BÂLCIUL

BÂLCIUL

premiera 6 mai 2018 în parcul Regele Mihai I, intrarea dinspre piața Charles de Gaulle

 

Un spectacol de bâlci este un amestec straniu de mister și derizoriu, de performanță și bășcălie, de veselie și tristețe, de omenesc și supranatural. Este un spațiu în care plânsul nu este luat în serios, iar râsul este adesea rânjit, un spațiu în care privitorii descoperă că lumea din jur pare și chiar este ciudat de altfel, în care artiștii par și uneori chiar sunt posesorii unor virtuți incredibile.

Când intri în spațiul unui bâlci ai sentimentul acut al imponderabilității căci lumea este suspendată între nimic și iluzia frumuseții absolute, fiecare spectacol, fiecare artist dorindu-și succesul ca și cum ar paria la o disperată ruletă rusească. Sub poleiala strălucitoare care acoperă costumele, obiectele, barăcile, tiritombele, caruselurile se ascunde speranța ratată, iluzia destramată a gloriei dar și o nestrămutată voință de a trăi, de a nădăjdui fie și fără rost, căci RÂSUL care ar trebui să guverneze acest teritoriu este, orice s-ar zice, nu doar panaceul universal al tuturor tristetilor și suferințelor ci și cecul în alb pentru o viață de vis. Bâlciul este spectacolul tuturor posibilităților, al tuturor speranțelor, este ca o catedrală de praf în care nicio rugăciune nu apucă să treacă de “O, Doamne” pentru că, în fața tuturor “minunățiilor” nu poți să rămâi decât cu gura cascată și gândurile oprite caraghios ca imaginea unui om care și-a pierdut echilibrul dar nu mai cade niciodată pentru că filmul căderii lui nu mai are altă fotogramă.

Avem opt corturi în care se petrec lucruri care mai de care mai ciudate, după strania aserțiune că afară-i vopsit gardul dar înăuntru-i leopardul.

Așadar intrați, intrați, Bâlciul nostru vă așteaptă, vă ademenește și va vinde în modul cel mai gratuit ILUZIA! Lume, lume, în drumul vostru, astăzi a sosit BÂLCIUL!

Distribuția

Cocoșatul de la Notre-Dame – Sorin Dinculescu

Sarah Bernhard – Cristina Panait

Sărmanul Pierrot – Andrei Gurlui

Lampa lui Aladin – Ionuț Ghiorghe și Cristina Albisoru

Octogonul lui Da Vinci – Andreea Șuilea

Dansul Scheletelor – Tiberiu Nicuț și Daciana Voinescu

Femeia cu barbă – Mario Garcia

Rochia de fum

Zmeul și merele de aur – Laura Dumitrașcu Duică

Casiera – Vera Brătfălean

Pulcinela – Marina Corhan

Realizatori

Regia și scenariul – Mihai Mălaimare

Scenografia și costume – Adina Mastalier

Muzica – Alexandru Diaconu

Coregrafia – Mirela Simniceanu

Marionete -Laura Dumitrașcu Duică

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate