GARA

GARA

premiera 22 octombrie, 2022

“GARA” este un spectacol după un scenariu original despre destin, despre bucuria de a trăi, despre frumusețea condiției de a fi Om

“GARA” este un spectacol după un scenariu original despre destin, despre bucuria de a trăi, despre frumusețea condiției de a fi Om! Surprinse timp de un ceas pe peronul unei gări, 12 personaje cât tot atâtea destine își reclamă, rând pe rând, dreptul la gest. În spatele fiecăruia dintre aceștia se află o poveste cât viața, iar singurul lucru comun este întâmplarea că se află aici și acum, așteptând un tren care pare că nu va sosi niciodată. Sau…

Gara nu este altceva decât punctul în care cele 12 vieți se intersectează, un pretext absurd care scoate la iveală tot ceea ce acești oameni simt nevoia să spună despre ei. Ca în fața unui judecător închipuit, personajele își adună curajul și își țin fiecare pledoaria, încercând nimic altceva decât să dovedească faptul că sunt vii.

“Gara este o turnantă, un spațiu de trecere prin care niște destine își plimbă clipa de glorie fără să bănuiască faptul că se află acolo pentru că așa trebuie, pentru că numai așa soarta fiecăruia poate deveni și soarta celorlalți. Privită din perspectiva aceasta, gara este un adevărat creuzet în care se macină lucruri a căror semnificație depășește cu mult simpla întâmplare. Songurile sunt nu doar justificarea existenței și acțiunilor fiecăruia dintre personaje, ci și elementul moralizator, cel care contribuie la întregirea imaginii de adevărată tragedie antică în care sunt cuprinse acestea.” (Mihai Mălaimare).

Distribuție

Sorin Dinculescu – Cerșetorul de zâmbete

Anamaria Pîslaru – Femeia de serviciu 

Dora Iftode – Cântăreața de operă 

Mihai Mălaimare – Clovnul Marcelino

Valentin Mihalache – Domnul

Alina Crăiță – Doamna

Laura Dumitrașcu-Duică – Mama

Agnes Muschici – Copilul

Mădălin Mladinovici – Soldatul

Zsuzsana Cerveni – Studenta la Conservator 

Ioana Răchită – Chelnerița

Cristinel Dâdăl –  Șeful de gară 

Realizatori

Regia și scenariul: Mihai Mălaimare

Decor: Puiu Antemir

Costume: Ana Stanciu

Coregrafia: Mariana Gavriciuc

Corepetitor dans – Mirela Simniceanu

Muzica: Răzvan Alexandru Diaconu

Canto – Ana Dubyk

Instrumente: Jean Olteanu

Asistent regie: Laura Dumitrașcu Duică

Prin accesarea butonului „Cumpără bilete” sunteți redirecționați pe website-ul www.mystage.ro care va facilita achiziționarea biletelor dumneavoastră.

Parteneri si colaboratori:

Politica de cookie | Politica de confidentialitate