PANTOMENIA

PantOmenia

poem teatral

Premiera 22 mai 2021

 

“Un om nebun este un om pe care societatea a refuzat să îl asculte, și pe care a vrut să îl împiedice să rostească adevăruri de nesuportat.” (Antonin Artaud, 1896-1948)
Se spune că dacă nu te simți bine într-un loc, înseamnă că nu e locul tău acolo și trebuie să pleci unde vezi cu ochii. Cu siguranță eu nu îmi găseam locul.
Poate era de vină temperamentul meu, curiozitatea nestăpânită, pacostea mea de empatie sau culoarea părului. Până și numele meu, pentru care mama s-a luptat ca o leoaică cu tata a fost o povară. Apoi am înțeles că îmi era predestinat, ca de altfel tot ce avea să urmeze. Numai că eu habar nu aveam. Și am plecat. Spre Răsărit. Așa mi s-a arătat în dimineața aceea. Să ajung până acolo unde răsare Soarele. Am mers, am văzut, am obosit, am respirat, am dormit, am mers iar, și iar, și iar…
Am întâlnit în călătoria mea tot felul de ființe ori creaturi fantastice, dar Omenii care m-au întâmpinat m-au transformat cât ai clipi într-un Copil pentru care Viitorul, Trecutul și Prezentul s-au înghesuit în același timp.
Folosind din plin mijloacele de expresie specifice actorilor din trupa noastră, pentru care corpul devine un limbaj de sine stătător, PANTOMENIA spune într-un limbaj proaspăt, contemporan, o poveste despre alteritate, despre lupta celor care sunt diferiți, de a se integra. Călătoria lui Freya este călătoria oricărei persoane pentru care altfel înseamnă doar un alt mod de a citi, de a zbura, de a iubi.

Distribuția:

Omeni:

 Zeta – Z ζ – Cristina Panait
Niu – N v – Petru Marginean
Iota – Ιώτα – Daciana Voinescu
Omicron –O o – Alex Cruceru
Koppa – κάππα – Anamaria Pîslaru

Om:
Freya – Sonia Kalman

Realizatori:

Spectacol realizat de: Anamaria Pîslaru

Măști larvare: Stefano Perroco

Masca: Viorel Pater, după desenul scenografului Nicolae Stanciu

Pentru bilete click aici, BILETE

 

Regului de acces  în amfiteatru:

  • accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării măștii de protecție pe toată durata evenimentului. Masca trebuie să acopere gura și nasul;
  • se interzice consumul de mâncare și băuturi în amfiteatru;

!!! Informații utile pentru spectatorii care participă la spectacolele din Amfiteatru!

Evenimentele desfășurându-se în aer liber, în caz de vreme nefavorabilă se aplică următorul regulament:

  • dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol, reprezentația se reprogramează, biletele rămânând valabile. Spectatorii pot opta și pentru restituirea banilor pe bilete, sau pentru schimbarea acestora pentru un alt spectacol susținut în Amfiteatru
  • dacă ploaia începe în timpul reprezentației, spectacolul se poate întrerupe sau relua, în funcție de condițiile meteorologice. Dacă reluarea nu este posibilă, iar spectacolul se suspendă, acesta nu se reprogramează și nici nu se rambursează costul biletului.

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate