PIERROT LUNATECUL

PIERROT LUNATECUL propune publicului românesc o tehnică inedită, pe cât de dificil de stăpânit pe atât de fermecătoare : pantomima albă.
În acest gen de pantomimă, în linia lui Fialka, gestul traduce cuvântul. Spre deosebire de stilul impus de Marceau care uzează de gesturi simbol ușor de recunoscut și decodificat, în pantomima albă cuvântul gest se impune de la sine și permite exprimarea unei game mai largi de situații și trăiri.

Spectacolul este compus din mai multe momente de pantomimă, toate avându-l în centru, în diferite situații, pe PIERROT, cuceritorul personaj născut în halele pariziene, veșnic îndrăgostit, de Colombina, de sine, de viață. Spectatorul îl poate cunoaște pe Pierrot în postura de fotograf, de amant, de îndrăgostit, de cântăreț, de pescar dar și în alte momente construite cu un umor fin, de bună calitate.
Dacă veți avea curiozitatea să vă opriți în fața scenei pe care personajul nostru evoluează veți avea sentimentul că sunteți purtat de vânt către începutul secolului al XIX-a, într-un Paris nebun care știa să râdă, să râdă cu poftă, pentru că era sănătos, și tânăr și frumos. Când noaptea se lasă peste malurile Senei totul se oprește căci dintre sutele de gargui se ridica, roșie și tulburată, luna. Atunci, spun mulți, se va fi văzut zburând către ea, o aratare cu fața albă ca de făină, cu hainele lungi și albe și ele, ca o fantomă, ca un cântec de dragoste șoptit cu foc de un trubadur întârziat. Pierrot, lunatecul Pierrot, spun unii, mai zboară și acum în nopțile cu lună plină și tristă.” (Mihai Mălaimare)

 Anamaria Pîslaru -Pierrot
Dora Iftode-  Cântăreața
Pierrot amant – Massimiliano Nugnes
Colombina amanta – Cristina Panait
Sotul inselat – Nicolae Punga
Pierrot pescar – Laura Dumitrascu
Pierrot pescar – Eugen Fetescu
Pierrot fotograf – Aurel Sorin Sandu
Pierrot indragostit – Robert Poiana
Colombina indragostita – Ioana Rufu
Pierrot indragostit de matura – Cosmin Cretu
Pierrot cantaret – Mihai Malaimare
Pierrot manuitor de papusi – Laura Dumitrascu

Realizatori:
Regia si scenariul – Mihai Mălaimare
Scenografia – Sanda Mitache
Coregrafia – Ioana Macarie
Muzica – Razvan Alexandru Diaconu

 

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate

Un proiect dezvoltat de Superior Media