastrau.
– 14 iunie, 2008 – Masca joaca “Gardienii veseli” si “Fior d’amor in Bucuresci” la Targoviste, in cadrulFestivalului “Babel Fast-editia a II-a”
– 22 iunie, 2008 – O noua premiera “DOAMNA CU CATELUL”, un alt spectacol in miscare, jucat pe Bulevardul Magheru.
– 6 iulie, 2008 – Cu ocazia inchiderii stagiunii se joaca toata ziua in amfiteatru.
– 22 august, 2008 – O noua premiera – “MATURATOARELE”, in Parcul Herastrau.
– 7-8 septembrie, 2008 – Teatrul Masca participa la Festivalul “Zile si nopti de teatru european la Braila” cu spectacolele “Fior d’amor in Bucuresci” “,Actorii” “,Maturatoarele” si “Doamna cu catelul”
– 27-28 septembrie, 2008 – FESTIVALUL MASCA, editia a 4-a.
– 30 septembrie, 2008 – Masca joaca spectacolul “La Romani”, in cadrul evenimentului “Piazza di Romania”, organizat de ICR la Milano
– 9 octombrie, 2008 – Masca paricipa cu spectacolul “Gemenii” la “Festivalul teatrelor dunarene” de la Giurgiu
– 10 octombrie, 2008 – Stagiunea se deschide cu o noua premiera – “INDRAGOSTITII”, regia Michele Modesto Casarin, Scenografia Lucia Lucchese, Masti Stefano Perocco di Meduna. Are loc si un concert in aer liber al trupei “Arpeggione”
– 2 noiembrie, 2008 – “HALLOWEEN LA MASCA”, a 3-a editie a unui proiect de succes dedicat copiilor; invitat – Robertino, cu un spectacol de magie si iluzionism.
– 4-8 noiembrie, 2008 -Festivalulul de teatru european, “Masti europene la…Masca”, editia a 4-a. Invitata din Franta, actrita Claire Heggen, cu spectacolul “Drumul” si 2 work-shop-uri.
– 4 noiembrie, 2008 – Apare cartea “Jango Edwards la Masca”.
– 21 noiembrie, 2008 – O noua premiera – “ACUL CUMETREI GURTON, regia Mihai Malaimare, muzica Razvan Diaconu, costume Unda Popp, decor Puiu Antemir.
– 22 noiembrie, 2008 – O noua premiera – “COCKTAIL”, spectacolul a avut loc in statia de metrou Unirii 2.
– 28-30 noiembrie, 2008 – Teatrul Masca a prezentat spectacolul “La Romani” de Ziua Romaniei, in Spania, la Alcala de Henares. Evenimentul a fost organizat de ICR
– 1 decembrie, 2008 – Spectacol organizat in stiatia Unirii 2 a metroului bucurestean cu ocazia ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, editia a 4-a.
– 2 decembrie, 2008 – Turneu la Teatrul National din Praga organizat de ICR cu ocazia Zilei nationale a Romaniei, cu spectacolul “Actorul”.
– 7 decembrie, 2008 – “IMPODOBIREA BRADULUI”, a 4-a editie. Un proiect dedicat comunitatii din Militari. \
– 13 decembrie, 2008 – “CONCERT DE CRACIUN”, a 4-a editie. Invitat Nicolae Furdui Iancu.

– 16 ianuarie, 2009 – O noua premiera – “GHETTO BLASTER“. Un spectacol de Vava Stefanescu, ilustratia muzicala Julien Trambouze, scenografia Damina Bulz. Intr-o maniera de fals divertisment, spectacolul reia codurile societatii actuale si radiografiaza cliseele noii ordini sociale contemporane, in care, indiferent de pozitia pe care o are, omul isi revendica un loc, o voce, o imagine, conditia valorii sale fiind vanzarea. Fiecare isi are numarul sau spectacolul lui in viata.
– 24 ianuarie, 2009 – “Ziua Unirii” – Cu ocazia acestei zile Teatrul Masca nu putea juca un spectacol mai nimerit decat LA ROMANI. A facut-o in statia de metrou Unirii 1. Tot aici a avut loc si o parada de costume de dorobanti.
– 28 februarie-1 martie, 2009 – “TARGUL MARTISORULUI LA MASCA”. Cu aceasta ocazie,a avut loc un targ de martisoare in curtea teatrului iar publicul feminin al teatrului a avut acces gratuit la spectacol si a primit cate un martisor – a fost cadoul de primavara daruit de Teatrul Masca.
– 14 martie, 2009 – “Muzica tinerelor talente”. Proiectul a constat intr-un concert de muzica clasica ce a avut loc in foyer, inainte de spectacol.
– 17 martie, 2009 – Lansarea jurnalului online de regizor, al domnului Mihai Malaimare. Iata un fragment din prima postare : ” Deschidem astazi un blog special pentru munca la spectacolul “Sluga la doi stapani:, dupa Goldoni. Va fi un jurnal de front, imagini, filmulete ce pot da masura muncii noastre pentru realizarea unui spectacol. Spectatorii nu stiu aceasta bucatarie, ei cred ca lucrurile vin de la sine, practic doar noi putem vorbi, fara sa ne rusinam, de sudoarea care curge pe noi, de micile si inevitabilele esecuri, dar si despre bucuria imensa a fiecarui pas oricat de marunt.”
– 18 martie, 2009 – Lansarea fotojurnalului online privind intreaga activitate a Teatrului Masca, un alt mod de a incerca sa fim cat mai aproape de publicul nostru. “Manifestul” acestui gest poate fi cuprins in cateva cuvinte: “Pentru ca suntem si intotdeauna am fost un “teatru cu personalitate”, ne propunem aici sa va vorbim “altfel” despre noi, despre ceea ce se petrece zi de zi in comunitatea teatrului Masca. Ne vom plimba in fiecare ungher, vom incerca sa surprindem tot ceea ce se petrece pentru a va transmite, prin intermediul imaginilor, pulsul unui teatru, de la casa de bilete pana in sala de spectacol.”
– 26 martie, 2009 – Prima transmisie live pe internet – in dorinta neintrerupta de a sustine o legatura solida cu publicul sau, Teatrul Masca face, pentru prima oara in Romania, o transmisie live pe internet a unui spectacol de teatru. De data aceasta a fost spectacolul INTRUSA.
– 13 aprilie, 2009 – in cadrul evenimentului Gala Star, se joaca spectacolul ACTORUL la Teatrul Bacovia din Bacau.
– 16 aprilie, 2009 – “IEPURASUL LA MASCA”, proiect dedicat familiilor din Militari. Acestea sunt invitate la Masca sa vopseasca oua de Pasti impreuna cu actorii Teatrului Masca. Evenimentul a fost transmis live pe internet.
– 25-26 aprilie, 2009 – La invitatia ICR, Teatrul Masca participa la Festivalul Culturii Romane din Cracovia cu spectacolele “La Romani” si” Statuile”
– 3 mai, 2009 – Spectacolul ” Actorul” a fost prezentata la Festivalul de Teatrul “Iasi face EuroArt”
– 16 mai, 2009 – Premiera “GARDIENII SE INTORC”, in parcul Herastrau. Gardienii se intorc reprezinta continuarea spectacolului de succes Gardienii Veseli. Este pastrata aceeasi reteta ale carei ingrediente sunt muzica, dansul, umorul fin si de bun gust. Comicul de calitate este generat de insasi postura corpului fictiv al gardienilor publici care “,ca urmare a unei dorinte intrinsece” se angajeaza in procesul de promovare a culturii prin acest potpuriu de hituri internationale.
– 9 mai, 2009 – A X-a editie a “Targului de jucarii”, organizata in Parcul Herastrau.
– 18-19 mai, 2009 – Participare la Odorheiul Secuiesc la Festivalul de miscare si dans: “Primavara Dansului” cu spectacolul “Statuile”.
– 21-22 mai, 2009 – In cadrul evenimentului “Zilele Orasului” se joaca LA ROMANI in Targu Jiu.
– 24 mai, 2009 – In Pacul Herastrau organizam ZIUA TEATRULUI MASCA, eveniment aniversar la 19 ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie s-a jucat cel mai nou spectacol din repertoriu – GARDIENII SE INTORC.
– 29 mai, 2009 – in cadrul “Festivalului International de Teatrul B-Fit in the street” se joaca COCKTAIL pe esplanada TNB, precedat de un moment de animatie stradala cu marionete uriase.
– 30 mai, 2009 – Teatrul Masca participa la prima editie a evenimentului “Ziua bloggerilor bucuresteni” cu STATUILE, jucat la Casa de Cultura a Studentilor.
– 31 mai, 2009 – La invitatia Arcub, jucam CLOVNII in parcul Cismigiu, in cadrul manifestarilor dedicate zilei copilului.
– 8 iunie, 2009 – A X-a editie a “ZILEI MONDIALE A MEDIULUI” organizata in Parcul Herastrau. Se joaca STATUILE si are loc un concert al trupei Sensor.
– 14 august, 2009 – Cu ocazia manifestarilor legate de “Ziua orasului Braila”, Teatrul Masca este invitat de Primaria orasului Braila si sustine doua reprezentatii in acceasi zi cu LA ROMANI.
– 14-29 august, 2009 – Teatrul Masca participa la proiectul “Bucuresti, cartier de vara”, sustinut de Primaria Generala a municipiului Bucuresti, constand in 3 week-end-uri cu spectacole de teatru in parcurile bucurestene.
– 5 septembrie, 2009 – La invitatia Primariei, Teatrul Masca joaca la Targoviste “Gardienii se intorc”, in cadrul “Zilelor Orasului”
– 25, 27 septembrie, 2009 – Teatrul Masca participa la Festivalul “Sinaia Forever” organizat de Primaria Municipiului Sinaia, cu spectacolele STATUILE, GARDIENII SE INTORC si DOAMNA CU CATELUL
– 30-31 septembrie, 2009 – Festivalulul de teatru european, “Masti europene la…Masca”, editia a 5-a. Invitat din Cehia, actorul Milan Sladek.
– 1 octombrie, 2009 – In holul teatrului Masca se joaca pentru prima oara spectacolul GENEZA – TEATRUL DE 2 MINUTE , in realizarea Laurei Dumitrascu.
– 2 octombrie, 2009 – Are loc premiera spectacolului SLUGA LA DOI STAPANI dupa Carlo Goldoni, in regia lui Mihai Malaimare.
– 16 octombrie, 2009 – Are loc premiera spectacolului REGELE CERB de C. Gozzi, in regia lui Michele Modesto Casarin. Mihai Malaimare si Michele Modesto Casarin participa la o discutie pe tema commedia dell’arte organizata la Libraria Kretzulescu, cu ocazia lansarii de catre Humanitas a unei colectii bilinve de dramaturgie italiana. Actorii Teatrului Masca prezinta cateva momente din SLUGA LA DOI STAPANI de Goldoni si REGELE CERB de Gozzi.
– 20 octombrie, 2009 – Are loc auditia pentru SCOALA DE TEATRU GESTUAL MASCA, reluarea unui proiect al Teatrului Masca. In cadrul acestei scoli se vor preda cursuri de Actorie si Improvizatie, Canto, Dictie, Jonglerie, Acrobatie, Descoperirea propriului clovn.
– 28 octombrie, 2009 – Teatrul Masca participa la Evenimentul “Teatrul de Noapte” organizat de “Jurnalul National” si Primaria Generala a Municipiului Bucuresti cu spectacolul SLUGA LA DOI STAPANI, care se joaca de la ora 22.00 cu sala arhi-plina.
– 1 noiembrie, 2009 – in cadrul evenimentului “Halloween la Masca” are loc un “Spectacol de Magie”.
– 2 noiembrie, 2009 – are loc deschiderea cursurilor pentru SCOALA DE TEATRU GESTUAL MASCA
– 8 noiembrie, 2009 – Teatrul Masca aniverseaza 6 ani de existenta ai proiectului “Orasul de sub oras” . Cu aceasta ocazie este invitata trupa “Pontice” care sustine un concert in statia de metrou Unirii 1, tot aici avand loc si spectacolul GARDIENII SE INTORC.
– 13 noiembrie, 2009 – La Masca se sarbatoreste “Ziua Internationala a Mimului”. Se joaca ACTORUL, spectacol la sfarsitul caruia trei generatii (actorii teatrului si copii de la cursul de teatru pentru cei mici) prezinta impreuna un moment de pantomima.
– 27 noiembrie, 2009 – Are loc premiera spectacolului PRINTESA DIN CASTELUL DE ARAMA, o adaptare dupa Hans Christian Anderssen in regia lui Cristian Pepino.
– 1 decembrie, 2009 – Spectacol organizat in amfiteatrul teatrului cu ocazia ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, a 5-a editie. Se joaca gratuit spectacolele PROSTIA OMENEASCA si GARDIENII SE INTORC.
– 4 decembrie, 2009 – Actorii Teatrului Masca joaca fragmente din CLOVNII pentru copiii de la Spitalul G. Alexandrescu
– 6 decembrie, 2009 – Are loc a V-a editie din “Impodobirea Bradului”. Este invitat Mircea Vintila.
– 12 decembrie, 2009 – In statia de metrou Unirii 1, are loc in cadrul proiectului “Orasul de sub Oras” parada de costume-personaj din hartie a studentilor masteranzi de la UNA, Sectia Moda, sub coordonarea prof.Conf. Dr. Doina Lucanu. Costumele fac parte din colectia “Gradina Hesperidelor”.
– 19 decembrie, 2009 – “CONCERT DE CRACIUN” – invitat este Ducu Bertzi.

– 10 ianuarie, 2010 – Are loc premiera spectacolului PIERROT LUNATECUL , in statia de metrou Unirii 1, spectacol construit intr-o tehnica inedita pentru publicul romanesc – pantomima alba!
– 10-11 ianuarie, 2010 – Ateneul Underground – in cadrul proiectului “Orasul de sub oras” au loc 2 concerte ale formatiei “Strings’n Jeans” in statiile de metrou Unirii 1 si Universitate.
– 14 februarie, 2010 – VALENTINE’s DAY – are loc in amfiteatru un concert al formatiei VITA DE VIE, urmat de un recital JAZZ&LOVE, in Ceainarie.
– 24 februarie, 2010 – DRAGOBETE – Teatrul Masca marcheaza si sarbatoarea romaneasca a dragostei printr-un concert deosebit la fierastrau muzical si teremin cu Benedict Popescu. Spectatorii primesc turta dulce in forma de inima si visinata.
– 4 martie, 2010 – Are loc premiera spectacolului UNA HISTORIA DE TANGO , spectacol realizat de Ioana Macarie.
– 7 martie, 2010 – In amfiteatrul Masca are loc concertul PENTRU VOI, al formatiei Tapinarii , eveniment organizat pentru Ziua Femeii. Seara este completata de spectacolul REGELE CERB.
– 8-15 martie, 2010 – Teatrul Masca participa la Festivalul QUEST FEST , desfasurat la Washington, cu spectacolul INTRUSA. In afara de reprezentatiile cu INTRUSA, Mihai Malaimare sustine acolo 2 work-shop-uri pe tema pantomimei si a teatrului nonverbal
– 12 martie, 2010 – in cadrul proiectului Intalnirile Teatrului Masca are loc spectacolul “A douasprezecea noapte” prezentat de trupa de teatru “AS” a Colegiului National Gh. Lazar
– 13-14 martie, 2010 – in cadrul proiectului Intalnirile Teatrului Masca gazduim Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Targul Jiu cu spectacolele “Femeia ca un camp de lupta in Bosnia” si “Leonce si Lena”
– 25 martie, 2010 – jucam spectacolul REGELE CERB in cadrul proiectului Artistii pentru artisti intiat de UNITER
– 27 martie, 2010 – jucam spectacolul SLUGA LA DOI STAPANI de ZIUA MONDIALA A TEATRULUI
– 1 aprilie, 2010 – IEPURASUL LA MASCA – editie speciala deoarece primim ajutorul celor de la POLYROM IMPEX, care pun la dispozitie copiilor oua naturale si vopseluri speciale
– 11 aprilie, 2010 – UN IDEA L – in amfiteatrul de la Masca are loc spectacolul UN IDEAL, al trupei de copii DANCE WORLD. Reprezentatia are ca scop strangerea de fonduri, pentru ca membrii trupei de dans sa poata participa la celebrul Festival de la San Remo, unde au fost invitati. Cu aceasta ocazie are loc si un recital l formatiei ATELIER cu Eugen Cristea.
– 8-9 mai, 2010 – Turneu cu spectacolul LA ROMANI la invitatia ICR in Burgos si Madrid in cadrul Saptamanii Romaniei la Burgos
– 15 mai, 2010 – Teatrul Masca a participat cu doua spectacole de statui vivanteSTATUILE si MUZEUL VIU la evenimentul Noaptea Muzeelor
17-18 mai,2010 am participat cu spectacolele « SLUGA LA DOI STAPANI si PIERROT LUNATECUL » la evenimentul «Zilele municipiului Targu Jiu – 23 mai, 2010 am jucat spectacolul STATUILE la Muzeul Satului in cadrul evenimentului dedicat aniversarii a 130 de ani de la nasterea si 50 de ani de la moartea lui Dimitrie Gusti
– 24 mai, 2010 – Ziua Teatrului Masca – aniversare 20 ani – este prima zi din ceea ce va fi SAPTAMANA MASCA (24-30 mai), suita de evenimente menite sa constientizeze orasul si lumea culturala despre aniversarea Teatrului Masca.Prima zi a Saptamanii si totodata ziua in care Masca a implinit 20 de ani, am petrecut-o in Parcul Herastrau, unde au avut loc urmatoarele evenimente:

– Targul de Jucarii, editia 11-a:
– Spectacolul trupei de copii DANCE WORLD
– Concert al formatiei Pontice
– Spectacolul INDRAGOSTITII
– Spectacolul PIERROT LUNATECUL
– TEATRUL DE 2 MINUTE – VISUL
– Spectacolul GARDIENII SE INTORC

– 24 mai, 2010 studentii Scolii de Teatrul Gestual Masca sustin ultimul examen cu spectacolul MUZEUL VIU
– 25 mai, 2010 are loc lansarea volumelor La inceput a fost gestul si Scenariile noastre, a plicului filatelic editie speciala Masca la 20 de ani si a DVD-urilor cu spectacolele teatrului
– 25 mai, 2010 in cadrul evenimentului « Saptamana Masca » Peter Mim a sustinut un work-shop pe tema Elemente de pantomima in spectacolul Teatral al secolului XXI
– 26 mai, 2010 in cadrul evenimnetului « Saptamana Masca » Marina Spreafico a sustinut un work-shop pe tema Masca neutra
– 26 mai, 2010 are loc vernisajul expozitiei de fotografii Profesia: Actor la Masca la Muzeul National de Arta
– 27 mai, 2010 – in cadrul evenimentului « Saptamana Masca » Michele Modesto Casarin a sustinut un work-shop pe tema Commedia dell’arte si teatrul contemporan
– 28 mai, 2010 – are loc repetitia cu public a spectacolului « Gigi Amoroso ». In amfiteatrul Masca au loc concerte live sustinute de Gyuri Pascu si Mircea Tiberian. In curte se tine un targ de Vintage si vernisajul expozitiei « Lumea e o scena » realizat de studentii Universitatii de Arte din Bucuresti.
– 1 iunie, 2010 – am jucat spectacolul CLOVNII la invitatia ARCUB in parcul Cismigiu, in cadrul evenimentului « Cismigiul Copiilor »
– 6 iunie, 2010 – Teatrul Masca impreuna cu JTI Romania organizeaza in Parcul Herastrau ZIUA MEDIULUI editia a 11-a. In cadrul evenimentului are locpremiera spectacolului « Anotimp »,realizat de Laura Dumitrascu Duica, spectacol ce face parte din proiectul TEATRUL DE 2 MINUTE, se vizioneaza filme pe teme ecologice iar actorii sunt la dispozitia spectatorilor pentru a face poze cu acestia. Ziua se incheie cu spectacolul GARDIENII SE INTORC.
– 9 iunie, 2010 – se confera Ordinul Meritului Cultural in grad de Caveler, categoria D “Arta spectacolui”Teatrului Masca
– 11-13 iunie, 2010 – am participat cu spectacolul MUZEUL VIU la Festivalul “Cooltura Urbana” de la Targoviste
– 12-13 iunie, 2010 – am jucat spectacolele LA ROMANI si STATUILE la invitatia ICR-ului, la Varsovia, in cadrul Festivalului Culturii Romane la Varsovia
– 9-11 iulie, 2010 – in cadrul proiectului Anul Romaniei in Polonia organizat de Institutul Cultural Roman Cracovia am jucat spectacolele PIERROT LUNATECUL si GARDIENII SE INTORC
21-29 august, 2010 – in cadrul Proiectului Bucuresti Cartier de vara organizat de PMB si Arcub am jucat spectacolele PROSTIA OMENEASCA, COCKTAIL, GARDIENII SE INTORC si MUZEUL VIU
– 11 septembrie, 2010 – are loc la sediul teatrului premiera spectacolului GIGI AMOROSO
– 17-19 septembrie, 2010 – am participat la evenimentul dedicat ZILEI BUCURESTIULUI cu spectacolele PIERROT LUNATECUL, ANOTIPM, MUZEUL VIU, SLUGA LA DOI STAPANI, GIGI AMOROSO si UNA HISTORIA DE TANGO
– 16 septembrie, 2010 – in cadrul proiectului INTALNIRILE TEATRULUI MASCA are loc spectacolul “O noapte furtunoasa – Jekh rat lisame”- teatru in limba rromani
– 18, 25, 26 septembrie, 2010 – in cadrul proiectului AMFITEATRUL CULTURAL gazduim trupa de teatru AS a Colegiului National Gheorghe Lazar cu spectacolele” A douasprezecea noapte” si “PyramThisbe&Co” si trupa de teatru a Liceului National de Informatica Tudor Vinau cu spectacolul “Burghezul gentilom”
– 29 septembrie-4octombrie, 2010- are loc editia a VI-a a FESTIVALULUI MASTI EUROPENE la….. MASCA, in cadrul caruia au participat : Fay Lecoq,Carlos Garcia Estevez ( Olanda,), Davide Giovanzana (Finlanda),Ted Keijser (Italia), Troels Hagen Findsen (Danemarca)
– 9 octombrie, 2010 – are loc premiera spectacolului “VENEXIA ,in regia lui Michele Modesto Casarin
– 31 octombrie, 2010- are loc proiectul HOLLOWEEN LA MASCA ,editia aV-a in cadrul caruia a avut loc spectacolul “Misterele Magiei” sustinut de Eduard si Bianca
– 5 noiembrie, 2010 – are loc lansarea carti MASCA SI TEATRUL DE STRADA. Lansarea are loc la Libraria Carturesti.
– 14 noiembrie, 2010 – sarbatorim “ZIUA INTERNATIONALA A MIMULUI”, jucand spectacolul de pantomima alba Pierrot Lunatecul, la metrou Unirii 1, si seara, la salaActorul.
– 1 decembrie, 2010 – in cadrul proiectului “ZIUA NATIONALA” are loc, la metrou Unirii 1, un concert sustinut de trupa Ceata lu’ Vurtejanu si, seara, la sala am jucat, gratuit, spectacolul Gardienii se intorc.
– 4 decembrie, 2010 – am jucat spectacolul “GEMENII ” la Centrului Cultural Eugen Ionescu din Slatina.
-12 decembrie, 2010 – are loc “IMPODOBIREA BRADULUI “. Am continuat si in acest an traditia impodobirii bradului. Noi am adus bradul, voi globurile iar Ceata lu’ Vurtejanu colindele.
– 16 decembrie, 2010 – are loc “CONCERTUL DE CRACIUN” -Un stradivarius de Craciun au cantat Alexandru Tomescu & friends

– 8 ianuarie, 2011 – are loc in cadrul Proiectului CUVINTE SI GESTURI premiera spectacolului “ACOLO “, regia Mihai Lungeanu.
– 9, 15 si 29 ianuarie, 2011 – are loc in cadrul Proiectului ORASUL DE SUB ORAS un concert sustinut de Cvartetul “I.RO ” in statia de metrou Unirii 1.
– 12 ianuarie, 2011 – are loc inaugurarea Salii JACQUES LECOQ si premiera spectacolului “ IUNIA “, un spectacol de Ioana Macarie. Spectacolul face parte din Proiectul CUVINTE SI GESTURI.
– 23 ianuarie, 2011 – are loc premiera spectacolului EX LIBRIS , un spectacol de Mihai Malaimare. Spectacolul a avut loc in statia de metrou Unirii 1 si a fost prezentat in cadrulProiectului ORASUL DE SUB ORAS .
– 26 ianuarie, 2011 – are loc JAZZ IN STOP CADRU cu Mircea Tiberia, Chris Dahlgren si John Betsch
– 27 ianuarie, 2011 – are loc in cadrul Proiectului CUVINTE SI GESTURI premiera spectacolului CATEVA PALEME FALSE, de Paul Everac, in regia lui Ioan Albu
– 29 ianuarie, 2011 – are loc cea de a patra premiera, din cadrul Proiectului CUVINTE SI GESTURI, SI CU VIOLONCELUL CE FACEM? ,de Matei Visniec, regia Lavinia Jemna
– 10 februarie, 2011 – are loc a cincea premiera, din cadrul Proiectului CUVINTE SI GESTURI, GRENADA , de si in regia Olgai Delia Mateescu.
– 13 februarie, 2011 – in cadrul Proiectului VALENTINE’S La MASCA, are loc in amfiteatru in aer liber, un concert sustinut de Mircea Vintila.
– 19 februarie, 2011 – suntem invitati, cu spectacolul LA ROMANI , sa participam la evenimentul ”Dragobetele saruta fetele la Muzeul Satului” organizat de Muzeul Satului Dimitrie Gusti.
– 24 februarie, 2011 – in cadrul Proiectului DE LA VALENTINE’S LA DRAGOBETE le oferim indragostitiilor bilete gratuite la spectacolul OGLINDA .
– 16-17 mai, 2011 – suntem invitati sa participam, cu spectacolele PIERROT LUNATECUL, EX LIBRIS siUNA HISTORIA DE TANGO la Festivalul de teatru al primaverii din Odorheiul Secuiesc.
– 25-29 mai, 2011 – suntem invitati sa participam, cu spectacolele GARDIENII SE INTORC; MUZEUL VIU; EX LIBRIS la Salonul international al cartii BOOKFEST in cadrul carui are loc si lansarea cartii MASCA SI TEATRUL DE STRADA.
– 27 mai, 2011 – suntem invitati sa participam, cu spectacolul COCKTAIL la Festivalul Papusiilor Vii de la Targoviste
– 10 iunie – 13 iunie, 2011 are loc prima editie a FESTIVALUL INTERNATIONAL DE LIVING STATUESMasca in Parcul Herastau. Prima editie i-a avut ca invitati speciali pe Teatrul Akt ( Polonia), Teatrul Silence ( Italia) si trupa Shadows ( Romania)
– 15 iunie, 2011 are loc cea de-a cincea editie a festivalului de Teatru pentru Copii si Tineri “La teatrale cu matale!”, organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6

– 25-26 iunie, 2011 participăm la Târgovişte, la a doua ediţie a Festivalului “Cultura urbană” cu spectacolele GARDIENII SE INTORC si LIVING-STATUES.Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Târgovişte şi Teatrul Municipal Târgovişte.
– 26 iunie, 2011 suntem invitati, cu spectacolul EX LIBRIS , la Targul de Sfinti Apostoli Petru si Pavel organizat de Muzeul National al Satului Dimitri Gusti.
– 17-18 septembrie,2011 suntem invitati sa participam cu spectacolul STATUI VIVATE la evenimentul Zilele Bucurestiului
– 18 septembrie, 2011 participam la Serbarile Toamnei-Carstovul Viilor , organizat de Muzeul Satului Dimitrie Gusti cu spectacolul STATUI VIVANTE
-24-25 septembrie, 2011 participam la evenimentul organizat de Observatorul Covasna si www.covasnamedia.ro la Zilele Teatrului Masca la Sfantul Gheorghe cu spectacolele EX LIBRIS, PIERROT LUNATECUL si ACTORUL.
– 29 septembrie, 2011 TEATRUL MASCA a participat la evenimentul Fii Satului – PACT pentru oamnenii si faptele satelor romanesti organizat de Fundatia Pact.
– 1 octombrie, 2011 are loc premiera spectacolului COMEDIA ERORILOR , regia Mihai Malaimare.
– 6 octombrie, 2011 are loc premiera spectacolui CERSETORUL , realizat de Laura Dumitrascu Duica. Noul spectacol a adus in sala Lecoq si a publicului teatrul de animatie.
– 12 octombrie 2011 – in foaierul salii Jacques Lecoq a avut loc debutul proiectului “LA BIBILOTECA”. In fiecare zi de miercuri, de trei ori pe luna, foaierul a devenit o biblioteca ce a gazduit si un eveniment muzical – concert de jazz sau muzica simfonica. Spectatorii avand astfel o alternativa la muzica ascultata pe scara larga. Proiectul a debutat cu un recital la chitara sustinut de Costin Soare.
– 11-12 noiembrie, 2011 are loc a VII -A editie a FESTIVALULUI MASTI EUROPENE LA MASCA , invitat special Anton Adasinskyi si trupa DEREVO.
– 12 noiembrie, 2011 participam la Festivalul SEZATOAREA COPIILOR , din Comuna Cristian, cu spectacolul PROSTIA OMENEASCA .
– 13 noiembrie, 2011 sarbatorim ZIUA INTERNATIONALA A MIMULUI , cu cateva spectacole de statui vivante sustinute la metrou Unirii 1.
– 16 noiembrie, 2011 turneu la Slobozia cu spectacolul ACTORUL .
– 19 noiembrie, 2011 sarbatorim 8 ani de la lansarea Proiectului ORAsUL DE SUB ORAS in statiile de metrou Unirii 1 si Unrii2 au loc spectacolele teatrului STATUI VIVANTE si GARDIENII SE INTORC dar si recitalul al chitara sustinut de Costin Soare si de folk sustinut de Marius Dascau.
– 1 decembrie, 2011 de ZIUA NATIONALA are loc premiera spectacolului LASATIVA TREZITI DE UN COCOS ! un spectacol de Laura Dumitrascu realizat special pentru aceasta zi. La sediul teatrului au avut loc spectacolele IUNIA si GIGI AMOROSO oferite gratuit publicului nostru.
– 11 decembrie, 2011 – a avut loc o noua ediție a proiectului IMPODOBIREA BRADULUI . Anul acest invitat special a fost Marius Matache şi Folk Band Imperfect. La final, copiii au primi bomboane, covrigi şi ceai.
– 18 decembrie, 2011- a avut loc CONCERTUL DE CRACIUN . In acest an am redescoperit impreuna frumusetea necomerciala a costumului popular purtat cu mandrie si aceea a dansului popular dezbracat de clisee si stereotipii. Concertul a fost impărtit in doua parti, prima parte a concertului a fsot dedicata colindelor şi muzici de jazz cu grupul “Harmony” condus de profesor Constantin Iridon. Instrumentiştii Marius Oancea (clape), Lionel Ciorogar (chitară bas) si Cornel Lepadat (chitară solo) impreună cu grupul Snaco Dixie ce au dat glas muzicii pe versuri de Lucian Blaga, Radu Stanca şi Alexandru Bălan. A doua parte a fost dedicata dansurilor specifice zonei Marginimea Sibiului în interpretarea ansamblului folcloric profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului”, director Silviu Macrea.

– 7 ianuarie, 2012, in cadru proiectului ORASUL DE SUB ORAS, Marius Matache si Folk Imperfect Band, sustin un recital de folk in staia de metrou Unirii 1.
– 11 ianuarie 2012 – Ioana Isar – pian si Cvartetul Tonica laureat al concursului V. Giuleanu, ediția 2011, la secțiunea muzica de camera. În iulie 2010 participă la un curs susținut la Tescani, de prestigiosul Cvartet “Belcea” ne-au cantat si incantat in cadrul proiectului LA BIBLIOTECA
– 12 ianuarie 2012 are loc la sala Jaques Lecoq premiera muzicalului SALOME , o adaptare a piesei lui Oscar Wilde, în regia lui Răzvan Alexandru Diaconu
– 22 ianuarie 2012 are loc premiera spectacolului TREI PRINTESE FERMECATE , in regia lui Cristian Pepino. Un spectacol dedicat copiilor
– 24 ianuarie 2012 serbam impreuna cu spectatorii nostri, la metrou Unirii 1, ZIUA UNIRII . In cadrul evenimentul s-a jucat spectacolul TRADITII , a avut loc un recital folk sustinut de Maria Gheorghiu, precum si o Hora a Unirii dansata impreuna cu spectatorii ce a transformat statia de metrou intr-un spatiu cultural inedit.
– 23 ianuarie, 2012 s-a lansat la Librăria Bastilia, volumul scris de Mihai Mălaimare “Commedia dell’arte – clipa astrală a teatrului universal” (Editura Tracus Arte).
– 25 ianuarie 2012 –a avut loc un recital de lieduri “La ceas de Eminescu” in interpretarea sopranei Camelia Pavlenco alaturi de pianista Dorina Arsenescu. Evenimentul a avut loc in cadrul proiectuluil LA BIBLIOTECA si expozitia de fotografii MASCA ACTORILOR, realizata de Dana Mitica.
– 29 ianuarie 2012 are loc premiera spectacolului MATRAGUNA după un text de Niccolo Machiavelli (unul dintre cei mai importanţi ideologi ai Renaşterii italiene), ]n regia lui Dominic Dembinski. Spectacolul este o tragicomedie a deghizărilor şi reprezintă una din capodoperele comice ale ultimelor sute de ani. Teatrul lui Machiavelli este un teatru uman, departe de ficţiune, cu personaje realiste ce se pot reinventa şi regăsi în societatea actuală.
– 14-24 februarie 2012, a avut loc evenimentul de la Valentine’s Day la Dragobete. Zilele au o semnificație în plus pentru noi: în această perioadă prindem în gard LACĂTELE DRAGOSTEI .
– 19 februarie, 2012, LA BIBLIOTECA Ron Miltenburg , directorul Festivalului World Statues din Arnhem atinut o prelegere despre living-statues.
– 20 februarie, 2012, Teatrul Masca, cu prilejul a 156 de ani de libertate a rromilor, a gazduit spectacolul DECLAR PE PRORPIA RASPUNDERE, intrepretat de actrita de etnie roma Alina Serban, in regia David Scwartz.
– 26 februarie, 2012 participam cu spectacolul LA ROMANI la evenimentul Intre Dragobete si Martisor organizat de Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti
– 28 februrie, 2012 – pentru al doilea an consecutiv am organizat ZIUA BLOGGERILOR , in cadrul caruia am prezentat spectacolul COMEDIA ERORILOR
– 6 martie 2012 are loc premiera spectacolului AMOR,SIGNORA SI CANARUL ALBASTRU, regia Mihai Malaimare. Un spectacol cu studenţi, dar nu un spectacol studenţesc. Commedia dell’arte în toată puterea cuvântului şi în sensul etimologic al sintagmei. Adică o comedie a celor care sunt artişti – care, iată, au intrat în breasla artiştilor – şi care ne deschid culisele în care se pregăteşte un astfel de spectacol. Signora, masca şi amintirile – flashuri ale unei vieţi în care a trăi înseamnă teatru. La sala “Jacques Lecoq” a Teatrului MASCA, nouă dintre ucenicii profesorului Mihai Mălaimare “debutează cu un spectacol despre dragoste, despre teatru, despre bucuria de a fi actor”.
– 13 martie 2012 LA BIBLIOTECA spectatorii si iubitori de muzica au participat la un duo chitaristic cu Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan
– 20 martie 2012 in cadrul proiectului LA BIBLIOTECA are loc un recital clasic sustinut de Constantin Trașcă – bas-bariton, Corina Vișan – mezzo-soprană.
– 27 martie, 2012 jucam ACUL CUMETREI GURTON de ZIUA MONDIALA A TEATRULUI iar incasarile au fost destinate campaniei ARTISTI PENTRU ARTISTI.
– 3 aprilie 2012 LA BIBLIOTECA i-am avut invitati pe Sergiu Teslaru-saxofon si Marius Stefan Aldea care ne-au oferit o seara dedicata saxofonului si poeziei
– 3-5 aprilie 2012 am reluat proiectul ORA DE CULTURA sustinand spectacolul OROLOGIUL la Sc nr 11. dar si Sc. nr. 174 unde Anamaria Pîslaru, Cristi Neacșu și Oana Dragnea le-a vorbit copiilor despre tehnică, mimică și importanța teatrului în viața omului.
– 6 aprilie, 2012, in cadrul proectului Scoala Altfel organizat de Ministerul Educatiei jucam spectacolul O LOCOMOTIVA SI O GARA
– 12 aprilie 2012 a avut loc IEPURASUL LA MASCA . Si anul acesta am continuat tradiţia vopsirii ouǎlor în amfiteatrul din Bdul. Uverturii. Împreunǎ, ca o mare familie, actori, copii, pǎrinţi şi bunici am încondeia ouǎ de lemn sau naturale cu vopseluri pe care le-au primit de la teatru.
– 24 aprilie 2012 LA BIBLIOTECA a avut loc seara Modest Musorgski la care au participat Radu Ion – bariton și Adela Lörincz – pian.
– 6 mai 2012 am avut premiera spectacolului O NOAPTE FURTUNOASA ,un spectacol de living statues, in regia lui Mihai Malaimare
– 12-13 mai 2012 cu ocazia participării României ca țară invitată de onoare la cea de-a XXV-a ediție a Salonului Internațional de Carte de la Torino (10-14 mai), Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român și în parteneriat cu Primăria oraşului Torino, Salonul Internațional de Carte și Fundația pentru Carte, Muzică și Cultură, ne-au invitat sa prezentam două reprezentații ale spectacolul “STATUILE ”.
– 13 mai 2012, a avut loc in Parcul Herastrau Cea de-a XIII-a ediţie a TARGULUI DE JUCARII
– 25-27 mai 2012, am participat in cadrul evenimentului ZILELE ORSULUI ALBA IULIA, organizat de Primaria Alba Iulia, cu sase spectacole de exterior.EX LIBRIS, GARDIENII SE INTORC, FIOR d AMOR IN BUCURESCI, STATUILE si PIERROT LUNATECUL
– 1-4 iunie 2012, a avut loc in Parcul Herastrau cea de a doua editie a FESTIVALULUI LIVING STATUES MASCA. s-a desfasurta anul acesta sub mott-ul “Simţ enorm şi văz monstruos!” I.L.Caragiale Printre trupele invitatea la festival au fost Bash Street Theatre (Anglia), Metroccolis (Germania), Terra (Olanda), Henry White (Italia), Pop-art: Kiss (Olanda), Francesca Krnjak (Italia), Chris Channing (Italia), Shadows Art – Romania. In cadrul festivalului au avut loc premiera spectacolelor de living staues UMBRE PE CALEA VICTORIEI , OLIMP, MUNTELE CU ZEI si ZANELE.
– 2 iunie 2012 are loc premiera spectacolului O SCRISOARE PIERDUTA , un spectacol de living statues, dupa I.L Caragiale, in regia lui Mihai Malaimare
– 9 iunie 2012 la invitatia celor de la ARTSCENE am prezentat la Iasi in cadrul evenimentului”In memoriam Ion Luca Caragiale 100 de ani” spectacolul O SCRISOARE PIERDUTA axat pe tehnica statuilor vivante. Stefan Tipatescu, Zaharia Trahanache, Zoe Trahanache, Farfuridi, Branzovenescu, Pristanda sau Cetateanul turmentat au fost prezentati publicului doar prin mimica, gesturi si expresivitate corporala.
– 15 septembrie 2012 la invitatia Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti am participat in cadrul evenimentului ZIUA CRUCII – CARSTOVUL VIILOR cu spectacolul de statui vivanteOLIMP,MUNTELE CU ZEI.
29 – 30 septembrie 2012 am participat in cadrul celei de a opta editie a Festivalul World Living Statues la Campionatul Mondial de Living Statues cu momentul Venus din spectacolul nostru STATUILE .
– 5 octombrie 2012, a avut loc premiera spectacolului TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA , regia Anca Florea si Mihai Malaimare.
– 8 octombrie 2012, am participat la Festivalul Internațional de umor “Constantin Tănase”, ediția a 22-a, Vaslui, cu spectacolul de statui vivante O SCRISOARE PIERDUTA.
– 12 octombrie, 2012, am participat cu spectacolul O SCRISOARE PIERDUTA la evenimentulSăptămâna Caragiale din Craiova si cu spectacolul O NOAPTE FURTUNOASA la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iasi.
– 13 octombrie, 2012, are loc premiera spectacolului CAND DRAGOSTEA POARTA PASLARI , regia Michele Modesto Casarin
– 14 octombrie, 2012, participam cu spectacolul CANARUL ALBASTRU la Festivalului Internaţional de Teatru – Circ Calarasi
– 25 octombrie, 2012, Mihai Malaimare si Teatrul Masca se alatura campaniei “România, citeşte!” ce a avut loc la Targoviste in cadrul evenimentului evenimentul “Citeşte cu mine Legendele Olimpului!”, primul dintr-o serie de evenimente dedicate copiilor din cadrul campaniei naţionale de promovare a lecturii.
– 26 octombrie, 2012 spectacolul ACTORUL este jucat la Calarasi
– 26 octombrie, 2012 participam la Festivalul de Umor Popular Povestea Vorbei de la Gaiesti cu o parada de marionete.
– 3-4 noiembrie, 2012 suntem invitati cu spectacolul de statui vivante O SCRISOARE PIERDUTAla FESTIVALUL NATIONAL DE TEATRU , la sectiunea “Al matale, Caragiale”
– 8-11 noiembrie, 2012 are loc cea de a VIII-a editie a FESTIVALULUI MASTI EUROPENE LA… MASCA, dedicata marelui mim, actor si profesor Etienne Decroux. Invitatii speciali din acest an au fost trupa londoneza Theatre de l’ange fou ai carei fondatori, Steven Wasson si Corinne Soum sunt ultimii asistenti ai lui Etienne Decroux. Acestia au prezentat spectacolul VIS DE PROMETEU dedicat vietii lui Etienne Decroux, mostenirii sale artistice si luptei sale de a face din mim o forma de arta independenta.
– 13 noiembrie, 2012 spectacolul CAND DRAGOSTEA POARTA PASLARI este jucat la Campina
– 14 noiembrie – 4 decembrie 2012 alaturi de prietenii nostri Foto Union și Dacia Plant la sediul Teatrului Masca are loc prima expozitie colectiva de fotografie a bloggerilor “ TFB2 “
– 21 noiembrie, 2012 – spectacolul SLUGA LA DOI STAPANI este jucat la Campina
– 29 noiembrie, 2012- participam cu spectacolul O SCRISOARE PIERDUTA la Zilele I.L Caragiale la Iasi, eveniment realizat de Teatrul Luceafarul.
– 5 Decembrie, 2012 – jucam spectacolul O SCRISOARE PIERDUTĂ in Arcus-Covasna, Centrul de Cultură Arcus,
– 8 decembrie, 2012 prezentam in cadrul Festivalului International “Zilele Teatrului Ludic”, Iasi, CANARUL ALABASTRU.

– 24 ianuarie, 2013 – serbam impreuna cu spectacotii ZIUA UNIRII
– 4 februarie, 2013 – in cadrul proiectului DEBUT LA MASCA, a avut loc examentul de actorie al studentilor din anul III ai Facultatii de teatru Hyperion
– 10 februarie, 2013 – spectacolul PROSTIA OMNENEASCA serbeaza 10 ani de la premiera
– 13 februarie,2013 – a avut loc cea de a III editie a evenimentului ZIUA BLOGGERILOR la…MASCA, in cadrul caruia s-a jucat in avanpremiera spectacolul MILITARUL FANFARON
– 16 februarie, 2013 – are loc premiera spectacolului MILITARUL FANFARON
– 14 februarie,2013 – in cadrul evenimentului LACATELE DRAGOSTEI jucam SLUGA LA DOI STAPANI
– 24 februarie,2013- in cadrul evenimentului LACATELE DRAGOSTEI, jucam spectacolul CANARUL ALBASTRU
– 27 februarie,2013 – are loc premiera spectacolului GREVA,adaptare dupa piesa In asteptarea lui Lefty,de Clifford Odets
– 1, 8 martie, 2013 – oferim domanelor si domnisoarelor, gratuit, spectacolele GEMENII si CAFENEAUA
– 25 martie,2013 – in cadrul campaniei ARTISTI PENTRU ARTISTI, participam la spectacolul CLIPE DE VIATA
– 27 martie, 2013 – de ZIUA MONDIALA A TEATRULUI jucam spectacolul ACTORUL
– 28 martie-1 aprilie, 2013 – Teatrul Masca a participat alaturi de TeaterMimart Serbia , Prodigal Theatre UK si Opera Circus UK  la proiectului LIKE A FILM IN MY MINDYouth in Actions, Srebrenica- Bosnia si Hertegovina
– 11-13 aprilie, 2013 – Teatrul Masca participa cu spectacolele CANARUL ALBASTRU,LUMEA LUI SHAKESPEARE,  FUGA DE BACH la Festivalul CLASSFEST, Chisinau
23 aprilie, 2013 – Teatrul Masca este invitat cu spectacolul O LOCOMOTIVA SI O GARA la Calarasi
– 8 mai, 2013 – jucam spectacolul CLOVNII la Calarasi
– 12 mai, 2013 –  ACTORUL se joaca in cadrul FESTIVALULUI DE TEATRU de la Caracal.
– 18-19 mai,2013 – Teatrul Masca este invitat cu spectacolele COSARII si CARARUL ALBASTRU, la Zilele Ramnicului , organizat de Teatrul Ariel
– 24-26 mai, 2013 – La aniversarea a 23 de ani de la infiintare, Teatrul Masca le-a propus spectatorilor o serie de piese inedite. Timp de trei zile, actorii au evoluat in sase spectacole, jucate atat pe scena, cat si in aer liber. Spectatorii au  putut vedea in interior un spectacol de Comica de Artă “Când dragostea poartă pâslari”, un spectacol de comedie antica latină “Militarul fanfaron” si un spectacol de stil, un spectacol nonverbal, “Țara în care îngerii vin degeaba”, iar în amfiteatrul în aer liber s-au jucat spectacolele de statui vivante. In cadrul “Zilelor Teatrului Masca”, actori mari ai scenei romanesti, Valentin Mihalache, Alina Craita si Laura Dumitrascu, au fost premiati pentru activitatea depusă de-a lungul anilor in slujba iubitorilor de cultură.  In ultima zi a evenimentului, a fost semnata o Conventie de colaborare culturala, intitulata “Nuca”. Acest acord va permite o asociere libera între profesionistii din domeniul teatral, in vederea desfasurarii unor proiecte si parteneriate comune.
– 31 mai, 2013 – Teatrul Masca este invitat cu spectacolul COSARII la Calarasi
– 9 iunie, 2013 – are loc cea de a XIV-a editie a Targului de Jucarii
16-29 iunie, 2013 – Teatrul Masca participa cu spectacolele FIOR D AMOR IN BUCURESCI, DESTIN,  PIERROT LUNATECUL si COSARII la cea de a XI-a editie a Festivalului Comediei Romanesti – festCO
21-24 iunie, 2013 – are loc cea de a 3-a editie a FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE STATUI VIVANTE. Editia din acest an s-a desfasurat în acest an sub motto-ul ‘Cu bastonul prin Bucuresti’ – titlul unei carti scrise de Tudor Arghezi. Printre premierele pe care Teatrul Masca le -a prezentat se numără ‘PARCUL‘ – istoria Cişmigiului care se confundă cu istoria Bucureştiului în epoca modernă, ‘FETE DULCI CA-N BUCURESTI‘ – un imn închinat femeii, DESTIN  şi ‘ÎNGERII’
– 26 iunie, 2013 – TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA participa la  ATELIERUL EUROPENA DE TEATRU de la Ruse.
– 27-29 iunie , 2013 – in cadrul FESTIVALULUI BUCURESTII LUI CARAGIALE jucam spectacolele FIOR D AMOR IN BUCURESCI, STATUILE, DESTIN, FETE DULCI CA-N BUCURESTI, INGERII
– 28 iunie, 2013 –  participam cu spectacolele  COSARII, CANARUL ALBASTRU, FUGA DE BACH  la FESTIVALUL EXCEPTIO, teatru de strada, studio si spatii neconventionale, Baia Mare
– 30 iunie, 2013 –  suntem invitatii la Targul  de Sfiinti  Apostoli Petru  si Pavel, organizat de Muzeul National Dimitrie Gusti, cu spectacolul COSARII
– 1, 3, 4, 5, 10 iulie – Participam la Festivalul BUCURESTII lui CARAGIALE . Pe data de 1 iulie Teatrul Masca a organizat PARADA de deschidere a celei de a II-a editie a FESTIVALULUI BUCURESTII LUI CARAGIALE
– 6 iulie, 2013 – Teatrul Masca este invitat sa participe cu spectacolul FIOR D AMOR IN BUCURESCI si PARADA de marionete si COSARII la evenimentul ZILELE MONTEORU, organziat de Teatrul National de Opereta
– 14 iulie, 2013- Teatrul Masca participa la Fortres Theatre Festival, Serbia cu spectacolul PIERROT LUNATECUL.
– 18 iulie, 2013 – Participam la Festivalul de teatru ARIEL INTER FEST cu spectacolul ACTORUL.
– 2-3 octombrie, 2013 – In cadrul Festivalul “Zile si nopti de teatru la Braila” Teatrul Masca a prezentat  un desant de teatru non-verbal, in cele doua ipostaze ale sale, de in si de off, o animatia stradala cu ”Cosarii” si ”O NOAPTE FURTUNOASA”, iar in interior avanpremiera spectacolul ‘‘PARCUL” .
– 5-6 octombrie,2013 –  spectacolul SLUGA LA DOI STAPANI se joaca in Jud Arges la Curtea de Arges si Mioveni.
– 11 octombrie,2013 – are loc premiera spectacolului non-verbal PARCUL, cea mai spectaculoasa montare din istoria teatrului bucurestean.
– 12 octombrie,2013 – are loc premiera spectacolului FLECARELILE FEMEILOR, dupa C Goldoni, a doua premiera pe care o propunem la inceputul noii stagiuni. FLECĂRELILE FEMEILOR va reprezenta ultimul spectacol cu text produs la Masca. De aici inainte ne vom concentra pe spectacolele care exprima cel mai curat modul in care noi vedem teatru, spectacole in care gestul va guverna Intâlnirea.

–  14 – 15 octombrie 2013  suntem invitaţi cu spectacolele FIOR D AMOR ÎN BUCURESCI şi INTRUSA  la Chişinău

– 19 octombrie, 2013 –  spectacolel  ACTORUL şi SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI  se joacă la Bistriţa.
– 23-24 noiembrie 2013, a avut loc cea de a IX-a editie a Festivalului Masti Europene la… Masca. Invitatul din acest an a fost Teatrul Satiricus I L Caragiale, Chisinau
– 22 noiembrie 2013, participam la Festivalul International al Teatrului de Studiou, Pitesti cu spectacolul Cateva Palme False
– 10 decembrie 2013 , in cadrul Galei  Comunicatilor Mobile am jucat spectacolul Fior d amor in Bucuresci
– 11 decembrie 2013, jucam FLECARELILE FEMEILOR la Ploiesti
– 12 decembrie, 2013 participam la Gala premiilor pentru un mediu curat  cu spectacolul Cosarii

Singurul teatru de gest, pantomima și expresie corporală din România aniversează în aceast an împlinirea a douăzeci și patru ani de activitate.Implicându-se constant în viaţa culturală Teatrul Masca s-a impus în faţa publicului drept etalon pentru arta şi cultura românească. Apreciat pentru calitatea şi multitudinea evenimentelor indoor şi outdoor pe care le organizează, Teatrul Masca s-a remarcat prin consecvenţa cu care satisface preferinţele culturale ale bucureştenilor și nu numai.

Drept urmare pe data de 24 martie 2014 Mihai Mălaimare primește Premiul de Excelență din partea UNITEM (Uniunea Teatrală din Republica Moldova)

Actorul, regizorul și profesorul Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca, a primit din partea Academiei de Teatru și Arte Plastice din Chișinău titlul onorific de Doctor Honoris Causa în cadrul Festivalului Class Fest ce s-a desfășurat în perioada 11-16 aprilie

1 februarie, 2014 – premeira spectacolului NEGUȚĂTOAREA DIN VENEȚIA, regia Michele Modesto Casarin

8 martie, 2014 – are loc premiera spectacolului ROMEO și JULIETA, regia Mihai Mălaimare.

18 februarie, 2014 – In cadrul proiectului ,, Cu teatrul prin tara,, demarat de Teatrul Masca în toamna anului trecut şi care a mai inclus în itinerariu oraşe precum Brăila, Baia Mare, Bistriţa, Curtea de Argeş, Ploieşti Râmnicu Vâlcea, a jucat spectacolul Flecarelile Femeilor. In timp ce actorii teatrului Masca au jucat la Pitesti ,actorii Teatrului Al Davila au jucat la Bucuresti spectacolul Bolnavul inchipuit.

22 februarie, 2014 – are loc proiectul ,, Schimb de public,, in cadrul caruia Teatrul Masca a jucat la Teatrul de Comedie spectacolul PARCUl iar cei de la Comedie spectacolul Clinica.

24 februarie, 2014  – SLUGA LA DOI STAPANI- Ploiesti

11-16 martie, 2014 – regizorul si actorul italian Michele Modesto Casarin sustine la sediul teatrului o serie de workhop-uri ce au avut ca tema commedia dell arte

1 aprilie, 2014 – la invitatia Teatrului Valcean Ariel Teatrul Masca prezinta spectacolul Flecarelile Femeilor

15 aprilie, 2014  – Teatrul Masca participa la Festivalul ClassFest, Chisinau cu spectacolul Actorul. Tot in cadrul acestui festival actorul Mihai Mălaimare a coordonat atelierul “De la masca neutră la masca larvară: primii paşi în constituirea unui personaj” şi lucrările conferinţei ştiinţifice “Actorul şi masca în teatrul contemporan”.

17 aprilie , 2014-  are loc cea de a IX-a editie a evenimentului Iepurasul La Masca

16 mai, 2014 – La invitatia Institutului Cultural Roman de la Viena Teatrul Masca a prezentat spectacolul PARCUL la teatrul la Schauspielhaus

17 mai, 2014 –  Jucam la Muzeul Literaturii inc adrul evenimentului Noaptea Muzeelor spectacolul Muzeul Viu

23-25 mai , 2014 – Teatrul Masca a aniversat 24 de ani de la infiintarea teatrului printr-o serie de o serie de workshop-uri pe tema statuii vivante, a commediei dell’ arte sau a teatrului gestual, vernisaje de fotografie și sculptură – “Eu-Masca”- Bianca Mann precum si, sase spectacole. „Intrusa”, adaptare după nuvela lui J. L. Borges, „Romeo și Julieta”, „Parcul”, “Actorul”, “Cafeneaua” și “Gemenii”.

30 mai , 2014 – Premiera spectacolului de statui Vivante ,, Celebri in film si in teatru,,

31 mai -1 iunie, 2014 – Participam pentru a doua oara la Festivalul Exceptio, Baia Mare. La cea de a doua editie baimarenii au putut vedea spctacolul GEMENII si spectacolul Clovnii

3-4 iunie, 2014 – Participam la Festivalul de Teatru Toma Caragiu, Ploiesti cu spectacolele Fior d amor in Bucuresci si Statuile

2 iunie, 2014 – Premiera spectacolului de exterior ,,Bucureștii de odinioara,,

6 iunie, 2014 – Premiera ,, Sub semnul ingerului,, . Spectacol exterior de statui vivante.

7-9 iunie , 2014 – are loc cea de a IV –a editie a Festivalului International de Statui Vivante , in Parcul Herastrau. Ediţia din acest an a marcat un moment cu totul special, intrarea în competiţia statuilor a actorilor Teatrului Masca, prezenţi nu numai în spectacolele realizate în stilul living statues, în număr semnificativ şi anul acesta, dar şi în numere speciale de statui vivante. Spaţiul dintre Intrarea Charles De Gaulle şi Expo Flora a fost populat de cele 23 de statui şi grupuri statuare Masca şi cele 10 ale invitaţilor străini din UK, Olanda, italia, mulţi dintre ei campioni naţionali sau mondiali ai stilului.

28 Iunie, 2014 Teatrul Masca deschide pentru a doua oara editia a III-a a Festivalului Bucurestii lui Caragiale cu o PARADA

6-8 iulie, 2014 Teatrul Masca participa cu spectacolul Parcul la International Theatre Festival, Smederevo, jucam pentru romani din Petrovasâla (Vladimirovac) eveniment organizat de catre Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Granițelor Țării și Limba Română, în parteneriat cu Comunitatea Românilor din Serbia si la New Fortress Theatre Festival, Cortanovci

20-23 iulie, 2014 Teatrul Masca participa cu spectacolele FIOR D AMOR IN BUCURESTI, STATUILE; NEGUTATOAREA DIN VENETIA si Statui / Grupuri statuare la Festivalul de Teatru Ariel Inter Fest, Ramnicul Valcea

13 septembrie, 2014 Teatrul Masca la invitația Institutului Cultural Roman,  participa  la Zilele Culturii Române cu sapte Grupuri Statuare

21 septembrie, 2014 Teatrul Masca organizeaza cea de-a XV editie a  evenimentului Targul de Jucarii.

23 septembrie, 2014 Teatrul Masca participa cu cateva dintre Grupurile Statuare ,, Sub aripa Ingerului,, la Festivalul International de teatru Oradea

26-28 septembrie, 2014 Teatrul Masca participa la Festivalul Sinaia Forever.

30 septembrie, 2014 are loc cea de-a IV-a editie a evenimentului Ziua Bloggerilor in cadrul careia s-a jucat in avanpremiera spectacolul VICLENIILE LUI SCAPINO.

3 octombrie, 2014 are loc premiera spectacolului VICLENIILE LUI SCAPINO, după Moliere, regia Mihai Mălaimare.

6 octombrie, 2014 Teatrul Masca participă la cea de-a 25 ediție a Festivalului Umorului ,,Constantin Tănase,, , Valslui cu spectacole de Statui Vivante.

28 octombrie, 2014 Teatrul Masca participă la Festivalul  Concurs de Umor Popular “Povestea vorbei”, ediţia a XIV-a, Găești cu o paradă de marionete.

6 noiembrie, 2014 Teatrul Masca prezinta la Casa de Cultura a Sindicateor din Ploiesti, spectacolul VICLENIILE LUI SCAPINO . Acesta a avut loc in cadrul programului  cultural ,, Hai la teatru!,,

9-11 noiembrie, 2014 a avut loc cea de-a VIII-a editie a festivalului Masti Europene la…Masca. Invitații din acest an au fost Compania Pantakin da Venezia, condusă de Michele Modesto Casarin ce a  prezentat două reprezentații ale spectacolului „Arlecchino–Don Giovanni” iar sculptorul și creatorul de măști Stefano Perocco di Meduna a realizat două sesiuni de workshop având ca temă construcția măștii de commedia dell’arte

10 noiembrie, 2014  Teatrul Masca joaca, la cerea publicului, spectacolul VICLENIILE LUI SCAPINO, la Ploiesti.

25 și 26 noiembrie, 2014 Teatrul Masca este din nou în turneu prin țară cu spectacolul Flecărelile Femeilor. Spectacolul s-a jucat la Teatrul Luceafărul din Iași si la Casa de cultura din Pașcani.

7 decembrie, 2014 la sediul Teatrului Masca are loc cea de-a X-a editie a evenimentului Impodobirea Bradului.

21 ianuarie, 2015 – PremieraCOMEDIANTII”, în regia lui Michele Modesto Casarin, încheie proiectul Commedia dell’ Arte al Teatrului Masca

25 ianuarie, 2015 – Turneu Ploiesti cu spectacolul Acul Cumetrei Gurton ce se joacă în fața a 700 de spectatori.

6 februrie, 2015 – are loc inaugurarea salii CAFE-TEATRU cu premiera spectacolului cabaret PARAPANGHELOS, după Cânticelele comice ale lui Alecsandri.

20 februarie, 2015 -are loc premiera spectacolului ,, SECRETUL LUI PULCINELA,, Co-productie Teatrul Masca si UNATC

21-22 martie, 2015 – Teatrul Masca participa, la invitatia ICR Lisabona, la Sarbatoarea Francofoniei  din capitala Porugaliei cu doua reprezentatii ale spectacolului de exterior PIRROT LUNATECUL

3 aprilie, 2015 – are loc premiera spectacolului ,, CASATORIA,,, dupa N.V. Gogol.

6 aprilie,2015- VICLENIILE LUI SCAPINO se joaca la Pitesti

7,8 aprilie,2015-  jucam la Ploiesti O LOCOMOTIVA SI O GARA, CLOVNII,GEMENII

9 aprilie, 2015 – a avut loc cea de-a IX -a editie a evenimentului IEPURASUL LA MASCA.

18 aprilie, 2015 – participam cu spectacolul GEMENII la  cea de-a X-a editie a evenimentului “La obarsie, la izvoare,, din Costesti.

21 aprilie, 2015 -PIERROT LUNATECUL se joaca la Ploiesti

24 mai, 2015 – Teatrul Masca aniversează 25 de ani de la inființare printr-o GALA. Un periplu de doua ore prin 20 de spectacole, dar și o imagine a vietii fascinante din culise.

25 mai,2015 – Teatrul Masca participa la Gala UNITER cu spectacolul BAROC

30 mai-1 iunie, 2015 – are loc cea de-a V-a ediție a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE STATUI VIVANTE. Editia din acest an a avut loc in Parcul Crangasi. In cadrul Festivalului a avut loc premiera spectacolului BAROC, INGERI SI MASTI,CHIPURI DE CEARA

6-7 iunie, 2015 – Teatrul Masca participa pentru a doua oara la Festivalului EXCEPTIO – Teatru de Stradă, Studio şi Spaţii neconvenţionale, ediţia a III-a, Baia Mare cu spectacolele Vicleniile lui Scapino, Parapanghelos și Grupurile de Statui Vivante – Titanii, La fereastra unde doarme o pisica, Ganditorul de la Hamangia

17 iunie- 19 iunie ,2015-  am participat la  Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu 2015– ediţia a 22 -a cu spectacolul  ,, Sub aripa ingerului,, –  Cariatide, Love story,Ganditorul de la Hamangia, Ingerul Albastru, La fereastra unde doarme o pisica.

24-25 iunie, 2015  – Teatrul Masca participa la ce-a  IV-a ediție a Atelierului European de Teatru organizat de Teatrul Dramatic „Sava Ognyanov,,. In cadrul caruia am prezentat spctacole de STATUI VIVANTE și spectacolul ROMEO SI JULIETA.

1 iulie, 2015 –  Presedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – “Arta spectacolului” Teatrului Masca, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la înființare. “In semn de inalta apreciere pentru daruirea si talentul puse in slujba artei dramatice, impunandu-se atat in tara, cat si in strainatate drept un veritabil ambasador al culturii romanesti”.

7-9 iulie, 2015 –  am participat cu spectacolul INTRUSA  la  Festivalul ”Novi Tvrđava Teatar Festival ” in Novi Sad, Cortanovici, Serbia

27 august,2015 – BAROC a deschis seria spectacolelor ce se vor juca pe Calea Victoriei. Acest spectacol s-a jucat in cadrul proiectului „Calea Victoriei pietonal, Masca: 100 de spectacole”, proiectul prin care Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca, îşi propune să transforme Calea Victoriei în pietonal.

4-6 septembrie, 2015 – Teatrul Masca participa la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Sinaia Forever cu o serie de spectacole ce au avut ca tema statui vivanta (12 spectacole de statui vivante si parada de deschidere a festivalului)

23 octombrie, 2015 – Teatrul Masca participa cu spectacolul PARAPANGHELOS la Zilele Teatrului Mihai Eminescu, Botosani

7 si 11 noiembrie,2015 – Teatrul Masca participa cu spectacolele VICLENIILE LUI SCAPINO si GEMENII la Festivalul UNIFEST

22 noiembrie, 2015 – Teatrul Masca joacă spectacolul PIERROT LUNATECUL la teatrul Pod Palmovkou din Praga.

6 decembrie,2015 – Are loc o nouă ediție a evenimentului ,, IMPODOBIREA BRADULUI,,

10 decembrie,2015-  In colaborare cu Medculture am jucat in cadrul proiectului ,, Tu esti Mos Craciun,, spectacolul Parapanghelos

12 decembrie, 2015 – Are loc premeira spectacolului ,, ULCIORUL SFARAMAT,,

18 decembrie,2015- In colaborare cu Opera Comica pentru Copii am  participat la spectacolul mozaic ,, Poveste de Craciun,, regia Cristian Mihailescu

25 februarie, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,, ZIDUL,,

2 mai, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,, ARCA LUI LENIN,,

12 mai, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,, IEDERA,,

13 mai, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,,WE LL LOVE WILL,,

14 mai, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,, A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ,,

20 mai, 2016- participăm la evenimentul ,, Noaptea Muzeelor,, cu spectacole de statui vivante  ZIDUL, CHIRITA, MENUET, SEDUCTIE,ÎNGERUL CĂZUT, TANGO, REGINA MARIA;FIGARO la Muzeul Theodor Aman, Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București și Casa Filipescu Cesianu

29 mai, 2016 – Participăm cu spectacolele IEDERA și A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ la evenimentul Cismigiul Copiilor și Humulestiul Copiilor, organizat de ARCUB

6 iunie, 2016- Participăm la Festivalul Babel F.A.S.T cu spectacolul ,, ARCA LUI LENIN și spectacolul paradă ,,BAROC,,

16-20 iunie, 2016 –  A avut  loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante în trei locații din București – Casa Filipescu Cesianu, Parcul Crângași și Parcul Al. I Cuza. Festivalul a reunit peste 40 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca, precum și 20 de invitați străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia și Rusia. Evenimentul a debutat cu ,,Noaptea Statuilor Vivante,, la Casa Filipescu Cesianu.În cadrul festivalului au avut loc premierele spectacolelor de statui vivante ,,PEISAJE URBANE – Dactilografa, Chelenrul, Domnișoara  Havisham, Îngerul Negru, Cântăreața de operă, Rapunzel-,, și ,,MEDIEVALE- D’ALE BUCUREȘTIULUI –  Polițistul Coloniala, Frida Kahlo, Rica Fante de Obor, Paraschiva, Mița Biciclista, Troll Îndrăgostit, Balerina, Brîncuși, Rugăciunea-,,

24 iunie, 2016 – Participăm cu spectacolele ,,ZIDUL,, și ,,WE’ LL LOVE WILL,, la Noaptea Institutelor Culturale un proiect organizat de EUNIC Bucureşti, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România

26-27 iunie, 2016 – Teatrul Masca participă, pentru a doua oară, la EUROPEAN THEATRE WORKSHOP, RUSE (Atelierul European de Teatru) organizat de Teatrul Dramatic „Sava Ognyanov,, cu spectacolele,,ZIDUL,, ,,A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ,, și spectacole de ,,STATUI VIVANTE,,

29 iunie, 2016 – Are loc premiera spectacolului paradă ,,VREMEA TRECUTĂ A DRAGONILOR,, 

23 iulie, 2016 – Are loc premiera spectacolului ,,VÂNT DE PIMĂVARĂ PRIN PIERSICI,, Un spectacol ce a adus în fața publicului aspecte din fascinanta cultură și civilizație chineză.. Premiera  a avut loc în Parcul Cișmigiu.

5-8 august, 2016  – Teatrul Masca  a participat la unul dintre cele mai importante festivaluri ale verii londoneze – Night of Festivals  Turneu Londra

21 august, 2016 – La invitatia Institutului Cultural Român de la Praga și al Ambasadei României în Republica Slovacă jucăm spectacolul ZIDUL în Piața Centrală din Bratislava

26 august, 2016 – Teatrul Masca participă la RowmaniaFEST – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle ediția a VI-a, Tulcea

2-4 septembrie, 2016 – Teatrul Masca a participat la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Sinaia Forever cu o serie de spectacole ce au avut ca tema statui vivanta

26-27 septembrie, 2016 – Teatrul Masca a participat la Festivalul European al Spectacolului– Festival al Dramaturgiei Romanesti, FEST-FDR 2016, eveniment organizat de Teatrul National Timisoara, cu doua spectacole realizate in tehnica statuii vivante, spectacole care definesc unicitatea stilului teatrului nostru, “VÂNT DE PRIMĂVARĂ PRIN PIERSICI,, si ,, ZIDUL,,

2 octombrie, 2016 – Teatrul Masca participă la cea de-a XXIV ediție a Festivalului Umorului ”Constantin Tănase” cu spectacolele:”Vânt de primăvară prin piersici”, “Statui Vivante” și “Zidul”

14-16 noiembrie, 2016 – Turneu Berlin cu spectacolul ,,ZIDUL,, la   Ambasada României din Berlin.

21 noiembrie, 2016 – A avut loc a V-a ediție a evenimentului ,, ZIUA BLOGGERILOR LA MASCA,,

26 noiembrie, 2016 – A avut loc premiera spectacolului “NASTASIA”

30 noiembrie,2016 – Participăm la evenimentul ,,Târgul național pentru Artizanat și Mesteșugari- MestesugariFEST-România creativă” organizat de Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti,, cu spectacolele de statui vivante Brâncuși și Frida Khalo.

7, decembrie, 2016 – Turneu Londra cu spectacolul “Zidul”, eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București şi Institutul Cultural Român din Londra.

12, decembrie, 2016- “Zidul” se joacă la Teatrul pentru Tineret „Nikolay Binev”, din Sofia, cu prilejul Zilei Naționale a României

17 martie, 2017 – a avut loc lansare noii publicații “CAIETELE MASCA”. În primele două numere ale Caietelor Masca, numărul 1 cu tema Outdoor și numărul 2 cu tema Masca, se regăsesc articole și interviuri în jurul acestor teme semnate de sau avându-i în centrul lor pe Silviu Purcărete, Floriane Gaber, Cristian Pepino, Miklos Bacs, Ion Cazaban, Stefano Perocco di Meduna, Doina Ișfănoni, Marina Roman, Olivia Nițiș, Gavriil Pinte, și alții, alături de articole de epocă pe aceste teme semnate de Liviu Ciulei, respectiv Lucian Giurchescu.

8-9 aprilie, 2017 – participăm la Festivalul Florilor de Primăvară, Brăila  cu spectacolele “Vânt de primăvară prin piersici”  și “A fost odată ca niciodată”

15-17 aprilie, 2017 – participăm la evenimentul ,,La pas pe Calea Victoriei,, organizat de Primăria Municipiului București cu spectacolele: Peisaje Urbane (spectacol de statui vivante), Chipuri de Îngeri, Zidul și avanpremiera spectacolelor Bizarerii Baroce și Parizianca

30 aprilie, 2017-  are loc premiera spectacolului ,,MATELOȚII,, și a spectacolului ,,PARIZIANCA”  în Parcul Herăstrău, zona Roata Mare.

12 mai, 2017 – are loc premiera spectacolului “BIZARERII BAROCE” în parcul Tei. 

15-16 mai, 2017 – participăm cu spectacolul “Arca lui Lenin” la Festivalul  Dramaturgiei Românești, FEST-FDR 2017

19 mai, 2017 – are loc premiera spectacolului-paradă “INVAZIA” în Parcul Crângași.

20 mai, 2017 -participăm cu spectacolele “Zidul”, “Parizianca”, “Peisaje urbane” la Noaptea Muzeelor

27 -28 mai, 2017 – participăm la  Festivalul Comediei Româneşti, 2017 cu spectacolele ,,Peisaje urbane” spectacol de statui vivante și ,,Arca lui Lenin”

30 mai-5 iunie, 2017-are loc cea de a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante și premiera spectacolului ,,STRIGĂTELE PARISULUI,,

1-30 iulie, 2017 – participăm la Festivalul B-FIT IN THE STREET

2 septembrie, 2017 – participăm cu spectacolul “Nastasia” la Festivalul BUCUREȘTII LUI CARAGIALE

3 septembrie, 2017 – spectacolul “Stil(l) Urban” este prezentat în cadrul evenimentului LA PAS PE CALEA VICTORIEI organizat de CREART

23-24 septembrie, 2017 – turenu Brăila cu spectacolul “Stil(l) Urban

2 octombrie, 2017 – Teatrul Masca participă cu spectacolul Stil (l) Urban, la evenimentul ,,Săptămâna culturală,, organozată  de Universitatea POLITEHNICĂ din București, prin Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative

6-8 octombrie, 2017 – participăm cu spectacolele “Invazia”, “Stil(l) Urban”, “Parizianca”, “Bizarerii Baroce”,”Chipuri de Îngeri” la evenimentul Sinaia Forever.

5 noiembrie, 2017 – are loc premiera spectacoluluiCASA CU NEBUNI”
25-26 noiembrie, 2017 – jucam spectacolul ZIDUL la teatrul Pygmalion din Viena

7 decembrie, 2017-  am jucat ZIDUL la Arthis – Casa de Cultura Belgo – Româna,Bruxelle, in cadrul evenimentului Povesti de iarna.

14 ianuarie, 2018- are loc premiera spectacolului YVONNE”, regia Mihai Mălaimare

30 aprilie, 2018 – are loc deschiderea celei de-a 26 Stagiune Outdoor, în Parcul Regele Mihai I. În cadrul acestui eveniment a avut loc premiera spectacolului NOI” și a spectacolului MATELOȚTII- Întoarcerea pe mare”.
4 mai, 2018 – are loc premiera spectacoluluiBÂLCIUL”
8 mai,2018 – participăm la Festivalul FEST-RDR, Timișoara în cadrul căruia am prezentat în avanpremieră spectacolul STRIGĂTELE PARISULUI.

19 mai, 2018 – participăm cu spectacolele NOI și LIVING STATUES la Noaptea Muzeelor

22 – 28 mai – are loc ediția a VIII-a a Festivalului Internațional de Statui Vivante. Ediția a-VIII-a FISV pe lângă, spectacolele de living statues ale Teatrului Masca și invitațiilor din străinatate a avut și o zonă dedicată educației culturale (zona ‘Bibliotecă/ documentație’, zona Zona ‘Arte – expoziții foto, expoziții de costume, citate despre teatrul stradal și statuia vivantă, machiaj living statues, Zona -,,Video,,). Are loc premiera spectacolului STRIGĂTELE PARISULUI

2-3 iunie,2018- participăm cu spectacolele MATELOTII-întoarcerea pe mare și NOI la Festivalul Florilor, Brăila.

19-20 iunie, 2018 – participăm cu spectacolul STRIGĂTELE PARISULUI la Festivalul Statuilor Vivante din Ruse, Bulgaria, organizat de Teatrul Dramatic Orlyn Dyakov.

30 iunie – 1 iulie,2018 – participăm cu spectacolul STRIGĂTELE PARISULUI  la unul dintre cele mai longevive festivaluri de stradă din Marea Britanie, Hat Fair Festival din Winchester.

14-22 iulie, 2018 – turneu in Mareea Britanie cu spectacolele “NOI” și “STRIGĂTELE PARISULUI“.Turneul a debutat într-unul dintre cele mai bine conservate şi impresionante castele normande din Regatul Unit, Lincoln Castle, timp de 2 zile am jucat în centrul vechi al oraşului medieval Leicester; iar ultimele două zile ale turneului au avut loc în cadrul prestigiosului Festival Night of the Festivals, care se desfășoară în fiecare an pe malul Tamisei,Londra.

28-29 iulie, 2018 – participăm la B-FIT IN THE STREET cu spectacolele” MATELOȚI -Întoarcerea pe mare“și “BÂLCIUL”

4-5 august, 2018 – participăm la Festivalul B-FIT IN THE STREET, organziat de ARCUB, cu spectacolele”NOI”și “STRIGĂTELE PARISULUI”

1-2 septembrie, 2018 – am participat cu spectacolele “NOI”, ” MATELOȚI -Întoarcerea pe mare”și “STRIGĂTELE PARISULUI” la evenimentul “La pas pe Calea Victoriei” organizat de CREART

8-9 septembrie, 2018 – participăm la Festivalului Florilor, Brăila cu spectacolul;”STRIGĂTELE PARISULUI”

14-16 septembrie, 2018 – participăm la o nouă ediție a festivalului Sinaia Forever cu spectacolele “NOI”, “MATELOȚI -Întoarcerea pe mare”și “STRIGĂTELE PARISULUI” și la parada de deschidere a evenimentului

29 septembrie, 2018 – participăm cu spectacolele “NOI” și “STRIGĂTELE PARISULUI” la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului de Umor “Constantin Tănăse, Vaslui.

6 octombrie, 2018 – are loc premiera spectacoluluiLOOCHY SI MOOCHY”, regia Andreea Vulpe

10 noiembrie, 2018 – are loc premiera spectacolului VISUL”un spectacol de Mihai Mălaimare, după “Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare.

1 mai, 2019 – în Parcul Regele Mihai I, intrarea dinspre Piața Charles de Gaulle, are loc deschidere Stagiunii în aer liber cu două premiere: PROSTIA OMENEASCĂ” și “NUNTA”

9 mai, 2019 – în Parcul Humulești are loc premiera spectacolului CARGO TEATRU”

11-12 mai, 2019 – la invitația Primăriei Municipiului Brăila și a Consiliului Județean Brăila, Teatrul Masca a susținut, în avanpremieră, în cadrul evenimentului – Festivalul florilor de primăvară- două reprezentații ale spectacolului ISTORIA DANSULUI.

31 mai- 1 iunie, 2019 – am participat cu spectacolele “Noi” și “Prostia Omenească” la Festivalul de Animație Stradală pentru Tineret – „PUCFAST”, ediția a III-a, Pucioasa.

14-17 iunie, 2019- are loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante. Eveniment ce s-a desfășurat în 3 locații diferite ( Grădina Casei Filipescu – Cesianu, Parcul Al. I. Cuza și Parcul Regele Mihai I ( sos. Nordului). În cadrul celei de-a IX-a ediții  pe lângă spectacolele de Living Statues ale invitațiilor din Spania, Portugalia, Serbia, Austria, Anglia, SUA, România,  au avut loc și activități conexe ( demonstrații de machiaj, bibliotecă, expoziții de costume, fotografii în costume etc.)

15 iunie, 2019 – are loc premiera spectacolului de living statues “ISTORIA DANSULUI“, în cadrul FISV2019, Parcul Al. I Cuza.

22-23 iunie, 2019 – am participat cu spectacolul “Istoria Dansului” la Festivalul de statui vivante, organizat de Teatrul dramatic „Sava Ognyanov”, Ruse.

13 iulie, 2019- am participat cu spectacolul “ Istoria Dansului” la cea de-a XI ediție a Festivalului Internațional de teatru de stradă – B-FIT.

14 iulie, 2019 – am participa cu spectacolul “Strigătele Parisului” la evenimentul ce a marcat finalul Sezonului România-Franța.

21-22 iulie, 2019 – Teatrul Masca a participat cu spectacolul “Istoria Dansului” la evenimentul Showcase Centenar, Oravița.

31 august-1 septembrie, 2019 – Teatrul Masca a participat cu spectacolele      “Strigătele Parisului” și  “Istoria Dansului”  la evenimentul “La pas pe Calea Victoriei”, organizat de CREART.

13-15 septembrie, 2019 – Teatrul Masca a participat la cea de-a 25 ediție a evenimentului Sinaia forever – “Un oraș – o comunitate” cu spectacolele “Istoria Dansului”, “Nunta”, “Noi“.

21-22 septembrie, 2019 – Teatrul Masca a participat la evenimentul “Zilele Bucureștiului“, organizat de Creart, cu spectacolul  de living statues STIL(L) URBAN.

30 septembrie, 2019 – Teatrul Masca a prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Animație EUROMARIONETE, ediția a XX-a, Arad, spectacolul LOOCHY & Moochy, regia Andreea Vulpe

9, noiembrie, 2019 – are loc premiera spectacolului “D’ALE CARNAVALULUI” , adaptare non-verbala după piesele lui Ion Luca Caragiale  D’ale Carnavalului și Conu’ Leonida față cu reacțiunea, regia Mihai Mălaimare

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate

Un proiect dezvoltat de Superior Media